Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646185 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1875 dnia: Maja 06, 2013, 16:51:01 »
    Zbliża się maturka, a po niej będę miał bardzo dużo czasu... Chciałby ktoś pomocy w tworzeniu spolszczenia? :)
    Zależy na jakim poziomie znasz angielski.
    W każdym razie w każdej chwili możesz zacząć dokańczać spolszczenie, przecież jest ogólnodostępne.

A co do twojego problemu z nazwami, to chyba dlatego, że używasz języka polskiego w grze zamiast angielskiego.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1876 dnia: Maja 06, 2013, 17:07:16 »
    łzę smoka
    kiedyś ulepszałem u niego broń i pamiętam że nie był potrzebny qualis gem
    Follow the damn train CJ

Offline selwek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1877 dnia: Maja 06, 2013, 18:22:18 »
    Da się atakować formacją? Gdy każe im atakować wszystkie formacje zostają rozwiązane ;/

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1878 dnia: Maja 06, 2013, 18:26:04 »
    Tak tylko z tej kultury jaka wybrałeś, polecam Pendor..ale to nie koliduje by założyć Centurionów, ..imperialnych rycerzy z których szkolisz centurionów możesz multum poodbijać z niewoli..szczególnie od legionu strachu...kiedyś od Maltise odbilem chyba 40 imperialnych rycerzy.

Czyli w sumie jest tak jak myślałem. Mam nadzieję, że te szlacheckie jednostki są lepsze od zwykłych Pendorczyków, bo ci wypadają słabiutko - brak tarcz, słabo opancerzone konie u najlepszych jeźdzców, najlepsi łucznicy mają krótkie łuki... A co do Imperialnych Rycerzy, to dwunastu udało mi się zwerbować z jeńców, ale nie jest to łatwe zadanie (gdyby nie te oszczepy...). A ilu mniej więcej Rycerzy spawnuje się w garnizonie tygodniowo, jeśli mam już dużo wykonanych zadań dla zakonu?

Da się atakować formacją? Gdy każe im atakować wszystkie formacje zostają rozwiązane ;/

Raczej nie, ale nie jestem pewien. Zresztą sam pomyśl, gdyby piechurzy atakowali w czworoboku, walczyli by tylko ci z przodu (i ginęli). Jeśli chcesz jak najdłużej utrzymać formację, po prostu korzystaj z rozkazów "podejść/cofnąć się dziesięć kroków" albo wywieś flagę na mapie, przez przytrzymanie F1.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1879 dnia: Maja 06, 2013, 18:33:10 »
    z pendorskich szlacheckich jednostek masz m.in baaardzo dobrego pendorskiego szarego łucznika..czy pendorskiego pieszego rycerza..nie mówiąc już o konnicy. Ilu sie spawnuje..chyba to zależne jest od relacji jakie masz z danym zakonem..ale rób guesty..szczególnie ten ze zdobyciem reputacji w określonym czasie lub niszczeniem legionu strachu(tutaj na zasadzie sejva jak nie dostaniesz jednostek)
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1880 dnia: Maja 06, 2013, 18:54:09 »
    Tak jeszcze a propos łapania jeńców. Ile maksymalnie więźniów można mieć w oddziale na jeden punkt umiejętność "zarządzanie więźniami" w najnowszej wersji? W oknie postaci mam napisane, że dwadzieścia, ale mogę brać tylko 10 jeńców na 1 poziom umiejętności. Może to wina spolszczenia na 3.51? - nie grałem w tą wersję, więc nie wiem ilu więźniów można było tam zabrać.

Offline huth

« Odpowiedź #1881 dnia: Maja 06, 2013, 19:14:29 »
    To być może jest wina spolsczenia...
    Ogólnie branie jeńców w PoPie jest beznadziejne, nie dość że nadal liczba jeńców bazuje tylko na skillu, a nie również na wielkości drużyny, to jeszcze bez broni obuchowej bierze się ich bardzo niewiele... totalnie arcade'owe podejście.
    Strasznie to razi, jeśli wcześniej grało się np. w Brytenwaldę...

Co do pendorczyków... ich podstawowe wojsko jest bardzo zbalansowane, każdy rodzaj jednostki jest dobry i tyle, nadają się do garnizonów, super szybko się ich szkoli, a więcej właściwie nie trzeba, bo we właściwej armii i tak większość to jakieś elity...
    Ale za to jednostki szlacheckie(czyli rycerze konni i piesi) są trochę lepsze od odpowiedników innych nacji, lepszy sprzęt i staty, ale i tak szybko idą na zakonnych, którzy już w ogóle wymiatają.

Offline selwek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1882 dnia: Maja 06, 2013, 20:27:09 »
    A wie ktoś może, czy da się dać denary do zamkowej skrzyni ?

Offline dew350

• Użytkownik
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1883 dnia: Maja 06, 2013, 20:45:06 »
    co trzeba dać temu świrowi w Al Aziz żeby ulepszył itema ?
    odpowie ktoś ?
    Follow the damn train CJ

Offline huth

« Odpowiedź #1884 dnia: Maja 06, 2013, 21:06:48 »
    odpowie ktoś ?
    no przecież wino i qualis gema, zawsze tak jest..

Offline dew350

• Użytkownik
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1885 dnia: Maja 07, 2013, 07:32:21 »
    no przecież wino i qualis gema, zawsze tak jest..
    lol a ja kiedyś nie dawałem qualis gema i ulepszył O_o ale dzięki za pomoc zapoluje na jakąś armie ^^
    Follow the damn train CJ

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1886 dnia: Maja 07, 2013, 12:01:14 »
    Miialem wersje 1.6 ulepszylem do najnowszej i wszystko ladnie pieknie tylko, nie dostaje (po informacji ze dolaczyli do mnie szlacheccy rekruci) rycerzy\rekrutów co niby sie dolaczaja...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1887 dnia: Maja 07, 2013, 13:22:08 »
    Myślałem, że żaden bug mnie już nie zaskoczy w tym modzie, ale wczoraj trafił mi się tak złośliwy, że sam bym lepszego nie wymyślił. Zrobiłem oblężenie Ethos i obrońcy wybiegli przeciw naszemu szturmowi. Całe szczęście pojawili się dosyć daleko od mojego oddziału, więc kusznicy mieli pole do popisu. Ja także wyjąłem łuk i zacząłem do nich strzelać. Aż tu nagle wyskakuje informacja: brak strzał w kołaczanie. Miałem ich chyba tylko 3. Patrzę na moich kuszników i też przestają po chwili strzelać. Po chwili wszyscy zostają zmasakrowani przez halabardników, chociaż pokonaliby ich na dystans, gdyby nie skończyła im się amunicja.

Wcześniej robiłem tak "na próbę" inne oblężenia i kiedy obrońcy wybiegali naprzeciw szturmowi, moim kusznikom także kończyła się szybko amunicja. Ale nie zwracałem na to uwagi, bo obrońcy pojawiali się dość blisko, więc wydawało mi się normalne, że kusznicy walczą mieczami. W zwykłym oblężeniu na szczęście nie mam tego błędu.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1888 dnia: Maja 07, 2013, 13:29:30 »
    to nie bug, to skrypt i tak musi pozostać ..twórczość autorów tego moda
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1889 dnia: Maja 07, 2013, 13:42:11 »
    Dziwne - niby co to ma na celu?