Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646190 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1860 dnia: Maja 04, 2013, 23:09:37 »
    co niemożliwe?? ..pograj troche dłużej to zrozumiesz, nie pisz głupot jak nie łapiesz o co chodzi
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1861 dnia: Maja 05, 2013, 12:02:01 »
    Dobra, z pewnością zrozumiem, ale po prostu byłem ciekaw już teraz. A głupot nie piszę bo z tego, co napisałeś jasno wynika, że 24 + 498 = 42 :)

HUtH - oczywiście masz rację z tymi formacjami, zawsze przecież można osłonić gladiatorów. Z osobnymi grupami niestety jest taki problem, że czasami zmieniają pozycję względem siebie, więc legioniści mogą się cofnąć za gladiatorów i trzeba ich pilnować.

Offline kfilich

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1862 dnia: Maja 06, 2013, 01:39:06 »
    Witam bardzo serdecznie :) Od dawna gram w POP na Warbandzie, ale nigdy nie zdecydowałem się swoimi doświadczeniami podzielić. Zmusił mnie do tego dopiero problem, z którym spotykam się przy instalacji wersji 3.611.

Mianowicie: Ściągnąłem 3.611 z nexusa i od razu załączyła mi się paczka językowa, której nazwy własne odpowiadają nazwom z Native. Mówię tu o miastach, czy imionach NPC. Mógłby mi ktoś na ten temat coś powiedzieć? Też mieliście taki problem?

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1863 dnia: Maja 06, 2013, 09:00:12 »
    cześć
    Kfilich
    Warbanda masz ustawionego na polską wersję językową? Przy innych modach (np 1866 na m&b) polska wersja gry podmieniała nazwy z modu na te z nativa.
    Czarnoksiężniku
    Z tego co zauważyłem Quigfen towary ma za każdym razem te same.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1864 dnia: Maja 06, 2013, 10:46:08 »
    Witajcie znowu mam problem z zakonem, pisaliście że mogę stworzyć go w zamku, problem w tym że nie widzę takiej opcji, chcę stworzyć zakon sokoła, i spełniam warunki mam wystarczający honor i towarzysza Sir raya czy jak mu tam który jest potrzebny do stworzenia zakonu, Ale nie ma on opcji żadnego ani w mieście Javonshkolm *czy cuś :D* Jest jakiś lord ale nie ma tam opcji żadnej żeby stworzyć zakon tylko ,,czy znasz jakieś nowe wieści"

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1865 dnia: Maja 06, 2013, 10:59:33 »
    Jezeli Javiksholm..tam zdaje jest już zakon Walkirii, musisz zlikwidować ten co jest by założyć inny^^...zakon sokoła jest ok..ale będziesz miał problem z wyszkoleniem szlachcianek gdyż bardzo to długo trwa i jest problem z pozyskaniem poszukiwaczek przygód.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1866 dnia: Maja 06, 2013, 13:21:33 »
    Dołączyłem do legionu cienia, nie mając Cez na własność. Pokonałam tych trzech przeciwników, a centurion powiedział mi, że muszę mieć 4 wolne miejsca w ekwipunku na pancerz ich zakonu. Ale żadnego pancerza nie mam w ekwipunku, a jedyne co mogę zrobić w zakonie to zadania. Czy muszę mieć Cez na własność, żeby szkolić ich jednostki? Z kim trzeba o tym porozmawiać?

Oczywiście zrobiłem to wszystko tylko na próbę, bez zapisywania.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1867 dnia: Maja 06, 2013, 13:31:08 »
    Założysz ten zakon w każdym zamku lub zdobytym mieście mając qualis gema, jak już masz ten zakon to z biegiem czasu rycerze zakonni będą sie automatycznie spawnować w niewielkich ilościach w Twoim zamku czy miescie..powiększysz ich ilość robiąc guesty (szczególnie guest ze zdobyciem określonej ilości reputacji) dla nich..szkolenie swoją drogą a automatyczne spawny swoją. Co do tej zbroi..to może przed samym pojedynkiem miałeś zapełniony ekwipunek..niegdy podobnego problemu nie miałem.

Wcale nie musisz mieć w posiadaniu Cez..by ich szkolić

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1868 dnia: Maja 06, 2013, 13:40:42 »
    Ekwipunku nie miałem zapełnionego, nawet specjalnie zdjąłem wszystko z siebie w razie czego :) Ale zdziwiłem się tak po prostu mnie przyjęli, nie musiałem nic płacić, ani oddawać Qualis Gema (mam oczywiście jeden w ekwipunku). Może trzeba zafundować im kapitularz, mając zdobyte miasto, tak jak piszesz? Jakby coś, to rozmawiałem z tym centurionem przy drzwiach wewnątrz sali lorda.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1869 dnia: Maja 06, 2013, 13:44:44 »
    By przyjęli do zakonu musisz mieć ponad 500 sławy..Centurioni to bez dwóch zdań najlepsza konnica w grze ..wykonuj dla  nich guesty ..Twoja reputacja u nich będzie rosła, wtedy nawet podczas wojenki moga stworzyć armie i dołączyć do Ciebie, sierżantów ..halabardników też maja swietnych.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1870 dnia: Maja 06, 2013, 13:52:20 »
    Aktualnie mam ponad 600 renomy. Wydaje mi się, że te problemy ze zbroją wynikają z tego, że nie jestem niczyim wasalem (kontrakt z Sarleonem właśnie się skończył) i jeszcze nie mam ziemi na własność. Albo jakiś bug po prostu. Poza tym, Ty pewnie gadałeś z zarządcą w zdobytym mieście, a ja ze zwykłym strażnikiem.

A, jeszcze jedno pytanie: czy szlachciców we własnym królestwie można werbować tylko z tej kultury, jaką się wybrało?

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1871 dnia: Maja 06, 2013, 13:58:38 »
    Jak nie masz swojego zamku czy miasta to chyba dlatego nie dostałeś tej zbroi, dołącz gdzieś jako wasal..zdobadz jakiś zamek czy miasto ,załóż zakon i dopiero wtedy zostań członkiem . Jak założysz zakon w swoim zamku to automatycznie będziesz miał przedstawiciela danego zakonu...z nim musisz rozmawiać.

Tak tylko z tej kultury jaka wybrałeś, polecam Pendor..ale to nie koliduje by założyć Centurionów, ..imperialnych rycerzy z których szkolisz centurionów możesz multum poodbijać z niewoli..szczególnie od legionu strachu...kiedyś od Maltise odbilem chyba 40 imperialnych rycerzy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2013, 14:17:52 wysłana przez harry »

Offline kfilich

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1872 dnia: Maja 06, 2013, 14:33:24 »
    Zbliża się maturka, a po niej będę miał bardzo dużo czasu... Chciałby ktoś pomocy w tworzeniu spolszczenia? :)

I dzięki za odpowiedź. :)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1873 dnia: Maja 06, 2013, 15:50:24 »
    co trzeba dać temu świrowi w Al Aziz żeby ulepszył itema ?
    Follow the damn train CJ

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1874 dnia: Maja 06, 2013, 16:50:13 »
    co trzeba dać temu świrowi w Al Aziz żeby ulepszył itema ?
    łzę smoka