Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 650158 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LetoHess

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2895 dnia: Czerwca 23, 2016, 23:50:34 »
    do najnowszej wersji spolszczenia nie ma. Jest do wersji starszych, ale na nowej wersji moda działa tak sobie. Tzn ja gram ale już plotki nie są przetłumaczone, niektóre dialogi ;) także wybór jest Twoj

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #2896 dnia: Czerwca 24, 2016, 18:26:03 »
    Plotki nigdy nie były przetłumaczone. W dialogach też była masa braków.

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2897 dnia: Czerwca 30, 2016, 17:46:03 »
    Siema. Może mi ktoś podpowiedzieć jakie jednostki łuczników są najlepsze? Bo oprócz Noldorskich spotkałem jeszcze fajne jednostki Strażników Ravensterańskich i Zwiadowców Srebrnej mgły bodajże. Ktoś coś jeszcze może mi powiedzieć ciekawego na ten temat? :) z góry dziękuje :)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2898 dnia: Lipca 01, 2016, 05:19:26 »
    Najlepsi chyba będą Noldorzy, no chyba że przypakujesz zakon Silvermist. Ravenstern Rangers też sobie dobrze radzą, przy czym łatwo ich wyszkolić.

Offline kubaper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2899 dnia: Sierpnia 02, 2016, 18:43:06 »
    Hejka, po ponad 2 latach przerwy wróciłem do moda (poprzednio skończyłem jak założyłem swoje królestwo i nie umiałem wyrobić z obroną :D ) i mam parę pytań.
    1. Jest tu opcja że władca sam się zgłosi żebym był jego wasalem? Na razie jeżdżę sam i gram strasznie po noobsku tzn. na 1/4 obrażeń i jak wiem że mam szansę wygrać z jakąś grupką to wczytuję aż mi się uda i nabiłem ponad 800 reputacji i nikt się nie zgłasza, gdzie w podstawce z tego co kojarzę to na 300/400 renomy już posłańcy przychodzili.
    2. Czy z upływem czasu gry mogę coś stracić, tzn jest opcja że ktoś pozabija wodzów tych wielkich spawnów i nie będę miał okazji nigdy z nimi walczyć czy respią się w nieskończoność?
    3. Czy możliwość wygranej kasy za turniej w danym mieście się resetuje po jakimś czasie, czy ciągle zmniejsza?
    4. Gdzie, jakie manufaktury najlepiej kupować i ile wyciągaliście z tego hajsu? Nazbierane ponad 200 000 trzeba by zainwestować, bo nie uśmiecha mi się kupowanie lordly pancerza, który poprawi mi obronę o 2 a kosztuje 100000 :D
    :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2900 dnia: Sierpnia 03, 2016, 22:52:45 »
    1.  A w sumie to nie wiem... na pewno w końcu skończy się na tym, że każdy quest od lorda jakbyś chciał, to będzie oferta wasalstwa.
    2. Zabić albo wygnać wodzów spawnów może tylko gracz, więc oni ciągle się odradzają.
    3. Hmm... a nie wiem, ale to ile wygrasz i tak głównie zależy od tego ile ty stawiasz na siebie. Możliwe też, że zależy to też od dobrobytu w danym mieście.
    4. Wszędzie, najlepiej na produkcję jedwabiu, to chyba w dłuższej perspektywie wychodzi najlepiej, ale w niektórych miejscach są też czasem opłacalne inne. Niestety te ceny/zyski się zmieniają, więc i tak najlepiej jedwab. Taka manufaktura - o ile nic się nie zmieniło - kosztuje chyba 12000, więc nie aż tak dużo, a mając w kazdym mieście taką podczas pokoju ma się konkretny wpływ z nich. Kupowanie sprzętu w sklepach to raczej coś na ostatnią fazę gry, jak się ma kasę, choć w turnieju u Noldorów można wygrać chyba lepszy sprzęt.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2901 dnia: Sierpnia 09, 2016, 14:21:27 »
    Ad. 1. Na pewno władcy zgłaszają do Ciebie taką propozycję jeśli akurat jesteś na ich terytorium. Nie znam granicznej reputacji, ale może jej wielkość zależy od poziomu trudności, a może brany jest jeszcze honor pod uwagę - nie wiem. W każdym razie zawsze możesz zagadać do władcy i się zaoferować, a nie czekać na jego propozycję.
    Ad. 3. To zmniejszanie się wygranej w turniejach to zamysł twórców żeby ograniczyć nadmierne farmienie kasy. Odczekaj parę dnia (może tydzień) i stawka znowu będzie w pełnej wysokości. Wysokość wygranej nie zależy od prosperity danego miasta.

