Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647668 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kolatka

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2670 dnia: Grudnia 13, 2014, 18:29:07 »
    A takie pytanko. Zaczałem od poczatku. Jak najszybciej... no wiecie, zebrac kase i zazegnac trudne losy... poczatkow wlasnie? ;p Jak proponujecie poprowadzic kampanie na starcie? :D
    Na sam początek  założenie manufaktur w każdym z miast, proponuje rozwinąć umiejętność zdobywanie łupów. Zdobycie najdłuższej lancy oraz dobrego konia i w pojedynkę rozbijanie słabszych oddziałów przeciwnika z których będziesz miał ekwipunek(z takich heretyków najlepiej opancerzone konie w grze oraz runiczne miecze). Mając sposób można pokonać liczne oddziały przeciwnika bez straty punktu życia(jeśli nie ma tam strzelców, jest ich małą bądź są słabi). Możesz pogorszyć swoje stosunki z zakonami żeby były na -1(wtedy zakonni będą cię atakować a z wygranych walk będziesz miał ekwipunek). Ja tak zawsze robię i wbijam 40lvl. Wtedy też ze sprzedawanych dóbr, pieniędzy z manufaktur mam ponad 1mln złota. Co prawda jest to czasochłonne i czasami nudne, ale w późniejszej grze zajmujesz już się tylko podbojami.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2671 dnia: Grudnia 13, 2014, 18:43:51 »
    A co mozna atakowac w ten sposob oprocz noldorow? I gdzie sa te spawny? Bo jak ja wedruje na zachodzie i polnocy to nic ciekawego nie widze :/

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2672 dnia: Grudnia 13, 2014, 18:55:39 »
    Noldorów w pojedynkę nie pokonasz (chyba że uda ci się natrafić na bardzo osłabioną grupę. Proponuję biegać po terenach Fierdsvainu, Sarleonu oraz D'Sharu. Atakuj heretyków, grupy zbuntowanych rycerzy, patrole zakonnych rycerzy(jeśli nie szkoda ci relacji z nimi, tak jak napisałem wcześniej najlepiej obniżyć stosunki do -1) grupy poszukiwaczy przygód itp. Z tym że musisz dobrze walczyć. Jeśli chodzi o ustawienia to gram na obrażeniach 1/2(w sojuszników normalnie) normalna szybkość gry, rozmiar bitwy 250 oraz dobra na SI kampani oraz komputera.

Edit: Im dłużej grasz tym więcej przeciwników jest na mapie, także nie zrażaj się na początku

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2673 dnia: Grudnia 14, 2014, 00:54:18 »
    A co mozna atakowac w ten sposob oprocz noldorow? I gdzie sa te spawny? Bo jak ja wedruje na zachodzie i polnocy to nic ciekawego nie widze :/
    Może początek gry to jeszcze wiele nie ma. Ale jest tego sporo, w PoPie świat kultur poza tymi głównych nacji jest bardzo bogaty.
    Na Zachodzie(czyli wybrzeże) powinieneś napotykać co chwila na łupieżców Vanskerry - oni są super do zdobycia kolczug, tarcz i toporków do rzucania. Oprócz tego patrole Zakonu Świtu, dużo też drużyń Heretyków powinno być. Bardziej na północ wybrzeża jest więcej poszukiwaczy przygód, bandytów przeróżnych, no i w w końcu klanów Mystmountains. Na południu zachodniego wybrzeża niewiele się dzieje, trafiają się Vanskerry, bandyci i wolne klany pustynne.

Na północy kręci się mnóstwo klanów MYSTMOUNTAIN, poszukiwaczy przygód i rycerzy, bandytów, trochę zakonnych i czasem Jatu.
    W centrum(głównie Sarleon) masz sporo bandytów, Heretyków, dezerterów i rebeliantów, łowców nagród(ci czerwoni), grupek rycerzy, trochę zakonnych.
    Na Południu(Imperium i pustynia D'Shar): od groma różnych bandytów i wolnych klanów, Singalianie, KULT WĘŻA, sporo zakonnych(cztery siedziby zakonów), czasem i Noldorów.
    Na Zachodnich wyżynach i puszczach: JATU I NOLDORZY. Strefa śmierci.

Oprócz tego zawsze gdzieś się kręcą unikalne spawny i poszukiwacze przygód i inni 'błędni rycerze' itp. Ale to wszystko narasta im dalej się jest w grze.
    To jest plus PoPa, trudno narzekać, że nie ma co do roboty. Jest wręcz aż za dużo, że nie nadąża się z rekrutacją po poległych.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2674 dnia: Grudnia 14, 2014, 12:26:49 »
    Jak tak sie bawie w ciagle zmienianie roznych askpektow rozgrywki to zapytam ;p
    Czy jest mozliwosc zeby w trakcie kampanii zmienic towarzyszowi np. poslugiwanie sie bronia jednoreczna? Jak zmienilem w ME to niestety w grze nic sie nie stalo ;/ Pewno trzeba zaczac nowa kampanie. Nie mozna moze jakos wyeksportowac jej?
    I dzieki za odp do poprzedniego zapytania ;p

Offline Gottcr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2675 dnia: Grudnia 14, 2014, 13:11:54 »
    no właśnie mam takie pytanie.
    W opcjach mogę ustawić rozmiar bitwy min.30 max na 150.
    Rozumiem że chodzi tu o ilość jednostek jednocześnie na mapie bitwy.
    To ja się pytam jak to możliwe że ktoś gra na 250 ?

