Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646179 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 06, 2011, 15:46:54 »
    Glut <- no ja nie wiem, ewnie wszystkie pliki masz, tylko WB ich nie ładuje, ze względu na te błędy pamięciowe... Możesz jeszcze spróbować zamienić tą teksturę której nie ładuje inną, ale wiadomo, że nie będzie to wyglądać dobrze.

Morgred <- dobra robota, sprawdziłem na razie dialogs, przetłumaczyłem parę pominiętych linii, poprawiłem kolory, baggage train(tabor zaopatrzeniowy) i wg mnie Noldorom bardziej pasuje przetłumaczyć 'twilight' na brzask(świt już wykorzystany w zakonie) niż zmierzch(to też już użyte), który jest raczej mroczny i nie pasuje do elfów. Generalnie 'twilight' nie odnosi się do pary dnia tylko ilości światła, atmosfery(półmrok, półcień).

Wieczorem będę dalej sprawdzał, tylko powiedz, czy bierzesz się za(albo zrobiłeś już coś z) game_strings? Bo chciałbym to potłumaczyć.

Offline Morgred

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 06, 2011, 17:00:01 »
    HutH - ostatnio nie miałem czasu dzisiaj przetłumaczyłem game_menus i jestem w trakcje tłumaczenia troops, game_srings chciałem zostawić na koniec ale skoro chcesz tłumaczyć to proszę bardzo ;)
    teraz mam czas juz do poniedziałku wiec myślę, że w tym tygodniu skończymy spolszczenie ;)

Offline Mr.M

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 06, 2011, 17:26:32 »
    Wczoraj zacząłem grać i za bardzo nie łapię się w świecie. Mógłby mi ktoś powiedzieć, która frakcja co ma dobre (najlepsze).
    Mam pytanie do Morgreda. Czy spolszczyłeś wszystkie dialogi. Wkleiłem je do folderu pl i większość nadal jest in english.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline huth

« Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:08:37 »
    HutH - ostatnio nie miałem czasu dzisiaj przetłumaczyłem game_menus i jestem w trakcje tłumaczenia troops, game_srings chciałem zostawić na koniec ale skoro chcesz tłumaczyć to proszę bardzo ;)
    teraz mam czas juz do poniedziałku wiec myślę, że w tym tygodniu skończymy spolszczenie ;)
    No to się za to weznę

Wczoraj zacząłem grać i za bardzo nie łapię się w świecie. Mógłby mi ktoś powiedzieć, która frakcja co ma dobre (najlepsze).
    Mam pytanie do Morgreda. Czy spolszczyłeś wszystkie dialogi. Wkleiłem je do folderu pl i większość nadal jest in english.
    bo w pliku dialogs jest tylko część dialogów(i to raczej skromna). poczekaj do weekendu, to już powinno być wszystko gotowe.

Offline Glut67

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:13:02 »
    HUtH TRZEBA WYŁĄCZYĆ OPCJĘ z shaderami :) Teraz wyskakuje mi czasami RUN TIME ERROR :) Mogę przynajmniej dłużej pograć.

Offline huth

« Odpowiedź #245 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:19:48 »
    Hmmm wydaje mi się, że to jednak te problemy pamięciowe, skoro za shadery odpowiada karta graficzna, a błąd z pamięcią polega też na tym, że WB przeładowuje pamięć karty, to wyłączenie shaderów odciąża kartę? Nie wiem nie znam się na tym :P
    A próbowałeś test z uruchomieniem gry z całkowicie wyłączonym dźwiękiem(w konfiguracji), ale z shaderami i innymi bajerami? Gdyby nie wyskakiwały błędy, to byłby dowód na ładowanie nawet plików dźwiękowych do pamięci karty.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 18:25:12 wysłana przez HUtH »

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:22:40 »
    Zauważyłem że run time error pojawia się (co jakiś czas) gdy chce stoczyć WIĘKSZĄ bitwę, tak na 300 ludzi :) Nie kombinowałem z dźwiękiem nic.

Offline huth

« Odpowiedź #247 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:25:36 »
    A ty w ogóle nie masz karty ATI? Bo to z nimi są największe problemy.

Edit: Aaa bo ty grasz z tak wysoko ustawioną liczbą jednostek... No to twój komp tego nie ogarnia(nie mówiąc już o kiepskim silniku WB i wyższych wymaganiach PoPa)

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:30:54 »
    Źle mnie zrozumiałeś i źle to napisałem. Na mapce mamy króla Grześka IV, posiadającego 256 ludzi, jakiegoś lorda z 136 ludźmi i ja posiadający 50 ludzi, ale w bitwie jednocześnie jest około 100 ludzi :) Mam Nvidie GeForce GT 240.

Offline huth

« Odpowiedź #249 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:35:45 »
    Aha :) Skoro próbowałeś te myki z rozszerzeniem pamięci wirtualnej oraz inne(co były do nich linki podawane w tym wątku już), to chyba jesteś tym pechowcem, którym tak czy siak gra chodzi gorzej :P

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:37:21 »
    Rozszerzenie pamięci wirtualnej?? Nie nie próbowałem :) Wyjaśnij o co chodzi :D

Offline huth

« Odpowiedź #251 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:40:19 »
    No to halo :P Zaglądnij do FAQu do warbandowej sekcji :D

A jak jeszcze to nie pomoże, to spróbuj też te myki: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,127609.0.html
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 18:46:50 wysłana przez HUtH »

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:48:30 »
    Dobra to zaczynam czytać :) Jak coś wymodzę to napisze :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #253 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:52:33 »
    Rozszerzenie pamięci wirtualnej?? Nie nie próbowałem :) Wyjaśnij o co chodzi :D

O pamięci wirtualnej to już Ci pisałem w twoim wątku o problemach z PoP'em!! Jak sie nie wie o co chodzi to można zapytać:)
    Od pamięci i zmiany w boot.ini to się najpierw zaczyna i dopiero jak to nie pomoże to mamy problem:P

Edit: Jak masz XP to napisz na pw i ci podam jak sie zwiększa pamięć wirtualną
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 19:12:29 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Stycznia 06, 2011, 19:03:55 »
    o if you are running as an Administrator go to Menu Start -> Run, type cmd and press ENTER
              o if not go to Menu Start -> Programs -> Accessories, press RMB on Command Prompt and select Run as Administrator
        * in Command Prompt type "bcdedit /set IncreaseUserVA 2048" without quotes and press ENTER
        * reboot

To będzie to? bcdedit /set IncreaseUserVA 2048 <---- gdy to wpisze i zresetuje komputer to pamięć się zwiększy? Są jakieś minusy przeprowadzenia tej ,,operacji''?