Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lenno  (Przeczytany 9608 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Lenno
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 30, 2010, 14:09:24 »
    Honor też się liczy (wysoki honor podwyższa relacje z częścią lordów). Ja bym radził do każdego się przymilać, wykonywać questy, zdobywać renomę itp. Po pewnym czasie sami będą Ci dawać lenna ;)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 30, 2010, 16:15:57 »
    Mam 50 punktów nastawienia króla względem mojej osoby. W sumie mogłabym już zostać wasalem, problem w tym, że król Swadii ciągle daje mi wioskę Rduna (żadnej innej, nie chce mi dać), które de facto należy już do Hrabiego Devlian. Przyznam się, że nie chcę tej wioski ze względu na jej położenie. Dla mnie jest to troszku dziwne, ponieważ w grze jest kilka innych wiosek, które nie mają swojego lorda. To czemu rozdaje te, które mają już swoich właścicieli.
    Przyznam się, że mam chrapkę na zamek Knudarr. Była bym wielce usatysfakcjonowana gdyby król ofiarowałby mi wioskę Tahlberl lub Tosdhar. Zagarniając zamek Knudarr miała bym dwie wioski przy jednym zamku. Na dodatek poznałam jedną księżniczkę, której brat posiada Tshibtin i Burglen :D. W każdym razie mam już plan jak zostać królem, tylko że jak na razie nie idzie tak jak bym tego chciała :( Posiadając zamek Knudarr  mogłabym rekrutować Nordów, a z drugiej wioski Swadiańczyków. To byłby dobry fundament pod moje przyszłe, jak że silne Królestwo Scorpio ;)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 30, 2010, 16:43:42 »
    Mam 50 punktów nastawienia króla względem mojej osoby. W sumie mogłabym już zostać wasalem, problem w tym, że król Swadii ciągle daje mi wioskę Rduna (żadnej innej, nie chce mi dać), które de facto należy już do Hrabiego Devlian. Przyznam się, że nie chcę tej wioski ze względu na jej położenie. Dla mnie jest to troszku dziwne, ponieważ w grze jest kilka innych wiosek, które nie mają swojego lorda. To czemu rozdaje te, które mają już swoich właścicieli.

Nowoprzybyłemu wasalowi król daje zawsze tą najbiedniejszą wioskę w swoim państwie.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:46:48 »
    Czyli jak podniosę status tej wioski, to jest szansa, że da mi inną równie biedną wioskę ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:56:41 »
    Czyli jak podniosę status tej wioski, to jest szansa, że da mi inną równie biedną wioskę ?
    ???
    Wioskę tylko na początku dostajesz od króla, potem istnieje szansa, że władca przyzna Ci ziemię, dopiero po podbiciu jakiegoś miasta/zamku - a jej zamożność, to już inna kwestia, która nie ma żadnego znaczenia przy przyznawaniu (nie wiem, co to za pomysł z przyznawaniem najbiedniejszej wsi i na podstawie czego to stwierdzacie :P)...

A co do przyznawania nienależących do nikogo ziem - lenistwo ze strony TaleWorlds.

Pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:11:38 »
    Dokładnie. Ja obecnie nie mam żadnej wioski i nie jestem niczyim wasalem. Chciałam poprosić króla Swedii o złożenie ślubów wasala, ale ten grzbiet, na kaczych łapach daje mi najgorszą wioskę i to na jakimś totalnym zadupiu zapomnianym przez boga, allaha i odyna świecie. 
    Nawet po jakimś czasie gdy poprawiłam z nim stosunki, to dalej daje mi tą najgorszą wioskę. Tak więc pojechałam tam, skopałam dupska bandziorom, którzy w niej byli, kupiłam sporo towaru od wioski i inwestuje w podniesienie statusu. Jak się podniesie, mam przynajmniej taką nadzieję, że król da mi inną wioskę.
    Tyle ode mnie Pozdrawiam.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:27:25 »
    Też prawda, zawsze dają wioskę jak najdalej od własnego królestwa w strefie dużego zagrożenia ze strony wroga i... zwykle daleko od nas samych (długo się dojeżdża)... A później jest jeszcze nie mała szansa, że ktoś podbije zamek do którego była przypisana ta wiocha i ją stracisz. Dla przykładu takich zachowań w Swadii jest dawanie nam Yalibe i coś przy Chanacie (w podstawce) i Dumar (w Warbandzie [jak zabrane Rhodokom]). Tak przynajmniej mi robili...

