Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646164 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #375 dnia: Lutego 07, 2011, 19:28:35 »
    Wesch jak działało na średnich to po co były Ci te zmiany?! :)

A tak serio to jaki masz system i ile ramu bo te zmiany są do systemów 32 bitowych i tylko jeśli masz tak ok 3 Gb ram ( razem z pamięcią wirtualną ).
    Jeżeli masz teraz ten błąd to po prostu cofnij zmiany. 

Edit: No to może zwiększ tylko pamięć wirtualną. ( Ja mam 1.5 Gb xD )
           A XP masz 32 czy 64 bity?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 19:37:25 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #376 dnia: Lutego 07, 2011, 19:30:28 »
    Wesch jak działało na średnich to po co były Ci te zmiany?! :)

A tak serio to jaki masz system i ile ramu bo te zmiany są do systemów 32 bitowych i tylko jeśli masz tak ok 3 Gb ram ( razem z pamięcią wirtualną ).
    Jeżeli masz teraz ten błąd to po prostu cofnij zmiany.
    Mam 4 GB, cofnąłem zmiany i gram na średnich ;/ I od czasu do czasu, raz na dzień wyskoczy mi runtime error C++.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #377 dnia: Lutego 08, 2011, 01:37:08 »
    Przeinstaluj 'Microsoft Visual C++ 2010/8(jaki tam masz) Redistributable'.

Na pewno dobrze zwiększyłeś plik stronicowania pamięci wirtualnej?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Lutego 08, 2011, 02:18:38 »
    Jestem takim informatykiem jak Grzegorz Lato dyplomatą...
    Więc przetłumaczcie mi to proszę na język praktyczny.

www.pustamiska.pl

Offline Furiapl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #379 dnia: Lutego 08, 2011, 08:28:58 »
    Dziękuję Wam za pomoc, śmigam gram jest super.
    Teraz inny problemos.
    Właściwie proszę o rade i mam pytanie.
    Jak wejść szybko w posiadanie jednostek "hero"? (ktoś wspominał o nich w temacie) mniemam iż są one potężne.
    Druga sprawa, to Qualis Gem (tak to się pisze chyba) spawn tego jest losowy?

Offline ostak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Lutego 08, 2011, 10:55:33 »
    Moj problem rozwiazany juz mi dziala mod jakby co to zrobilem to tak : odinstalowalem gre  i sciagnalem ja ze steama nie instalowalem z plytki nastepnie sciagnalem od nowa moda , pozniej odinstalowalem wszystkie wersje microsoft runtime library c++ jakos tak sie to pisalo ^ No i az sie zdzwiilem bo gra dziala ^ Pozdrawiam

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #381 dnia: Lutego 08, 2011, 12:15:55 »
    Dziękuję Wam za pomoc, śmigam gram jest super.
    Teraz inny problemos.
    Właściwie proszę o rade i mam pytanie.
    Jak wejść szybko w posiadanie jednostek "hero"? (ktoś wspominał o nich w temacie) mniemam iż są one potężne.
    Druga sprawa, to Qualis Gem (tak to się pisze chyba) spawn tego jest losowy?

1. Najlepiej rekrutować  "adventure" (chyba tak się to pisze xD) w tawernie (sporo kosztują) i po treningu oni awansują na "hero" . Można ich też wytrenować z nobleman'ów z tawern (są dość tani) ale to trochę dłużej trwa :)

2. Qualis Gem można otrzymać rozbijając unikalne armie i biorąc ich dowódców do niewoli (za uwolnienie dają qualisa) , jeden jest w skrzyni w Rane no i można wygrać go w turnieju w noldorskim zamku.

Wesch masz tu w pierwszym poście jak pamięć wirtualną zwiększyć http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.270
    Zrób też to co Huth pisze z tymi bibliotekami ja swoje przeinstalowałem na nowsze i zrobiłem wszystkie te zmiany i żadnych błędów już nie miałem.

A i jeszcze te zmiany z boot.ini pomagają tylko w 32 bitowym systemie bo on nie pozwala przyznać więcej niż 2 Gb pamięci na jeden proces tak więc na chłopski rozum jeśli ktoś ma 64 bity który już nie ma takich ograniczeń (nie wiem czy da się to zrobić tak samo jak w 32) i wpisze te zmiany to chyba wtedy sam wprowadza takie ograniczenie do podanej wartości.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2011, 12:29:26 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Lutego 08, 2011, 13:22:29 »
    A dziękuję bardzo za sensowną odpowiedź kolego.
    Teraz buduję armię i stanąłem w miejscu niestety, mam dwa problemy.
    Da się jakoś inaczej zarabiać pomijając grabieże wiosek. (dostałem NIEFAJNEGO achievmenta - 1 do charyzmy)
    Drugie pytanie to: na czym dobrze expić oddziały?
    Ja wybrałem taką technikę, że biorę jedno państwo jako wroga, ograbiam ich, atakuje słabe armie i w ten sposób się expie, ale przez te minusowe bonusy, muszę zaprzestać to robić.

