Naprawde imponujący model, jedyne czego się obawiam to liczba poly. Pochwal się siatką :) Wprawdzie sam nei jestem najlepszym grafikiem ale w życiu trochę modeli widziałem i troche nei podoba mi się twardość tego kałacha. Trochę winny pewno jest brak material smootha(np na szczycie kolby i lufie) i co za tym idzie sensownego rozmieszczenia twardych krawędzi lecz trochę ogólnie leży miękkośc siatki, wgłębienia w kolbie i rączce wyglądają dziwnie ostro. Ale ogólnie mówiąc jest bardzo dobrze a ja jako mentalny stary zgred musiałem się do czegoś przyczepić. Z niecierpliwością czekam na wersje otexturowaną.
EDIT: O kolega blenderowiec :) Do siatki oprócz wyżej wymienionych mankamentów nie widzę zastrzeżeń, wprawdzie do WB bym nie odważył się tego włożyć ale....
W domyślnym Blenderze bez żadnych dodatkowych pluginów itp wszystkie informacje wyświetlają się w prawym górnym rogu. A Faces to liczba trójkątów/kwadratów czyli czegoś tożsamego do polygonów. Lecz polygony są bardzo nie miarodajne bo określają liczbę płaszczyzn, o wiele lepiej podawać wszystko w trójkątach po triangulacji.