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:35:41 »
    a jej zamożność, to już inna kwestia, która nie ma żadnego znaczenia przy przyznawaniu (nie wiem, co to za pomysł z przyznawaniem najbiedniejszej wsi i na podstawie czego to stwierdzacie :P)...

Pozdrawiam!

MS nie kłamie NIFN. :P Jednak po Twoim poście wnioskuję, że chodzi Ci o lenno, które król może nam przyznać po podbiciu go, a ja tu mówię o wsi, którą dostajemy na początku od króla przy składaniu mu przysięgi.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 30, 2010, 21:29:43 »
    W końcu udało się. Stałam się szczęśliwą posiadaczką, co prawda splądrowanej wioski Tahlberl niedaleko zamku Knudarr. Za pomocą małego oszustwa, udało mi dostać pożądaną wioskę. Jak tego dokonałam? Do wszystkich niechcianych przeze mnie wiosek jakie oferował mi jako lenno mój przyszły król Swadii Rduna,Yalibe i Ehlerdah jechałam i obsypywałam ich złotem. A mianowicie kupowałam od nich towary, po czym sprzedawałam. Król w końcu daje nam te najgorsze wioski ;) Tak więc w końcu dostałam wioskę, którą chciałam ;) Teraz mogę zacząć się zbroić i planować atak na Knudarr.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 30, 2010, 21:37:14 »
    Sprytne! :D A co, jeśli król nie przyzna Ci zamku Knudarr?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 01:16:42 wysłana przez matigeo »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 31, 2010, 17:42:31 »
    Już mi dał zamek Kundarr :D

Jeżeli zdobywasz zamek i jest twoja pierwsza forteca, to król zawsze ofiaruje tobie zdobyczny zamek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 03, 2011, 19:53:17 »
    Dlaczego król nie chce mi dać lenna? Posiadam 517 reputacji, 62 honoru i jestem nieszlachetnie urodzoną kobietą. Mimo, iż jestem nieszlachetnie urodzona, to mimo to, ze względu na tak liczne wysiłki i starania król powinien docenić moje trudy i jako tako, powinien dać mi jakąś zawszawioną wiochę :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 03, 2011, 21:58:53 »
    Dlaczego król nie chce mi dać lenna? Posiadam 517 reputacji, 62 honoru i jestem nieszlachetnie urodzoną kobietą. Mimo, iż jestem nieszlachetnie urodzona, to mimo to, ze względu na tak liczne wysiłki i starania król powinien docenić moje trudy i jako tako, powinien dać mi jakąś zawszawioną wiochę :D

Spokojnie. Jesteś kobietą, dlatego Ci nie chce dać (on jest chyba antyfeministą :P). Jednak działaj dalej, za którymś razem otrzymasz kolejne lenno.
    Albo załóż własne królestwo, wtedy Ty będziesz decydować, kto otrzyma lenno i jakie :)

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 05, 2011, 08:56:37 »
    Albo zaprzyjaźnij się z królem ;).

Pozdrawiam.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 05, 2011, 16:12:54 »
    Jagoda oglądam właśnie poprzednie Twoje posty i mam juz odpowiedź !
    Jezeli jestes TYLKO najemnikiem królestwa, to o zamku mozesz zapomnieć.
    Baa... nawet o wsi... w ogóle lenna nie dostaniesz. Musisz złożyc przysięgę danemu królestwu by móc się ubiegać. Teraz tylko jesteś "głupim wojakiem", który dostaje za swoją prace wynagrodzenie :)