Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380321 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2640 dnia: Sierpnia 27, 2015, 22:43:00 »
    W sumie, nie wiem co z kulami wybuchowymi, ale strzelalismy dzisiaj na siegu i jakos specjalnie nie robily szkod. Moze cos po prostu sie buglo, ale wydaje mi sie ze predzej bily duzo mocniej.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2641 dnia: Sierpnia 27, 2015, 22:54:26 »
    Dlatego też na eventach prawie nikt z nich nie korzysta...

Przecież na eventach ludzie się wręcz kłócą o artylerię. :D
    Działa to jest rzecz która wymaga ogromnej wprawy i doświadczenia, a zgarnięcie pięciu fragów z arty nie jest przypadkiem, proponuję żeby wypowiedział się w tym temacie Jakub albo Impega którzy np. na poprzenim evencie zrobili ponad 20 fragów z arty. To że dziś sobie pierwszy raz zagraliście w Deluga i wam nie poszło armatkami nie oznacza że są one złe. Bo są osoby które robią cuda z Artylerią ale wymaga ona po prostu skila.

Kolejna sprawa to "kaliber" armatki, wiadomo że mała armatka nie wywoła ogromnej eksplozji która zabije 50 husarzy.
    Duża armata = dużo fragów. :)

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #2642 dnia: Sierpnia 27, 2015, 22:56:58 »
    W sumie, nie wiem co z kulami wybuchowymi, ale strzelalismy dzisiaj na siegu i jakos specjalnie nie robily szkod. Moze cos po prostu sie buglo, ale wydaje mi sie ze predzej bily duzo mocniej.
    Z tego co pamiętam to w tej wersji nie są już wspierane (prawdopodobnie przez brak WSE).

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #2643 dnia: Sierpnia 27, 2015, 22:58:20 »
    .Z metra się trafić nie da.
    (click to show/hide)
    https://youtu.be/tnOuLqG95WU?t=33m23s
    https://youtu.be/Jx48rjAPqJY?t=1m7s
    https://youtu.be/t3SFz_V3H9c?t=13m32s
    Arty w delunge nie da się nauczyć czy wyćwiczyć, w delungu jest 2 najtrudniejsza arta jaką stworzona na warbandzie a używanie jej to czysta poezja.
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2644 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:01:24 »
    Wyjątki potwierdzające regułę  nie zmienia faktu, że są armaty są praktycznie niegrywalne szczególnie na zwykłych bitwach.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2645 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:03:08 »
    (click to show/hide)
    https://youtu.be/tnOuLqG95WU?t=33m23s
    https://youtu.be/Jx48rjAPqJY?t=1m7s
    https://youtu.be/t3SFz_V3H9c?t=13m32s
    Arty w delunge nie da się nauczyć czy wyćwiczyć, w delungu jest 2 najtrudniejsza arta jaką stworzona na warbandzie a używanie jej to czysta poezja.

Dokładnie. :)

Nie chcemy nowego NW gdzie muszkiety są do walki wręcz a arta do strzelania. :D

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #2646 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:05:12 »
    To że dziś sobie pierwszy raz zagraliście w Deluga i wam nie poszło armatkami nie oznacza że są one złe. Bo są osoby które robią cuda z Artylerią ale wymaga ona po prostu skila.

No tak, banda noobów, która pierwszy raz styka się z tym modem. Z Oktawianem na czele :)

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2647 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:06:41 »
    Ja bym tak nie xdal srogo na twoim miejscu Jakub. To, ze siedzisz tylko na dzialach nie znaczy, ze dziala maja byc od tego zeby je masterowac. Artyleria to nie rodzaj broni, wiec powinna byc uzywalna dla wszystkich, nie tylko dla "prosow"

@Dykcio: Szkoda, ze trzaskalismy ich wszystkich rowno z bandoletow :c, straszne z nas Kasztany jesli o to chodzi, nawet wygrywamy tylko 1v3 :/

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2648 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:14:05 »
    No cóż siedzę w tym modzie od praktycznie początku, w Warbandzie od bety no ale co ja tam się znam :P Może i macie racje.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2649 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:14:49 »
    Wyjątki potwierdzające regułę  nie zmienia faktu, że są armaty są praktycznie niegrywalne szczególnie na zwykłych bitwach.

