Mamy fajną jednostkę chorążego, co wy na to a żeby ją w fajny sposób wykorzystać - osoby, które będą znajdowały się w pobliżu sztandaru zyskają jakieś dodatkowe punkty, nie wiem celność, szybkość przeładowania czy może posługiwanie się mieczem. Niech chorąży pobudza swoich do walki :) A czy to wykonalne to jak zwykle nie wiem :P.
Kiedyś chyba o tym myślano, ale nie wiem, czy to aby nie wpasowuje się zbytnio w jakiś... berserk. :P Sztandar powinien pełnić funkcje estetyczne, i komunikacyjne (do pewnego stopnia). Poza tym banner sam w sobie już podnosi morale, nie potrzeba jeszcze buffów dla umiejętności. Przecież ludzie przy sztandarze nie zmieniają się w Hulka, nadal mają ograniczone możliwości. Ja bym rozmyślał raczej nad czymś z poziomu bardziej organizacyjnego, tzn. że gra traktuje każdego gracza z, dajmy na to, bannerem Tercio Napoles, jako członków tego klanu (chyba można przyjąć takie założenie, skoro sztandary są na hasło). Tutaj można pofantazjować, do czego mogłoby być to przydatne, np. do tego by ludzie posegregowani w oddziałach zostawali jakoś wyróżnieni w tabeli wyników, albo żeby po śmierci ostatniego człowieka z oddziału wyświetlał się komunikat na czacie:
Tercio Napoles was defeated, i inne tego typu fajne smaczki. Ja to w modzie widzę bardziej niż
szał bojowy rodem z Vikingra. ;) Pozostaje kwestia wykonalności, ale z każdym paczem coraz mniej zwracam na to uwagę, z widocznych chyba powodów... :p
EDIT: Ow, właśnie zauważyłem że zapomniałem napisać rolę chorągwi w tym wszystkim. Była by ona taka, że wszystkie skrypty związane z tym grupowaniem w klany by działały od momentu, gdy ktoś z tego klanu wziąłby banner. To byłaby głównie opcja na eventy, ale moim zdaniem interesująca. :>