Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381651 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2715 dnia: Sierpnia 31, 2015, 17:14:59 »
    Nerf nożyków i tarcz szkockich może jakiś :v?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2716 dnia: Sierpnia 31, 2015, 17:38:30 »
    Pozwólcie na korzystanie ze złamanego koncerza jak z noża mającego bardzo mało cięcia walcząc wręcz na ziemii.

Koncerz nie ma ciętych krawędzi, ale można zrobić z tego mini koncerz jeśli jest taka potrzeba?

Nerf nożyków i tarcz szkockich może jakiś :v?
    A co z nimi?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2717 dnia: Sierpnia 31, 2015, 21:25:28 »
    Koncerz nie ma ciętych krawędzi, ale można zrobić z tego mini koncerz jeśli jest taka potrzeba?
    A co z nimi?
    Noze sa ciut zbyt spamerskie, czasami ciezko zablokowac, zwlaszcza jak po prostu jest dwoch przeciwnikow i jeden z nich to ma. Tarcze, jak to tarcze, po prostu nawet po strzale z muszkietu potrafia sobie dalej zablokowac 4/5 uderzen :l

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2718 dnia: Sierpnia 31, 2015, 22:23:04 »
    Noże są już dopisane do listy, będzie wyższa cena i mniejsza prędkość.

Co do tarcz to jeszcze nie wiem.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2719 dnia: Sierpnia 31, 2015, 22:29:07 »
    Co do tych berdyszy potrzebują LEKKIEGO przyspieszenia.A podstawowy problem z nimi to, zadają mały DMG. Nadziak potrafi zabić na jeden strzał a takim berdyszem trzeba często z 2 do 4 ciosów zadać w przypadku mocniejszego przeciwnika. Coś tutaj nie gra.

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2720 dnia: Sierpnia 31, 2015, 22:30:16 »
    Noże są już dopisane do listy, będzie wyższa cena i mniejsza prędkość.

Co do tarcz to jeszcze nie wiem.

Tarcze są gut, chronią przed strzałami ale w od toporków padają na 2 hity, a co do nożyków i wszystkich krótkich broni to proponuję żeby nie dało się nimi blokować, wygląda to dość patologicznie kiedy króciutkim kozikiem blokujemy ogromnego 2h.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2721 dnia: Sierpnia 31, 2015, 22:31:40 »
    Co do noży zgadzam się z Mango, jedyny z nimi problem to blokowanie nimi. Powinny być szybkie ba! nawet szybsze niż teraz ale bez opcji blokowania.

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #2722 dnia: Sierpnia 31, 2015, 22:36:27 »
    Co do tych berdyszy potrzebują LEKKIEGO przyspieszenia.A podstawowy problem z nimi to, zadają mały DMG. Nadziak potrafi zabić na jeden strzał a takim berdyszem trzeba często z 2 do 4 ciosów zadać w przypadku mocniejszego przeciwnika. Coś tutaj nie gra.

Jeżeli chodzi o prędkość to jak dla mnie okey, ale fakt, że DMG jest troszkę malutki. Rozumiem, że nikt nie chce tutaj drugiego native'a, ale to jest po prostu głupie, że berdyszem trzeba 2-3 razy uderzyć typa z bardzo słabym pancerzem, a puszka pada na hita od nadziaka.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2723 dnia: Sierpnia 31, 2015, 23:26:57 »
    No nie wiem, ja już nie raz nie dwa padłem od jednego hita berdysza. A nadziaki faktycznie są trochę mocne, chociaż teraz szable wróciły do łask, więc nie wiem, czy jest sens je dotykać.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2724 dnia: Sierpnia 31, 2015, 23:36:12 »

Pytam tylko czy byłoby to dużo roboty. Złamane koncerze nie musiałyby zadawać prawie żadnego dmg atakami innymi niż pchnięcia, ale sama możliwość wykonania czegoś takiego pozwoliłaby chamberować nadchodzące ataki, czyli dałoby się tym walczyć

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #2725 dnia: Września 01, 2015, 00:55:55 »
    Moim zdaniem wypadałoby minimalnie zwolnić halabardę. Przez jej długość i prędkość można wywijać niezłe prędkości za pomocą obrotu kamery. A tak poza tym to topór inżyniera ma zbugowanego hitboxa.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2726 dnia: Września 01, 2015, 05:02:12 »
    Halabarda jest już dość słaba, jeśli ktoś Cię będzie facehuggował to nic nie zrobisz mu bo tylki się odbijesz. Kwestia dobrania broni do stylu walki.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2727 dnia: Września 01, 2015, 09:54:16 »
    To tak:
    Noże odrobinę szybsze, ale bez obrony tak? Podniosę im też odrobinę cenę.

Tarcze zostają, ale damage od postrzału przechodzi za mały, coś pomyślimy z Daedalem.

Z koncerzami nie ma problemu coś pomyślę. Mogę dać nawet uderzanie z bouk ale będzie to tylko obuch i jakieś nie duże obrażenia, raczej cięte od pchnięcia, lub też obuch.

Odrobinę spróbuję przyśpieszyć berdysze, albo może lepiej podnieść obrażenia? Też mam wrażenie że słabo wchodzi, ale Ja nie znam tajników WB i nie umiem walczyć.

Jakieś jeszcze sugestie? Coś pominąłem?

Edit:
    Dodam jedne łuk, ten średni dla kozaka w RON.
    Dodam też jakiś arkebuz rajtarowi w RON.

Ktoś pisał o crashującym pistolecie w melee, kojarzycie, który?

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #2728 dnia: Września 01, 2015, 11:38:58 »
    To tak:

Tak.

Edit:

Wspaniale :)
    Sprawdziłem przed chwilą każdy pistolet w grze i mi jakoś żaden nie wycrashował. Może kwestia mapy albo jednorazowy przypadek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2729 dnia: Września 01, 2015, 12:37:33 »
    To tak:

Tarcze zostają, ale damage od postrzału przechodzi za mały, coś pomyślimy z Daedalem.

Z koncerzami nie ma problemu coś pomyślę. Mogę dać nawet uderzanie z bouk ale będzie to tylko obuch i jakieś nie duże obrażenia, raczej cięte od pchnięcia, lub też obuch.

Odrobinę spróbuję przyśpieszyć berdysze, albo może lepiej podnieść obrażenia? Też mam wrażenie że słabo wchodzi, ale Ja nie znam tajników WB i nie umiem walczyć.

Jakieś jeszcze sugestie? Coś pominąłem?

Edit:

Dobra to mamy to co wyżej i dodatkowo:

Jakaś poprawa melee muszkietów, jeszcze nie wiem jak to rozegrać, najpierw wrzucę dane do arkusza i zobaczymy, ogólnie nie mam zamiaru dawać dużych obrażeń, bo ta broń jest ciężka...

Pistolety w melee, nie są ciężkie więc zakładam że to co wyjdzie z arkusza powinno być ok.

Strzelby- raczej zablokowałbym możliwość atakowania kolbą.

Kilka osób męczy o ten miecz kombinowany z pistoletem u Szwedzkiej jazdy(raczej najemni rajtarzy), dla wyrównania w HRE może dać koncerz austriacki, już ich raczej nie używali, ale taką mam sugestię.

Czy berdysze powinny mieć możliwość pchnięcia? Ich konstrukcja na to pozwala, ale chodzi mi o gameplay.

Edit:
    Koncerze tureckie, długość i łamliwość.

« Ostatnia zmiana: Września 01, 2015, 13:10:50 wysłana przez b@rtu$ »