Offline cptjack

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Lutego 08, 2011, 15:12:20 »
    Mam pytanko odnośnie frakcji:
    Od czego jest Sarleon?
    Ravestern ma mocarnych łuczników
    Fierdsvarn (czy jakoś tak;]) najlepsza piechota
    Imperium ma mocną piechotę z oszczepami
    D'Shar (ogólnie dno) dużo kawalerii w tym konnych łuczników

A sarleon nie jest w niczym lepszy od reszty. Czy ktoś gra sarleonem? Jaką taktykę nim stosujecie?
    Gram już sobie jakiś czas i nie mogę nadziwić się od czego w 3.0 jest.... Pendor. :D Ravensterni mają Rangerów, Fierdsvain Huscarli, Sarleon niezłą piechotę i przyzwitych łuczników, Imperium piechotę i kusze, D'Shar Baldemasterów i asasynów, Pendor... nic.

Ta frakcja w 2.5 miała naprawdę niezłych łuczników (Grey Archers) i piechotę (Foot Knight). Grając w 2.5 zrobiłem spokojnie zjednoczenie królestwa w kulturze Pendoru. W 3.0 wszystkie sensowne pendorskie jednostki zostały wycięte z "normalnego" drzewka rozwoju (można ich rozwijać z nobleman'ów, ale to kosztuje tyle, że nie warto). W sumie Pendor, tytułowa frakcja, którą właściwie "powinno" się grać został sprowadzony do poziomu dna...

Pograłem trochę pendorami, ale to nie ma sensu, cofnąłem się do momentu wyboru kultury królestwa i zostałem Ravensternem. :) I królestwo już praktycznie zjednoczone bez większych problemów. :) Zastanawiam się co zrobić jak skończę, może spróbować zrobić zjednoczenie sadzając któregoś claimanta na tronie? Podobno ta ścieżka jest mocno zbugowana i trochę mnie to zniechęca. Próbował ktoś?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #384 dnia: Lutego 08, 2011, 15:17:49 »
    Pendor jest słaby pod każdym względem. Ja zrobiłem sobie z niego frakcję testową i wszystkie nowe lub edytowane jednostki sprawdzam najpierw na nim;]. Ostatnio Pendor przerobiłem na nieumarłą armię ;p.

Offline Lesheck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Lutego 08, 2011, 16:49:39 »
    Witam wszystkich, mam pytanie. Dlaczego moi Lordowie zamiast normalnych imion mają cyfry, np: Lord 54. Jak to zmienić?

Offline GrzesiekOO7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Lutego 08, 2011, 19:14:07 »
    Miałem podobnie, dwaj pierwsi lordowie których przyjąłem na służbę mieli nazwy numeryczne.
    Naprawić się raczej nie da, ale u mnie następni mają normalne nazwy.

PS.
    Wiadomo coś na temat spolszczenia?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #387 dnia: Lutego 08, 2011, 19:47:12 »
    Pendor ma najlepszych rycerzy ze wszystkich nacji - konnych i pieszych. A reszta jest dobra jako garnizon.

O lordach bez imion pierwszy raz słyszę, nie wiem co to.

A spolszczenie się robi i myślę, że do końca tygodnia będzie. Może mi w ogóle pomożecie, bo trafiłem na zagwozdkę - 'dagger-bait'. Chodzi o określenie kogoś, kto jest łatwym celem, ofiarą i myślałem, żeby to tak przetłumaczyć, ale jakoś to za słabe... szukam czegoś bardziej obraźliwego. Kontekst - Noldor kpiący z ludzkiej kobiety/bandytki.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Lutego 08, 2011, 19:55:09 »
    Może na dźgnięcie sztyletu. Chodzi o to, że mógłby jednym ciosem ją zabić. Może mało obraźliwe, ale uderza w ambicje :)

www.pustamiska.pl

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #389 dnia: Lutego 08, 2011, 20:31:47 »
    Jeśli już to lepiej parszywa nędzna dzi*ko