Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646152 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gottcr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2640 dnia: Grudnia 06, 2014, 15:14:25 »
    gdzie znajdę zakon ebonitowej rękawicy ?
    Rozumiem żeby móc nieć rycerzy tegoż to zakonu , muszę do nie przystąpić , a zrobię to przez wykonywanie zadań dla nich i polepszając relacje ?
    Czy mogę też taki sam zakon założyć ?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2641 dnia: Grudnia 06, 2014, 15:23:00 »
    Na początku nie mają siedziby, relacje z tobą mają na minusie. Proponuję wspomoć ich w walkach, (operują na obszarze między Larią a ziemiami Imperium) aby poprawić relacje i założyć królestwo z kulturą Pendoru. Następnie skombinować Qualisa i kasę, a potem ich zwerbować (przydają się jako piechota szturmowa, chociaż ja i tak wolę własny zakon pieszych strzelców w zbrojach imperium - rycerze z pałaszami i długimi łukami, sierżanci z pałaszami i kuszami).

Offline Wasiak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2642 dnia: Grudnia 06, 2014, 17:39:33 »
    Nie potrzeba im pomagac, na początku masz -10 w relacjach, co już pozwala załozyć zakon hebanowych (qualis gem) w jakimkolwiek zdobytym miescie czy zamku, automatycznie minus kasuje się do zera. Pozniej robisz tylko guesty dla nich, dla mnie to najlepszy zakon rycerski w POP. Pomagać w walce to trzeba aale zakonowi zmierzchu by założyć, ale warto..chyba najlepsza konnica.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2643 dnia: Grudnia 06, 2014, 17:59:35 »
    Czy ja wiem? Rycerze Świtu i Kruczej Włóczni na pewno mogą na równi stawać z nimi w szranki. Legion Cienia pewno też.

Chociaż ja tam najbardziej lubie Gryfów i Lwów, bo zarówno rycerze jak i sierżanci to potężna ciężka kawaleria.

Offline Wasiak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2644 dnia: Grudnia 06, 2014, 18:48:05 »
    co do sierżantów..to chyba Hebanowi mają najlepszych ze swoimi obuchami, kasy mi nigdy nie brakowało.., zakon zmierzchu, dla mnie najbardziej klimatyczny

Offline lukasz1143

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Witam :*
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2645 dnia: Grudnia 06, 2014, 19:13:20 »
    Mam pytanie lepszy floris czy Prophesy of Pendor

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2646 dnia: Grudnia 06, 2014, 19:54:51 »
    Kwestia gustu... Zagraj w oba mody, porównaj i wtedy zobaczysz który dla Ciebie lepszy.

Offline Wasiak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2647 dnia: Grudnia 06, 2014, 20:10:21 »
    Floris troche latwy, tam konnica wszystko rozjedzie..chcesz wyzwania i klimatu , tylko Prophesy of Pendor.

Offline lukasz1143

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2648 dnia: Grudnia 06, 2014, 21:37:45 »
    Grałem we florisa w prophesy jeszcze nie

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2649 dnia: Grudnia 07, 2014, 00:26:10 »
    Dawno nie grałem w PoPa, po powrocie mam następujący problem. Mianowicie po rozpoczęciu bitwy nie mogę wydawać żadnych rozkazów(nikt nie słucha). Dopiero po jakimś czasie mogę rozkazywać poszczególnym formacjom. Czy jest to spowodowane jakąś zmianą czy wkradł się jakiś bug?
    Chyba chodzi o wprowadzony system formacji. Instrukcja jest w FAQu. Tzn. wydawanie komendy szarży powinno działać(i wtedy formacja się anuluje też) i jeśli nawet to ci nie działa, to dziwna sprawa...

Grałem we florisa w prophesy jeszcze nie
    To są zupełnie inne mody, zarówno w atmosferze-świecie jak i mechanice rozgrywki. Floris to taki zlep wielu równych mniejszych modów, dodatków itp., który ma ulepszać podstawową oryginalną kampanię(teraz imho znacznie lepiej robi to Silverstag), nie tylko w grafice i ilości wszystkiego, ale też w opcjach zarządzania/strategicznej. PoP to całkiem nowy, stworzony w głowach kreatywnych fanów fantasy i gier świat fantasy z całą historią i w który gracz jest wrzucony i ma odgrywać rolę pacyfikatora i unifikatora, wybrańca, który ma się stać przyszłym władcą zjednoczonej krainy... niby chodzi o to same zdobywanie wszystkiego, ale jest to w otoczce epic fantasy, a nie realistycznego pseudośredniowiecza i nacisk jest postawiony bardziej na odgrywanie bohatera przez toczenie bitew i bycie charyzmatycznym przywódcą(i 'epickość' rośnie aż do późnego stadium kampanii), niż na ekonomiczno-strategicznym zarządzaniu królestwem.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2650 dnia: Grudnia 07, 2014, 11:11:46 »
    Chyba chodzi o wprowadzony system formacji. Instrukcja jest w FAQu. Tzn. wydawanie komendy szarży powinno działać(i wtedy formacja się anuluje też) i jeśli nawet to ci nie działa, to dziwna sprawa...

Juz rozwiązałem problem, pomogło ponowne wgranie moda.

Offline lukasz1143

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2651 dnia: Grudnia 07, 2014, 12:03:11 »
    Mam pytanie czy jak w native była ukryta skrzynka. To
     czy jest jakaś skrzynka w Pop. I gdzie

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2652 dnia: Grudnia 07, 2014, 13:34:59 »
    Jest w Rane w stercie siana na lewo od bramy. Drugą znajdziesz w Valobray na statku w porcie. Ta w Rane zawiera min. Qualisa, ponadto dzięki rozmowie z podróżnikami zawartość skrzynek się uzupełnia.

Offline lukasz1143

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2653 dnia: Grudnia 07, 2014, 13:46:41 »
    dzieki

Offline lukasz1143

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2654 dnia: Grudnia 07, 2014, 13:48:48 »
    Floris troche latwy, tam konnica wszystko rozjedzie..chcesz wyzwania i klimatu , tylko Prophesy of Pendor.

zależy, bo aby mieć swadiańskiego barona trzeba trochę poexpić próbowałem na cheatach i musiałem klikać ponad 300 razy :)