Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lenno  (Przeczytany 9684 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Lenno
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 29, 2010, 15:07:32 »
    Popieram. Ja podbijam tylko na ten 20-ty poziom, żeby nie musieć rekrutować - bez obrazy - wieśniaków, padających od jednego ciosu.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 30, 2010, 19:24:45 »
    Ja czasem dostaje szkolonych włóczników, a wolałbym więcej współplemieńców (gram Rhodokami). Bo włócznicy zwykli do potyczek bliskiego dystansu są do niczego ;D (padają od zwykłych piechurów). A kusznicy to universal soldier xD

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:28:06 »
    Ja też mam mały problem.
    A mianowicie rozpoczęłam grę jako kobieta. Uwierzcie mi, że jest  zdecydowanie trudniej grać kobietą. Na domiar tego rozpoczęłam grę jako córka wędrownych kupców. Więc jak  sami widzicie nie jestem "szlachetnie" urodzona. Nie lubię iść na łatwiznę, dlatego wybrałam taki, a nie inny początek mojej rozgrywki. Przyznam się że jest dopiero 29 dzień, ale posiadam już 75 wojaków, w tym  29 rycerzy, 2 Zbrojnych i reszta to Swadiańsckie płotki. Dużo zbrojnych straciłam przy zdobywaniu zamku.
    Nie wiem czemu, ale król Swadii nie chce mi dać lenna. Sęk w tym że tłukę wrogów Swadii jak popadnie, i nie mówię tu o zbójach, ale o elitarnych wrogich jednostkach. Jak na razie uczestniczyłam w dwóch atakach na zamek z rezultatem pozytywnym. odbyłam dziesiątki bitew. Generalnie zady zdrowo przetrzepałam wrogom Królestwa Swadii.
    Obecnie posiadam 249 Reputacji, honor -2 ( z tego względu, że po zdobyciu zamku zażądałam okupu od znajdujących się w tym zamku kobiety. To był błąd, nie wiedziałam :D ).
    W końcu, po rozmowie z królem zostałam wasalem, ale nie posiadam żadnego lenna. Tak więc moje pytanie brzmi następująco : Co zrobić, bym w końcu otrzymała jakąś wioskę, bo o zamku nie wspomnę. 

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:33:32 »
    No przykro mi, ale jako kobieta szlachetnie nie urodzona nie będziesz mogła dostać lenna, chyba, że się zbuntujesz i zrobisz własne królestwo.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:57:25 »
    Powiedz mi, że żartujesz ? :( Czyli muszę rozpocząć grę od początku ? :( A czy jak rozpocznę grę od nowa jako szlachetnie urodzona, to dostane lenno ?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:09:51 »
    Prawdopodobnie tak, ponieważ deshavi też jest szlachetnie urodzona... Chociaż w sumie to ma się jak piernik do wiatraka :P Zacznij jako facet, co ci tam ;x

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:21:08 »
    Jako facet ? A fuuuu ;)
    Jak zacznę grać jako mężczyzna, ale nie szlachetnie urodzony to będę mogła dostać lenno ? Pytam bo wole na tytuł sobie najpierw zapracować. Nie chcę sobie ułatwiać rozgrywki.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:24:05 »
    Tak oczywiście, byle kim jako facet zagrasz masz takie same szanse na lenno.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:28:57 »
    Nawet jeśli będziesz synem ubogiego wojownika. Król Harlus mi nawalał lenn co chwile, dopóki go nie zdradziłem...

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 27, 2010, 23:08:27 »
    Sorki, ale jest sposób na zdobywanie lenna grając kobietą a nie będąc wiecznym powstańcem. Musisz usilnie błagać króla (będzie opcja, że nawet bez lenna chcesz mu służyć, to się przekona i zostaniesz wasalką) lub poślubić jakiegoś kawalera.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:58:07 »
    W sumie to mam w nosie króla. Czy da rade grając kobietą, zdobyć zamek na własność? Przykładowo będę jego wasalem bez lenna. Jak zaatakuje zamek wroga, to będę mogła wziąć go dla siebie ? No i czy w tedy będę mogła posiadać własny "sztandar" Potem mogła bym ogłosić rebelię i mieć własne królestwo.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:00:50 »
    blueberry wszystko się da ;P

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:16:50 »
    Tzn jeśli jesteś żoną np Despina (czyli zarazem wasalem Swadii) i nie masz włości, to jesteś w czołówce kandydatów, ale sztandaru przez męża nie zdobędziesz.  Sztandar zdobędziesz, jeśli powiesz mężowi, że powinnaś być królową (aczkolwiek wiąże się to z wojną przeciwko w/w Swadii, czy komu tam służysz).

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:21:02 »
    Nie jestem niczyją żoną, chcę być dziewicą Cydrolii :D  Więc jeżeli nie jestem żoną, to da rade zdobyć zamek, sztandar ? Chciałabym potem sama ogłosić się królową Królestwa Scorpio :D ( mój ulubiony sztandar to właśnie ten ze skorpionem.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 28, 2010, 18:08:04 »
    Po prostu nie bądź najemnikiem, zaatakuj karawanę raz, drugi, potem weź się za oblężenie zamku i zdobądź go, będziesz na swoim i otrzymasz sztandar. Jeśli uznasz, ze wkurzony król przysłał wojsko do odbicia zamku, to jedź do innego króla i zostań wasalką, po czym wymów służbę (sugerowałbym jednak bycie lennikiem przez kilka miechów, zdobycie 1-2 włości i jeśli król nie będzie chciał przyznać, to się znowu zbuntuj i zatrzymaj podbite tereny).