Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397287 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lambert

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #405 dnia: Września 01, 2009, 11:57:24 »
    Model zbroi husarskiej z dwoma skrzydłami, mam jeszcze wersje z jednym skrzydłem i bez skrzydeł, ale widząc tą łatwo można sobie wyobrazić pozostałe. Pióra tylko w Wingsie są takie ciemne w grze wyglądają normalnie :)

Co sądzicie?

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #406 dnia: Września 01, 2009, 12:40:07 »
    Hmm.. no zbroja całkiem fajna, ale mam kilka zastrzeżeń:
    za mało piór
    pióra są za krótkie
    gdyby nie ten napierśnik i skrzydła, to wyglądała jak piżama
    czy mi się wydaje, czy przód i tył napierśnika jest oteksturowany tym samym elementem zdjęcia?

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #407 dnia: Września 01, 2009, 13:04:41 »
    to znowu ja :) XD
    poduczyłem się trochę w modelowaniu i wyszedł mi całkiem niezły miecz (szkoda, ze nie mogę go za hiny oteksturować)
    http://w425.wrzuta.pl/obraz/4YaxDVQClzp/bez_tytulu
    zamieniłem również teksturę dachu mojej wierzy
    http://w425.wrzuta.pl/obraz/7WxOgOcmW5F/bez_tytulu
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Lambert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Września 01, 2009, 13:24:51 »
    Same skrzydła maja tyle poly co niejedna zbroja, a ta "piżama" też wcale najlżejsza nie jest, bo nie chciałem żeby zbroja wyglądała jak namalowana na kaftanie, więc więcej piór raczej nie będzie, ale wydłużyć się je da. Nie, napierśnik nie jest osobnym obiektem, tylko jest przytwierdzony do kaftan więc nie ma z tyłu tekstury. A jeśli chodzi ci o naplecznik to ta tekstura jest tylko tymczasowa.
    A co do miecza Szczepana klinga jest ładna, ale nad rękojeścią przydało by się trochę popracować, bo to prze nią nie możesz go oteksturować i spróbuj nie używać funkcji "smooth" :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #409 dnia: Września 01, 2009, 14:31:43 »
    Dlaczego modelujesz piórka? Nie lepiej byłoby zrobić długi pasek, a na niego nałożyć teksturę piórek z przeźroczystością?

Offline Lambert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Września 01, 2009, 16:28:40 »
    Pewnie że lepiej, tylko najpierw trzeba wiedzieć jak to zrobić.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #411 dnia: Września 01, 2009, 17:39:04 »
    Szczepan_r, twój drugi miecz bez porównania jest lepszy od pierwszego, który zaprezentowałeś. Ale to jeszcze nie jest pochwała, wyszedł naprawdę fajnie, to już jest pochwała ;)
    Na twoim miejscu wydłużyłbym trochę trzpień i zrobił z niego półtora ręczny.

EDIT:

to mój miecz. zanim zacząłem robić jelec, skasowałem prawą stronę i użyłem opcji "virtual mirror", aby był bardziej proporcjonalny. okazało się, że miecz się rozczepił u góry, a na dole zaczeły na siebie nachodzić krawędzie.

da się go jakoś uratować?
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2009, 18:53:50 wysłana przez Havik »

Offline SowaEvil

• Użytkownik
    • http://zalukaj.pl/polecony,292110/
    « Odpowiedź #412 dnia: Września 01, 2009, 19:42:26 »
    Gdzie w wingsie jest opcja "virtual mirror" samo "mirror" to wiem gdzie. Próbowałeś poprostu cofnąć.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #413 dnia: Września 01, 2009, 20:13:24 »
    Gdzie w wingsie jest opcja "virtual mirror" samo "mirror" to wiem gdzie. Próbowałeś poprostu cofnąć.

Cofnąć? Chodzi o to, że wciąż wychodzi tak samo. Mam oczywiście zapisany model przed skasowaniem jedną ze stron.

Wchodzisz w Tool>Virtual Mirror i tam masz trzy możliwości. Oczywiście musisz najpierw zaznaczyć pola.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #414 dnia: Września 01, 2009, 20:31:22 »
    Zależy kto jaką ma wersje Wingsa :)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Września 01, 2009, 20:41:17 »
    Wychodzi że miecz nierówno stoi... Pewno jest to minimalna różnica, więc się namęczysz zanim wyrównasz...

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Września 01, 2009, 22:20:50 »
    Hmmm... tu są 2 mieczyki mojego wykonania - jeden to czyściutka improwizacja, dość prostacka, przyznaję, ale miecz chyba nie taki zły ;)

Natomiast drugi miecz zna każdy, kto grał w Gothica ^^  :)

Również prościutki, ale jakby był gładszy nie wyglądał by już chyba tak fajnie... (i tak ma więcej wielokątów niż ten z gry ;) )

W sumie miecze nie są nowe, to były moje 4 - 5 podejścia do Wingsa... Teraz jestem w tym troszkę sprawniejszy (tak mi się wydaje ;) )

Niestety tekstury to już zupełnie inna bajka, a dla mnie w zasadzie koszmar ;) Poza tym nie mam za bardzo możliwości teksturowania i w ogóle robienia czegokolwiek w Wingsie, bo delikatnie mówiąc dziwnie działa... po reinstalce systemu dopiero będę robić coś nowego :)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #417 dnia: Września 01, 2009, 22:43:07 »
    Wychodzi że miecz nierówno stoi... Pewno jest to minimalna różnica, więc się namęczysz zanim wyrównasz...

jakiej komendy użyć aby wyrównać jego pozycję?

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #418 dnia: Września 01, 2009, 23:28:06 »

Taki ot toporek ;]. 174 poly. Jak ?.

Offline Dahr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Września 01, 2009, 23:42:46 »
    Witajcie moi drodzy:)  
    Jam przybył w interesach , oferuje prace najlepszym. Tak własnie tak oferuje prace przy tworzeniu gry Mmo jest w zawansowanym stadium.
    http://www.youtube.com/watch?v=sZfsTYp_glw&feature=related    --------> link do tego co mieliśmy jakiś czas temu.

Oto treść:
    Poszukujemy dwóch grafików, którzy czują się dobrze w Low Polly obiektów typu:

environment ( drzewa, głównie klimat umiarkowany, środkowo europejski, niska roślinność, głazy narzutowe, drobne ruiny, powalone drzewa, kapliczki, groby itp )

Budowle i zabudowanie z okresu dojrzałego średniowiecza. Wyłącznie styl gotycki - spore miasta, gotycki co mniejsze wsie oraz zabudowo typowo wiejska

Zainteresowanych proszę składać oferty w dziale rekrutacja lub w formie e-maila na adres: sagaceil.alter@gmail.com

to link do opisu rekrutacji na forum
    http://www.ether-fields.strefarpg.pl/forum/index.php/topic,63.0.html

Dziekuje i powodzenia jeśli ktoś  zgłosi swą kandydature, gratulujemy tu wszystkim pieknych prac;)
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2009, 23:51:38 wysłana przez Dahr »