Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380455 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shamble

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Suede
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1920 dnia: Lutego 28, 2013, 12:04:28 »
    Zmodyfikowane i uaktualnione drzewko jednostek:
    Liczę na jakieś sugestie i komentarze.
    a gdzie drzewo Chanatu?lub tatarów nie będzie w 0.6 jako oddzielnej frakcji?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1921 dnia: Lutego 28, 2013, 13:15:58 »
    Zapomniałem o nim:
    (click to show/hide)
    Jak widać bez większych zmian.

Offline goldtigrera

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1922 dnia: Marca 01, 2013, 20:11:16 »
    mam pytanie, otóż na inwazji boty typu rajtar lub dragon posiadają jakiś muszkiet w stylu krótkiego lekkiego muszkietu, a nie ma go w wyborze ekwipunku. Jest to jakiś bug czy tak ma być?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1923 dnia: Marca 01, 2013, 21:35:09 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:49:52 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1924 dnia: Marca 01, 2013, 22:28:21 »
    mam pytanie, otóż na inwazji boty typu rajtar lub dragon posiadają jakiś muszkiet w stylu krótkiego lekkiego muszkietu, a nie ma go w wyborze ekwipunku. Jest to jakiś bug czy tak ma być?
    Zdaje się że to krótki muszkiet, ma go rajtaria chyba szwedzka.
    Nie wiem czy się aby nie powtarzam, ale mam do was prośbę, wielką prośbę.
    Zastąpcie saddle horse'a, to ochydne bydle jest... proszę. :(
    Przyjdzie czas i na konie.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #1925 dnia: Marca 02, 2013, 09:38:32 »
     Właśnie, a propo koni. Nie wiem jak te statystyki zapisaliście ale np. u szwedzkiego chorążego jest tak iż może kupić konia, jeździć na nim, ale gdy z niego zsiądzie, lub zostaje wywalony z siodła... już na niego nie może wejść.
     Coś jak: Hej maleńka, patrz jaką zajebiaszczą furą przyjechałem, powoził bym cię ale zapomniałem jak się jeździ ;D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1926 dnia: Marca 02, 2013, 09:45:36 »
    Dobre jest też to,  że ma szybkiego konia, a reszta ma juczne :c
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1927 dnia: Marca 02, 2013, 12:27:17 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:49:33 wysłana przez Sefirot »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1928 dnia: Marca 02, 2013, 12:40:11 »
    Wypadało by, chorąży był przeważnie najbitniejszym z oddziału. Wiele razy pisano o chorążych, którzy mimo wielu ran stali trzymając flagę. Może by tak dać im więcej hp? Tak samo zresztą głównodowodzącemu. Oficerowie to trochę inna bajka. Ich będzie i tak wielu, zobaczymy. Co do orężu to oczywiście masz rację.

Offline goldtigrera

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Marca 02, 2013, 17:37:56 »
    jak dla mnie, to polska armia jest troszeczke przesadzona ;) rajtarów ( którzy jednak byli) zamieniłbym na lisowczyków ;p. I jeszcze jedno, jak dla mnie, to dragoni powinni mieć lepsze konie, wkońcu, to była kawaleria.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1930 dnia: Marca 02, 2013, 17:43:52 »
    jak dla mnie, to polska armia jest troszeczke przesadzona ;) rajtarów ( którzy jednak byli) zamieniłbym na lisowczyków ;p. I jeszcze jedno, jak dla mnie, to dragoni powinni mieć lepsze konie, wkońcu, to była kawaleria.
    Lisowczyków tam nie było, więc nie rozumiem o co chodzi, a dragoni to nie kawaleria, przynajmniej jeszcze nie w tym czasie.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1931 dnia: Marca 02, 2013, 18:22:13 »
    Lisowczycy to byli najemnicy

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1932 dnia: Marca 03, 2013, 09:06:19 »
    Wypadało by, chorąży był przeważnie najbitniejszym z oddziału. Wiele razy pisano o chorążych, którzy mimo wielu ran stali trzymając flagę. Może by tak dać im więcej hp? Tak samo zresztą głównodowodzącemu. Oficerowie to trochę inna bajka. Ich będzie i tak wielu, zobaczymy. Co do orężu to oczywiście masz rację.

Dobry pomysł. Może jednak gdy zatrzymujemy się przy chorążym to co na temat dawania bonusów przez sztandar ludziom wokół? To jedyny taka nowość, która jest dobra w NW (tylko tam bonus daje określona klasa bodajże) A sztandary w Delugu są naprawdę świetne i przydało by się jeszcze bardziej namacalna bonusy.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1933 dnia: Marca 03, 2013, 14:24:16 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:52:18 wysłana przez Sefirot »

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #1934 dnia: Marca 03, 2013, 17:36:20 »
    To jedyny taka nowość, która jest dobra w NW (tylko tam bonus daje określona klasa bodajże)

Owszem. Chorąży w NW daje bonus do walki wręcz o ile się nie mylę, muzyk do szybkości przeładowań, a oficer do walki wręcz podczas szarzy. No i jeszcze dowódca jak np. Napoleon daje jakiś bonus ( nie wiem serio jaki) ale to by mogło wypalić w Delugu, bo i tak ma powstać jednostka oficera czy tam jakiegoś większego dowódcy.
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.