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2676 dnia: Grudnia 14, 2014, 13:17:07 »
    Żeby grać na rozmiarze bitwy większym niż 150 trzeba pobrać addon, battle sizer. Tutaj masz link http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/1761/?

Offline huth

« Odpowiedź #2677 dnia: Grudnia 14, 2014, 16:22:36 »
    Jak tak sie bawie w ciagle zmienianie roznych askpektow rozgrywki to zapytam ;p
    Czy jest mozliwosc zeby w trakcie kampanii zmienic towarzyszowi np. poslugiwanie sie bronia jednoreczna? Jak zmienilem w ME to niestety w grze nic sie nie stalo ;/ Pewno trzeba zaczac nowa kampanie. Nie mozna moze jakos wyeksportowac jej?
    Może i jest jakieś narzędzie do eksportu, ale czy byłoby kompatybilne z PoPem i czy byłoby możliwe używanie go bez dostępu do kodu źródłowego moda, to nie wiem...
    Generalnie zmiany w jednostakch robione w plikach tekstowych w Morghs'ie są dostępne dopiero od nowej kampanii.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2678 dnia: Grudnia 14, 2014, 18:58:37 »
    Jesteście tacy przekonujący, że nie mam wyboru. Pobieram :/

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2679 dnia: Grudnia 19, 2014, 14:52:06 »
    Po ostatnim patchu mam problem z grą. Gdy najeżdżam kursorem na mapie świata na wszystkie obiekty (np. oddziały, miasta, wioski) nie wyświetlają mi się informacje o nich. Aby je wyświetlić muszę praktycznie zmaksymalizować mapę i zcentrować na obiekcie który chcę obejrzeć. Mam też problemy z poruszaniem się(nie zawsze łapie wyznaczony kierunek, gdy wyznaczę np żeby podróżował z Ethos do Cez zatrzymuje się w połowie drogi). Przeinstalowałem Steama, Warbanda oraz Pop-a lecz ciągle nie działa. Osobie która wie jak to naprawić będę bardzo wdzięczny.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2680 dnia: Grudnia 19, 2014, 22:46:34 »
    Jesli jestem wasalem i odejde od mojej nacji zeby byc wolnym strzelcem, to co sie dzieje z relacjami z innymi frakcjami i w tej w ktorej jestem? Dodam ze jest taka sytuacja ze mam -11 z Saraleonem chociaz wojny z nim nie prowadzimy... To sie wyzeruje jak odejde?

Offline huth

« Odpowiedź #2681 dnia: Grudnia 19, 2014, 23:37:36 »
    Po ostatnim patchu mam problem z grą. Gdy najeżdżam kursorem na mapie świata na wszystkie obiekty (np. oddziały, miasta, wioski) nie wyświetlają mi się informacje o nich. Aby je wyświetlić muszę praktycznie zmaksymalizować mapę i zcentrować na obiekcie który chcę obejrzeć. Mam też problemy z poruszaniem się(nie zawsze łapie wyznaczony kierunek, gdy wyznaczę np żeby podróżował z Ethos do Cez zatrzymuje się w połowie drogi). Przeinstalowałem Steama, Warbanda oraz Pop-a lecz ciągle nie działa. Osobie która wie jak to naprawić będę bardzo wdzięczny.
    Znaczy się chodzi ci o patch warbandowy 1.164? Generalnie twórcy gry wydając patcha do DLC zepsuli resztę gry :D

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2682 dnia: Grudnia 20, 2014, 00:21:10 »
    Jesli jestem wasalem i odejde od mojej nacji zeby byc wolnym strzelcem, to co sie dzieje z relacjami z innymi frakcjami i w tej w ktorej jestem? Dodam ze jest taka sytuacja ze mam -11 z Saraleonem chociaz wojny z nim nie prowadzimy... To sie wyzeruje jak odejde?
    Wydaje mi się że relacje z nacją z której odchodzisz zerują się a reszta zostaje bez zmian(chociaż nie jestem tego na 100% pewien). Najlepiej zapisz i sprawdź :)
    Znaczy się chodzi ci o patch warbandowy 1.164? Generalnie twórcy gry wydając patcha do DLC zepsuli resztę gry :D
    Tak dokładnie o ten patch mi chodzi, da się jakoś to naprawić, czy trzeba czekać na łatki ?

Offline huth

« Odpowiedź #2683 dnia: Grudnia 20, 2014, 01:31:23 »

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2684 dnia: Grudnia 20, 2014, 14:52:40 »
    Zainstalowałem starszą wersję, ale pliki są niekompatybilne z nią. Muszę grać od nowa czy da się jakoś zapisy z nowszej wersji wgrać do starej?