Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co nowego w M&B 3  (Przeczytany 30096 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Co nowego w M&B 3
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:27:49 »
    Co ja bym chciał to:
    1. (Nie wiem dlaczego nikt o tym nie pomyślał) Możliwość niszczenia murów. Po takim zdobytym zamku należałoby odbudować mury.
    2. Większa mapa. Mam na myśli Calardię + jeszcze coś.
    3. Większe zamki. Przy oblężeniu zamku mamy do pokonania więcej jedna warstwa murów.
    4. Większy dobór sprzętu oblężniczego - dostawalibyśmy opcję z zapytaniem w jaki sposób chcielibyśmy zaatakować zamek. (taran,drabiny,wieża oblężnicza,trebusz bądź onager [z tym ostatnim to należało by najpierw kupić )
    5. Więcej opcji ekonomicznych.
    6. Więcej opcji dyplomatycznych.
    7. I to : http://www.mbrepository.com/file.php?id=2274

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 23, 2011, 23:56:43 »
    Bardzo spodobał mi się pomysł jednego z forumowiczów odnośnie kobiet. Całkiem ciekawa sprawa. Kobiety faktycznie mogły by służyć jako cichy morderca lub szpieg. A najlepiej jak by powstała Gildia szpiegów. Skoro jest Gildia Handlarzy to czemu nie szpiegów.

Ciekawą sprawą było by konstruowanie różnych maszyn oblężniczych i jak wspomniał Krzpl konieczność odbudowania zniszczonych bram, murów, wież. Oczywiście posiadając takową katapultę mielibyśmy ograniczoną amunicję przykładowo 8 kamieni. Ale do obsługi takich zabawek wymagany był by odpowiedni personel. Wyszkolenie takiego personelu miało by wpływ na zniszczenie murów.

Co do zwiększonej ilości warstw murów na którym przyjdzie nam walczyć i na ulicach, to czy w tedy zdobycie zamku, miasta było by prawie niemożliwe. Już teraz jest to dość trudne.

@matigeo z tą flotą też nie jest głupi. Szlaki handlowe z miast nadmorskich, które również można by było atakować nie tylko karawany :D BTW w modzie na którym gram Custom Commanders w opcji Cheat jest możliwość pływania statkiem :D Jakoś nigdy tego nie testowałam :D

Myślę że religia też mogłaby znaleźć swoje miejsce. Przykładowo tacy Nordzi to państwo wikingów a sułtanat lub Khan to islam więc miasta i wioski mogły by się lekko buntować wobec swego nowego pana ;)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 24, 2011, 00:17:36 »
    Fajnie by było gdyby zmienili silnik, dali jakąś dobrą fizykę etc. Chciałbym, żeby można było robić pancerze z pelerynami, prawdziwe szaty itp. A nie takie gumowe wszystko.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 24, 2011, 11:10:13 »
    Ja dodałbym możliwość sabotażu i dywersji oblężonych zamków/miast.
    O ile pamięć mnie nie myli, to takie rzeczy były w OiM.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 24, 2011, 12:41:46 »
    Moim skromnym zdaniem kolejna cześć M&B nie powinna być nie tyle grą, co fantastycznym edytorem pozwalający moderom na realizację ich nawet najbardziej szalonych pomysłów. Po co mi jakieś pierdółki do nudnego nativa... Ja pragnę aby to mody były jak najlepsze.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:56:51 »
    -Walki jeden na jednego na kopie, pewnie ktoś musiał widzieć taki turniej :D, lub wie o czym mówię

-Turniej łuczniczy, mamy 3 strzały, i bliżej środka tarczy tym większa nagroda w postaci denarów, aby nie było łatwo, trzeba w odaloną tarczę strzelać, i do tego przy wyznaczonej lini, za strzał z poza lini groziło by wydaleniem z turnieju.

-Machiny obleżnicze, Trebuszety i Katapulty itd i tutaj by się sprawdził szturm wroga, który głównym celem było pozbycie się ogsługi machin, bez doświadczonej obsługi, parametry machin były by słabsze.

