Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Morgred

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 04, 2011, 02:46:53 »
    Nom widziałem już. xD skończyłem dialogi i teraz game strings mnie czeka xD... i to z głupim błędem ;/ bo nie było w utf8 i musze poprawiać wszystkie ś,ćąężź etc...
     ale po tym już z górki

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 04, 2011, 07:25:32 »
    Mały off-topic

Mimo, że to poniekąd oczywistość, to przypomnę żelazną zasadę edytorską/translatorską- przed oddaniem tekstu do druku/publikacji;), tekst musi wpaść w ręce korektora (a jeszcze solidniejszy daje to efekt , gdy stosuje się dwustopniowe sito korektorskie), który wyłapie (prawie) wszystkie  literówki, błędy interpunkcyjne i stylistyczne(w waszym przypadku dochodzi kwestia tłumaczenia), które, z natury rzeczy, zdarzają się każdemu.

Najprościej będzie , jeśli Wy (Malina i Morgred{ewentualnie HUtH, o ile on też  się w to aktywnie zaangażował}) wymienicie się swoją pracą/tłumaczeniem i przejrzycie nawzajem swoje dzieło, jeszcze raz, przed dniem premiery.
    Zaoszczędzi to wam później czasu, przy każdorazowo/jednorazowo wyłapanych błędach i ciągłego grzebania w plikach.

PS Rzecz jasna, jeśli byłaby taka potrzeba, też mogę pomóc.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 07:30:53 wysłana przez Liveon »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 04, 2011, 13:35:27 »
    Mały off-topic

Mimo, że to poniekąd oczywistość, to przypomnę żelazną zasadę edytorską/translatorską- przed oddaniem tekstu do druku/publikacji;), tekst musi wpaść w ręce korektora (a jeszcze solidniejszy daje to efekt , gdy stosuje się dwustopniowe sito korektorskie), który wyłapie (prawie) wszystkie  literówki, błędy interpunkcyjne i stylistyczne(w waszym przypadku dochodzi kwestia tłumaczenia), które, z natury rzeczy, zdarzają się każdemu.

Najprościej będzie , jeśli Wy (Malina i Morgred{ewentualnie HUtH, o ile on też  się w to aktywnie zaangażował}) wymienicie się swoją pracą/tłumaczeniem i przejrzycie nawzajem swoje dzieło, jeszcze raz, przed dniem premiery.
    Zaoszczędzi to wam później czasu, przy każdorazowo/jednorazowo wyłapanych błędach i ciągłego grzebania w plikach.

PS Rzecz jasna, jeśli byłaby taka potrzeba, też mogę pomóc.

To i ja dorzucę swoją pomoc w sprawdzaniu tekstów!Dajcie tylko znać!

Offline malina097

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:21:55 »
    Ja niedługo wstawię item_kinds'a i linknę wam , ale dopiero jak skończę :)

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 04, 2011, 16:04:24 »
    Ależ się wzieliście za to tłumaczenie :). I bardzo dobrze, że już kilka osób się tym interesuje :D. Ja mogę pomóc, ale raczej w sprawach natury technicznej itd ponieważ chcę trochę odpocząć zanim się zabiorę do czegoś innego (może w końcu pokombinuję nad własnym modem :)).

A co do moda to jakoś mnie bardziej w zwykłym M&B zaciekawił. może mi się już przejadł? :).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 16:12:39 wysłana przez korkoranek »

Offline Kaway Noku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 04, 2011, 17:51:01 »
    Widzę, że już rozmawiacie o spolszczeniu, ale pytanko - czy jest jakieś działające spolszczenie do tego? Jeśli tak prosiłbym linka.

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 04, 2011, 17:55:57 »
    Rozumiem że komuś sie nie chce przeglądać tematu jak ma 100 str, 50 etc.

ale tu widać na tej stronie że piszemy o robieniu spolszczenia, skoro by było to poco mielibyśmy pisać inne ?

ehh... czy myślenie sprawia ból niektórym ?

--------------------------------------------------------------

kto chciał sie bawic w korektora niech mi pisze na pw to mu prześle pliki spolszczone, błędy mogą być bo bawię się z tym głównie nocą lub wieczorem jak jest wolny czas, a wiadomo jak człowiek myśli o godz 2-3 w nocy ;)

Offline Glut67

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 04, 2011, 18:02:43 »
    Mam problem. Gram w PoP'a i gdy przechodzę do jakiejś lokacji, czy chce stoczyć bitwę to wyskakują błędy: RUN TIME ERROR, Error of creatnig shaders. Out of video memory, albo wyskakuje błąd Unable to open texture file texture\ ground (czy coś takiego). Proszę pomóżcie.

Offline GrzesiekOO7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 04, 2011, 18:12:00 »
    Mam ten sam problem co wyże.j Czasem wyskakuje też błąd jakiejś tekstury lub gra się po prostu wyłącza.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 04, 2011, 19:33:28 »
    Mam problem. Gram w PoP'a i gdy przechodzę do jakiejś lokacji, czy chce stoczyć bitwę to wyskakują błędy: RUN TIME ERROR, Error of creatnig shaders. Out of video memory, albo wyskakuje błąd Unable to open texture file texture\ ground (czy coś takiego). Proszę pomóżcie.

Mam ten sam problem co wyże.j Czasem wyskakuje też błąd jakiejś tekstury lub gra się po prostu wyłącza.

Spróbujcie tych rozwiązań z pamięcią wirtualną i plikiem boot.ini pisze gdzieś na którejś stronie co i jak:) 

Edit: Po co nowe wątki zakładać skoro praktycznie na wszystkie problemy była już jakaś odpowiedź w tym temacie:P- wystarczy poszukać!!!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 19:45:33 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 04, 2011, 19:39:42 »
    Tutaj jest link do tematu zamieszczonego w odpowiednim dziale :) Tam możecie nam pomagać z tymi błędami.

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6492.0

PROSZĘ WEJDŹCIE
    Wiem jak rozwiązać problemy, ale nadal potrzebuje czyjejś pomocy. Trzeba przesłać mi jakąś texturkę, albo najlepiej cały folder textures.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 20:15:47 wysłana przez Glut67 »

Offline malina097

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 04, 2011, 20:05:52 »
        http://hostuje.net/file.php?id=3698e4cd5b953710962e606981c1176a
    Spolszczony item_kinds
    Na końcu jest kilka dosłownie 5 nieprzetłumaczonych itemów bo nie umiałem.
    Jak ktoś poprawi to niech wstawi tutaj.

Edit. Raczej nie zrobie quick_strings bo nie bd miał już czasu .
    Soki :/
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 21:12:01 wysłana przez malina097 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 05, 2011, 00:21:26 »
    Glut67 <- coś nie tak ze ściągniętymi plikami, ale raczej problemem jest pamięć, na karcie, mobo albo wirtualna, bo WB nie daje rady z dużą ilością zasobów.
    Próbowałeś myk z wyłączeniem gry przez ctr+alt+del i potem ponowne włączenie?

malina <- pobieżnie przeleciałem tłumaczenie, jest trochę nieścisłości, ale się poprawi :)

Offline Glut67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 05, 2011, 08:50:39 »
    HUtH jest tak. Gram sobie gram i nagle wyskakuje jakiś błąd(teraz raczej ten z texturami, bo zmniejszyłem ilość ciał i tamte nie wyskakują), klikam ctrl+alt+delete i wyłączam. I to samo jest. Brakuje mi texturek. Moda pobrałem drugi raz.