Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381574 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2085 dnia: Czerwca 02, 2013, 16:41:39 »
    Oficjalnej nie było ale chodziły słuchy że ma wyjść.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2086 dnia: Czerwca 02, 2013, 16:46:15 »
    Normalnie pogłosek/plotek nie bierze się za oficjalne informacje od twórców, czyż nie? Osobiście uważam, że powinniśmy przestać z tematem wydania nowej wersji, bo nie ma niczego nowego co można by wnieść do dyskusji, a i wątek nie do tego służy.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2087 dnia: Czerwca 02, 2013, 20:30:06 »
    No właśnie, temat służy innej dyskusji, co do patha, to Mati już o tym rozmawialiśmy i podobno ostatecznie nic Ci nie przeszkadzała, ale teraz znowu zwalasz wszystko na patha. Możesz jakoś określić swoje stanowisko w tej sprawie i powiedzieć co dokładnie Ci przeszkadza?

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2088 dnia: Czerwca 02, 2013, 21:08:20 »
    Dlatego mozna by "oficjalnie" okreslic sie czy mozna sie spodziewac tego patcha za miesiac, pol roku, rok.A moze wcale, by nie ciagnac tematu.Bo to jest tak jak z tematem Lewandowskiego w ostatnim czasie, jakies niepotrzebne tajemnice i spekulacje.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2089 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:29:39 »
    Dlatego mozna by "oficjalnie" okreslic sie czy mozna sie spodziewac tego patcha za miesiac, pol roku, rok.A moze wcale, by nie ciagnac tematu.Bo to jest tak jak z tematem Lewandowskiego w ostatnim czasie, jakies niepotrzebne tajemnice i spekulacje.
    To zależy czy jesteś w stanie pomóc? Nie. To moja oficjalna odpowiedź brzmi: Nie wiem.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #2091 dnia: Czerwca 08, 2013, 21:36:36 »
    W. Zabłocki - Cięcia Prawdziwą Szablą:
    (click to show/hide)
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2092 dnia: Czerwca 12, 2013, 11:14:31 »
    W 1000 słów o broni białej i uzbrojeniu ochronnym, Kwaśniewicz datuje te szable na XVII/XVIII, rozpisując przy tym jak się rozwijała ta szabla, tak więc można chyba stwierdzić że w interesującym nas okresie mogły występować i te starszego typu i te nowsze z tą wykształconą kulą na głowni. Także chyba nie zaszkodzi dodać i te nowsze wersje, czyt. kilidż i pala.

Czytałem też że wojska Osmańskie używały też broni Indyjskiej, także talwar i kunda będą dodane.

Kombinowałem trochę z obrażeniami obuchowymi dla pałaszy, nie wiem co o tym sądzić. W sumie pałaszem się nie cięło tylko uderzało. Przydał by się nowy typ obrażeń do tego, coś pomiędzy cięciem a obuchem.

Offline Kamil z Częstochowy

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Chawtowanie wycieraczek. Tanio, solidnie.
    « Odpowiedź #2093 dnia: Sierpnia 04, 2013, 18:08:07 »
    Widze że temat trochę zdechły, ale mam pytanko, czy lista jednostek z pierwszej strony jest aktualna?
    "Przyprowadźcie tego sk***go syna!" - Wojewoda Stefan Czarniecki
    "Okupacja niemiecka robi z Polaków bohaterów, opupacja sowiecka robi z nich gówno"
    "Póki kopii i husarza staje, będzie Polak pan w polu. Skoro kopia zginie, zginie i polska cnota" - Andrzej Maksymilian Fredro

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #2094 dnia: Sierpnia 07, 2013, 19:27:06 »
    Nie do końca, jest to lista, która pojawi się w następnej wersji modyfikacji (oby).
    Aktualną listę znajdziesz nigdzie indziej jak w modzie ;)
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Kamil z Częstochowy

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Chawtowanie wycieraczek. Tanio, solidnie.
    « Odpowiedź #2095 dnia: Sierpnia 07, 2013, 20:04:53 »
    Nie do końca, jest to lista, która pojawi się w następnej wersji modyfikacji (oby).
    Aktualną listę znajdziesz nigdzie indziej jak w modzie ;)
    Pozdrawiam
    Dzięki wielkie. Już myślałem że nikt nie odpowie.
    "Przyprowadźcie tego sk***go syna!" - Wojewoda Stefan Czarniecki
    "Okupacja niemiecka robi z Polaków bohaterów, opupacja sowiecka robi z nich gówno"
    "Póki kopii i husarza staje, będzie Polak pan w polu. Skoro kopia zginie, zginie i polska cnota" - Andrzej Maksymilian Fredro

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2096 dnia: Października 30, 2013, 11:43:15 »
    Rozumiem, że już patch jest w budowie i część rzeczy zrobiona. Nie przebijałem się więc przez cały topic. Ja mam najważniejszą kwestię do poruszenia. Czy zmieniono coś z łucznikami/polepszono muszkiety. W tej chwili wszelkie spotkania klanowe można wygrać dzięki posiadaniu łuczników na piechocie (ottomani) są najbardziej szybkostrzelni/mobilni. Strzelec zdąży oddać jeden strzał (wiadomo jak z celnością) potem nie jest już w stanie przeładować a strzelec może sobie spokojnie podejść i go skończyć. To najbardziej paląca kwestia. Muszkiety nie są po prostu w stanie rywalizować z łukami.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2097 dnia: Października 30, 2013, 12:26:05 »
    Był path na serwerze RW zmniejszający skuteczność łuków. Po pierwsze obrażenia zostały zmienione na cięte i obniżono obrażenia o raz celność. Zdaje się że szybkość też. Nie wiem na ile było to lepsze, ale nadal można to przetestować.
    Są dwie możliwości:
    1.) Realistyczna: dążymy do tego by łuk był w miarę celny i szybki(powiedzmy że taki jak jest w tym pathu), ale mało skuteczny przeciwko pancerzom(w sensie prawie wcale), oraz dużo mniej skuteczny przeciwko lekko opancerzonym. Jeśli udało by się to osiągnąć zwiększamy liczbę strzał w kołczanie(opcja do testów).
    Mi osobiście podobał się path w którym łuki były bardzo szybkie bardzo mało celne i zadające mało obrażeń. Dopiero w grupie byli skuteczni.

Idąc dalej można by zrobić dwa tryby strzelania z łuku, przełączane "x-em".
    a.) szybki małe celny i z racji tego że cięciwa słabo naciągnieta zadająca mało obrażeń(np 5 strzał na strzał z muszkietu)
    b.)wolny celny  z większymi obrażeniami( np 2 strzały na jeden strzał z muszkietu)

2.) More arcade style: coś w stylu jedna strzała na jeden strzał z muszkietu.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2098 dnia: Października 30, 2013, 13:09:50 »
    Problem spamu łuków został świetnie wymyślony na Crpgu.
    (click to show/hide)

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #2099 dnia: Października 30, 2013, 14:08:51 »
    Ja bym tam ceny łuków znacznie podniósł i zwiększył szanse na zerwanie cięciwy.