Najbardziej w tej chwili brakuje mi dobrze skonstruowanych poleceń w grze, przypisanych pod e
Fy.
Wracając do rannych ja bym nie dawał leczenia tylko samo podnoszenie. Zagnieciony chleb z pajęczyną to raczej opatrunek, potem ranny leżał w łożu ileś tam tygodni i albo do tego momentu wyzdrowiał albo wyzionął ducha. Powinien to być ratunek przed wykrwawieniem się.
Ostrzegam że to strasznie utrudni gre. Zastanówmy się czy takie bajery będą dobre w momencie gdy mod się rozsławi i pełno będzie na nim randomowych graczy. Jakoś nie oczekiwałbym od nich zagniatania chleba z pajęczyną xD Proponuję zostawić to tak jak jest. To gra. W bitwach bierze udział nieporównywalnie mniej osób niż na prawdziwym i każda strata człowieka jest tu bardzo ważna. Jakieś padanie po ranach zrobi z rund 1 minutową sieke.
Myślę że dzięki takim bajerom ma szanse się rozsławić. A raczej to nie przeszkodzi w rozgrywce.
Pamiętajcie że teraz będzie trudniej kogoś trafić z muszkiet z luku, a nawet ubić szabelką.
Słusznie. Niemniej, to fajny ficzer, nie warto go marnować. Po prostu należy dać bardzo małą szansę na takie zdarzenie, np 5%, gdy HP spadnie mniej niż na 10. Nadal będzie fajny smaczek, a sieki nie będzie. :)
Procent Hp można ustalić i wszystko przetestować. Nawet jeśli zostawimy 15% hp to i tak będzie to rzadki widok.