Wiedźmin to była i jest jedna z najlepszych gier w jakie grałem, wcale mi nie przeszkadzały drobne ograniczenia spowodowane silnikiem gry. Lokacje może faktycznie nie były zbyt duże, ale za to bardzo dopracowane, miały swój klimat zresztą jak cała gra. Świetne dialogi, bardzo dobra i wciągająca fabuła, naprawdę niewiele jest gier do których wracałem po ich skończeniu. W Wieźmina grałem 3 razy, chyba tylko do Fallout 2 wróciłem więcej razy. Niektórym przeszkodza, że nie mogą sobie wybrać rasy jaką będą grali i tego typu pierdoły, a ja pytam po co? Gra opowiada konkretną historię w którą nie sposób się nie wczuć, świetnie przeniesiono klimat książek Sapkowskiego do gry. Na ten tytuł czekałem długo, przez dwa lata śledziłem rozwój gry i muszę przyznać, że moje oczekiwania były bardzo wysokie i się nie zawiodłem. Czułem, że zapłaciłem za produkt najwyższej jakości. Wszelkie niedociągnięcia jak to zwykle bywa wynikają z nacisków wydawcy na szybszą premierę gry, ale większość błedów zosatała usunięta przez kolejne patche. Panowie z CDP Red mogą byś dumni ze swojej pracy. Myślę, że doświadzczenie jakie wynieśli z tworzenia pierwszej części gry, sprawi, że Wiedzmin 2 będzie grą wyjątkową. Czekam na nią z wypiekami na twarzy!
Pozdrawiam