Co do shaderów w Wingsie, to nie trzeba mieć żadnych wtyczek by były. W każdym razie ja nie instalowałem. Są już w wersji 0.99.55. (Chociaż, co ciekawe - w najnowszej wersji Wingsa na Linuxa (1.coś) tych shaderów nie ma xD Ale to nie jest wielki problem.
Aha, jeszcze co do Linuxowej wersji Skrzydełek - działają 3 razy lepiej niż w Windowsie. Ja w chwili obecnej w ogole nie mam możliwości pracowania na Windowsowym Wingsie, bo z nieznanych mi powodów program nie zaznacza mi prawidłowo punktów, krawędzi i powierzchni... Będę musiał walnąć reinstalkę Okienek, a na to nie mam zbytnio czasu (robię 2 szkoły, ciężko znaleźć czas :( )
Dzięki za komentarze moich prac :)
W najbliższej przyszłości zamierzam robić więcej przedmiotów z Gothica - miecze, topory, zbroje... :) Dzisiaj wyciągnąłem większość tekstur z gry, więc mam na czym pracować ;)
Aha, jeszcze coś, o czym nie wiem, czy powiniennem mówic (nie mam pewności, czy można takie coś rozpowszechniać...)
Chodzi mi o pliczek z tej
http://www.4players.de/4players.php/download_start/Allgemein/Download/2361.html strony. Można w nim znaleźć narzędzia do modowania Gothica i DUŻĄ BAZĘ MODELI W FORMACIE .3DS ... są miecze, elementy otoczenia itp... fajnie by było, jakby nie było żadnych przeszkód formalnych by wykorzystać to w jakimś modzie... :)
Aha, ale Uriziel i Miecz Blizny są mojego wykonania (poza teksturami, of course) :)