-Rozbudowany wątek ekonomiczny, w tym więcej budynków co można zbudować

-Broń i pancerze mogą zostać zniszczona/e po jakimś czasie, np za pomocą narzędzi(Kosztem umiejętności) lub u miejskiego kowala je naprawiać za drobą opłatą

-wyrabanie nowych zbroi i broni(im lepsze umiętnośći tym lepszy status otrzyma)

-Spiskowanie frakcji, np Sawadanie chcą zrobić wojnę z Nordami w czasie pokoju, a jak udamy się do władcy nordów i powiemy co sawadia planuje wtedy możemy np otrzymać, zapłatę,współpraca jako szpieg, i tak drugim sposobem możemy zniszczyć frakcję od środka, np zadanie z otruciem żołnierzy w garnizonie aby zmiejszyć siły liczebne wroga, żeby nie było łatwo :P królestwo z ktorym spiskujemy może nas podejrzewać o zdradę, i wtedy będzie chciało nas się pozbyć nasyłając zabójców(owszem coś takiego jest, ale chyba nie z tego powodu)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2011, 18:00:47 wysłana przez Pablo1989 »
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:18:58 »
    Przede wszystkim bardziej rozbudowany modding oparty na nowym silniku który byłby lepiej zoptymilazowane w stosunku do obecnego(100 ludzi to masakra dla naszego komputera w WB chyba żę mamy bestie).
    Rozbudowany wątek ekonomiczny.
    Więcej machin oblężniczych.
    Zwierzęta lub przynajmniej możliwość łatwego ich zaimpletowania.
    Może jeszcze więcej ale to bym musiał pomyśleć na spokojnie.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 24, 2011, 22:24:15 »
    System dodawania skryptów, jak miało to miejsce w X3 Terran Conflict, Oblivion, Fallout 3. Ci co grali i korzystali ze skryptów, wiedzą o czym piszę. Generalnie rozchodzi się o to, że mod złożony jest z kilkunastu skryptów. Znacznie ułatwiło by to dodawanie przeróżnych "duperelek", które właśnie wymieniacie.
    W jednym skrypcie mogło by się znajdować przykładowo paczka maszyn oblężniczych, w drugim zaawansowana dyplomacja, a dokładniej to jej komendy. W trzecim natomiast zupełnie cośinnego.
    Myślę gdyby była udostępniona taka funkcja, gracze sami mogliby dodawać to co im się podoba. Czasem mody jest fajny, ale zawiera skrypty bez których był by jeszcze lepszy. Tak więc lepiej było by dodawać kilkadziesiąt skryptów swojego widzimisię, niż jeden wielki mod.
    Pozdrawiam.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 24, 2011, 22:37:15 »
    Coś w rodzaju zaznaczania/odznaczania fajeczek w opcjach gry (możliwe, że tak by to zresztą wyglądało)? Może przedtem zrobić sondę/ankietę, co znalazłoby sie w opcjach, a co jako integralna część podstawki, bo jeśliby każdy chciał mieć zaawansowaną dyplomację jako obowiązkową, to bez sensu byłoby dodawanie jej w opcjach "do wyboru".
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2011, 22:40:57 wysłana przez matigeo »

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 25, 2011, 09:15:54 »
    W zasadzie to chyba bym zostawił tylko walkę i może handel. Najbardziej mnie interesuje fabuła, bo uwielbiam to w grach jak Gothic czy Baldur's Gate.
    Oprawa dźwiękowa z muzyką i głosy ludzi, których nie ma- do wymiany. Dialogi powinny być w głosie.
    Zmienić generalnie oblężenia.
    Nie wiem co jeszcze, ale jeśli mam wyobrazić sobie idealną grę to powinno być to połączenie rozwiązań z innych gier.

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 25, 2011, 09:19:11 »
    Muzyka powinna być bardziej średniowieczna: flety, i inne charakterystyczne oraz śpiew by nadać ludzkości tej grze

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 25, 2011, 09:42:44 »
    Aby było więcej miejsca w ekwipunku nie tylko 4. Żeby się dało pogadać z bandytami żeby ci służyli lub kogoś napadli. I nowe jednostki. Aby można było mieć żonę.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 25, 2011, 10:37:14 »
    Można mieć, chyba, że chcesz aby była przy Tobie cały czas

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 25, 2011, 11:53:29 »
    W Custom Commander można rekrutować dezerterów za drobną opłatą. Ale gdy tego dokonamy nasza perka leci w dół i to porządnie.

Faktycznie przydałaby się lepsza muzyka, bo słuchanie tego samego w kółko nudzi. A mówione kwestie przez bohaterów to całkiem nie głupi pomysł :D

Przydały by się jakieś "eventy" które pozytywnie lub negatywnie wpływały by na grę.  Susze i burze powodowałyby spowolnienie wojsk jak i kataklizmy pożary i powodzie które ujemnie oddziaływały by na miasta i wioski ( zbiory i wzrost populacji).

Edit:
    Drzewa genologiczne szlachetnych. królowie i wasale posiadają prawdziwe rodziny dzieci i temu podobne, nawet i wnuków.

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 25, 2011, 12:03:13 »
    A więc:
    - większe pole walki
    - większe IQ lordów -.-
    - wprowadzenie stanów majątkowych gołota, szlachta, magnateria itd.  
    - możliwoś tworzenia oddziałów dowodzonych przez bohatera