Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381802 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2010 dnia: Kwietnia 06, 2013, 22:59:51 »
    To to i u nas mówił.
    (click to show/hide)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2011 dnia: Kwietnia 06, 2013, 23:57:44 »
    Ten mini-patch psuje balans bo teraz wszyscy nawalają się kolbami i ludzie nie wiedzą  jakie są staty przedmiotów:(.
    Kompletnie nie rozumiem. Wcześniej były jakieś opisy? Nie przypominam sobie. Poza tym nic nie ruszałem przy melee dla muszkietów, tak więc wytłumacz nam proszę co tak właściwie psuje ten mini-path?

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #2012 dnia: Kwietnia 07, 2013, 03:02:35 »
    A to w takim razie sry najmocniej.

Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku ; )
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #2013 dnia: Kwietnia 07, 2013, 09:07:37 »
    Bartus chodzi mi o staty broni i koni byłoby miło zobaczyć nowe staty a nie starsze, a co do melee muszkietów to zauważyłem że są chyba za szybkie.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2014 dnia: Kwietnia 07, 2013, 14:13:01 »
    Bartus chodzi mi o staty broni i koni byłoby miło zobaczyć nowe staty a nie starsze, a co do melee muszkietów to zauważyłem że są chyba za szybkie.
    Statystyki zobaczycie gdy ten path się rozwinie i go udostępnię wszystkim chętnym. W tej chwili mija się to z celem, bo wgrywając go nie będziecie widzieli odpowiednich statystyk na serwerach bez wgranego patha.
    Co do melee muszkietów to nie przyglądałem im się ostatnio i nie wiem jak to teraz wygląda. Zostawię sobie to na później.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2015 dnia: Kwietnia 20, 2013, 09:41:42 »
    Poszukuję broni z epoki i przyda mi się wasza pomoc:
    -szable: karabelki, husarskie, węgierskie, kindżały, itd itp. (jakieś ciekawe szabelki z ciekawymi zdobieniami z epoki, nie zaszkodzą też szable z epoki hetmanów i innych znanych ludzi, głównie jednak potrzebuje broni bojowej, zależy mi też na pochwach do szabel)
    -kopie husarskie, dość trudno jest znaleźć jakiś obrazek dobrej kopi.
    -noże, głównie chodzi mi o noże, które mogli ze sobą nosić żołnierze jako ekwipunek niestandardowy, zabrany po prostu z domu.(tutaj mile widziane zdjęcia od grup rekonstruktorskich)
    -różne torby na amunicję(janczarskie i ogólnie tureckie z epoki, muszkieterskie, piechoty polskiej, kawaleryjskie, rajtarskie, chodzi mi o całe oporządzenie, oraz też o konkretne elementy takich zestawów)
    -"coś od Was" inny sprzęt który według Was powinien zostać zamieszczony.

Na wszelki wypadek przypomnę że wszystko proszę wstawiać do spoilerów, prosiłbym też o źródło gdzie daną rzecz znaleźliście, może kiedyś się to jeszcze przydać.
    [spoiler=przykładowa nazwa][img]kod obrazka[/img][/spoiler]
    Z góry dziękuję za pomoc.

Kilka przykładów ode mnie:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2016 dnia: Kwietnia 20, 2013, 10:24:27 »
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2017 dnia: Kwietnia 20, 2013, 10:44:12 »
    Szabla husarska wyraźnie nowszego typu(pochwa z metalu). Poza tym fajne zdjęcie granatów, bardzo się to przyda;).

Zdjęcie batorówki jest też tutaj z pochwą:http://www.muzeumwp.pl/emwpaedia/szabla-stefana-batorego.php oraz tutaj http://ryuuk.salon24.pl/496067,jak-walczono-szabla

Karabela też z pochwą jest tutaj: http://www.muzeumwp.pl/wystawy/13,sala-saska/

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    « Odpowiedź #2018 dnia: Kwietnia 20, 2013, 13:21:13 »

(click to show/hide)

Taką szable miał Bohun w filmie ogniem i mieczem. może dlatego tak ci się kojarzy :)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2019 dnia: Kwietnia 20, 2013, 15:20:56 »
    Pewnie dlatego, ogólnie nawet pod Beresteczkiem znaleźli sporo węgierek, co oznacza że kozacy też sporo ich używali, może nawet i w tej wersji.

Offline Argoren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2020 dnia: Kwietnia 20, 2013, 21:03:28 »
    Z ukrainskich stron:

Tutaj link do elektronicznej encyklopedi histori kozactwa, oczywiscie w jezyku ukrainskim: http://web.znu.edu.ua/euk/images_fr.htm

Offline Shamble

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Suede
    « Odpowiedź #2021 dnia: Kwietnia 21, 2013, 20:39:01 »
    więcej kilka z ukrainskich stron:
    Noże znaleziono pod Beresteczkiem
    http://haiduk.io.ua/album75172
    Szable z kozackiego przejścia pod Beresteczkiem
    http://haiduk.io.ua/album328541
    Torby i portmonetki z 17 wieku
    http://haiduk.io.ua/album310355_0

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2022 dnia: Kwietnia 21, 2013, 22:11:08 »
    Szczególnie interesująca jest druga z prawej:
    (click to show/hide)
    Nie widziałem jeszcze takiej i na pewno wprowadzi urozmaicenie;). W sumie jak tak popatrzeć to kozacy nie mają w grze typowo kozackich szable, a jakieś tam wyroby własne też mieli.
    Zastanawiam się nad wprowadzeniem trzymania oburącz tej kozackiej maczugi z końskiej szczęki. Jest bardzo długa i masywna, według mnie taką broń powinno się trzymać oburącz, co Wy na to?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2023 dnia: Kwietnia 22, 2013, 07:40:10 »
    Fajne by było :P A co powiesz na takie urozmaicenie jak było kiedyś w mm russia? Tj. butelka do rzucania :D
    (click to show/hide)

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    odp
    « Odpowiedź #2024 dnia: Kwietnia 22, 2013, 13:24:26 »
    Moim zdaniem oburącz trzymane powinny być tylko największe, bo szczerze wątpię, żeby były one aż tak ciężkie, żeby trzeba było je trzymać obiema rękami.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!