Pozdrawiam

Offline kubaper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2902 dnia: Sierpnia 10, 2016, 20:36:21 »
    Na 1400 renomy się poddałem i sam się zgłosiłem :D Teraz już jestem na etapie własnego państwa. A co do turniejów to chyba jest jakiś algorytm z braniem udziału w innych miastach, bo u noldorów po miesiącu stawka do wygrania jest minimalna, jak w międzyczasie nie odwiedzałem innych. Tak w ogóle to nie ma to jak budowanie swojego królestwa na terytorium imperium przy lesie noldorów, przeciwnicy pokonują się sami :D Tylko z hajsem krucho ;(

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2903 dnia: Sierpnia 11, 2016, 10:44:27 »
    To powiem Ci coś ciekawszego, bo też tam rozpoczynałem swoje imperium. Podreperuj swoje stosunki z Jatu i będziesz miał dodatkową obronę od strony pustyni :) Jedyny mankament jest taki, że stosunki z Jatu pogarszają się stale w miarę upływu czasu, więc ciągle trzeba je monitorować i poprawiać. Ale jeśli chodzi o ochronę swojego państwa, szczególnie w fazie początkowej, to duża pomoc.
    Podobnie ma się sprawa z innymi frakcjami pobocznymi (chociaż tam stosunki się nie zmniejszają jak u Jatu), ale trzeba trochę pofarmić reputację.
    Co do kasy, to masz w każdym mieście manufakturę?

Pozdrawiam

Offline kubaper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2904 dnia: Sierpnia 12, 2016, 14:36:17 »
    Z Jatu już mam tak niskie że nie chce mi się w to bawić :D Zresztą jakby nie patrzeć to ochrona jest i tak, tylko ja też muszę na nią uważać, poza tym od strony Cezu kręcą się w tych okolicach jeszcze armie kultu węża i heretyków, więc w zasadzie mając 3 wasali jestem i tak prawie nie do podbicia :P Manufaktury mam wszędzie gdzie mi pozwolili, ale mając te 500-600 złota z każdej, plus czynsze z miasta, 2 zamków i chyba ponad 10 wsi i tak wychodzę na minus 5-6k tygodniowo z rachunków. Możliwe że trzymam za dużo drogich jednostek w zamkach. Myślę, że ostatecznie pewnie złożę sobie oddział z obuchami i będę hajs na jeńcach zbijać ;)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2905 dnia: Sierpnia 20, 2016, 20:47:47 »
    Skąd rekrutować pendorczyków?

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2906 dnia: Sierpnia 21, 2016, 11:20:08 »
    Musisz założyć własne królestwo i wybrać kulturę Pendoru, wtedy normalnie, z wiosek znajdujących się w Twoim królestwie będziesz mógł ich rekrutować.

Offline pzremko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2907 dnia: Października 23, 2016, 11:05:47 »
    Mam pytanie. Zacząłem dopiero grać w tego ciekawego moda i stwierdziłem, że pobiorę spolszczenie. Niestety litery w słowach nachodzą na siebie lub też są dziwne odstępy miedzy nimi. Czy jest szansa naprawienia tego problemu? Przejrzałem wątek i zdarzał się ten problem, choć odpowiedzi jak go rozwiązać chyba nikt nie podał.
    Mam Warbanda z patchem 1.168 i pop w wersji 3.7063.
    Z góry dziękuje za odpowiedź.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2908 dnia: Października 23, 2016, 13:17:05 »
    Przypuszczam, że wraz z kolejnymi update'ami PoPa spolszczenie będzie się coraz bardziej 'rozjeżdżać'. No niestety, ale trudno to poprawić, masa dłubaniny

Offline pzremko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2909 dnia: Października 23, 2016, 15:56:26 »
    Zauważyłem, że jest to związane tylko z polskimi znakami. Czy nie wystarczyłoby w takim razie zmienić tylko ustawienia czcionki na taką która odpowiednio wyświetla polskie znaki? Tylko w którym pliku się to ustawia?