Pierwszy raz słyszę żeby ktoś chciał korzystać z armat na randomowych bitwach (nie licząć siege).

No tak, banda noobów, która pierwszy raz styka się z tym modem. Z Oktawianem na czele :)

Nie miałem zamiaru nikogo urazić, a jeżeli chodzi o Oktawiana to mimo że długo gra w Deluga nie oznacza że dobrze ogarnia artylerię.

Ja bym tak nie xdal srogo na twoim miejscu Jakub. To, ze siedzisz tylko na dzialach nie znaczy, ze dziala maja byc od tego zeby je masterowac. Artyleria to nie rodzaj broni, wiec powinna byc uzywalna dla wszystkich, nie tylko dla "prosow"

@Dykcio: Szkoda, ze trzaskalismy ich wszystkich rowno z bandoletow :c, straszne z nas Kasztany jesli o to chodzi, nawet wygrywamy tylko 1v3 :/

Artyleria nie jest dla prosów ale jak ktoś potrafi nią grać to niech gra tą artylerią, inni zawsze się mogą nauczyć a przy tym zgarnąć fragi, tylko że mniej.

EDIT:

No cóż siedzę w tym modzie od praktycznie początku, w Warbandzie od bety no ale co ja tam się znam :P Może i macie racje.

Nie wątpię że grałeś już wcześniej w Deluga ale pamiętaj że w każdej nowszej wersji wiele rzeczy się zmienia. A najnowszą wersję przypuszczam że pobrałeś może wczoraj lub przedwczoraj.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2650 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:19:27 »
    Ale arta moze byc lepsza i bardziej "uzywalna". Pomijajac to, ze bez kilofow nie ma gry, to ta arta moglaby robic robote wlasnie przeciwko tincanom *ktorym ty tez jestes lol xD*

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2651 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:28:54 »
    Artyleria jest jak dla mnie w dobrym miejscu pod względem obrażeń, zasięgu etc, brakuje tylko wyznaczników gdzie się trafiło na dalekie odległości. Kiedyś lubiłem sobie strzelać na Island z armatki, ale dość szybko stawała się bezużyteczna, więc opłaca się korzystać tylko by zatapiać łodzie na starcie, później za miecz i do ciachania tych którzy wchodzą do ruin ; )

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2652 dnia: Sierpnia 27, 2015, 23:52:36 »
    Artyleria jest jak dla mnie w dobrym miejscu pod względem obrażeń, zasięgu etc, brakuje tylko wyznaczników gdzie się trafiło na dalekie odległości. Kiedyś lubiłem sobie strzelać na Island z armatki, ale dość szybko stawała się bezużyteczna, więc opłaca się korzystać tylko by zatapiać łodzie na starcie, później za miecz i do ciachania tych którzy wchodzą do ruin ; )

Dlatego zawsze "wyskilzowana arta" bierze do swojego korpusiku jednego oficera z lunetą który sprawdza gdzie kula trafiła, właśnie to wszystko dodaje uroku Delungowi, fakt może to irytować na randomowej bitwie ale na randomowej bitwie zazwyczaj nie ma aż tak dużych map żeby nie wiedzieć gdzie się trafi. :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2653 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:10:09 »
    Dobrze, ze konia doswiadczony gracz nie powala spojrzeniem. Kowidz, co jak co, ale konia sa pancerne i to bardziej srogo niz na poprzednich wersjach, przed wielkimi zmianami, kosztem manewrowosci. Gdyby zmniejszyc troche ich HP, dawaloby to smierc od kuli w koncu, jednej nie 3, wiec szarza takiej chorej lekkiej kozackiej kawalerii nie robilaby gry, tylko troche zwiekszala przewage ^.^

Ja mówie o zabijaniu jeźdźca bez uszkadzania konia Ty zwyrodnialcu :P Jak konie znerficie, to co sie stanie z RW?
    (click to show/hide)

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2654 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:12:42 »
    haha jakie konie, wam wystarczył nerf koncerza i się kawaleria RW skończyła :)

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta