Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźminy  (Przeczytany 90161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cadd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "There must be some way out of here..."
    Odp: Wiedźmin
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 07, 2010, 19:51:34 »
    Czy ktokolwiek wie, jakim programem (do diaska) można odtworzyć DVD z materiałami filmowymi z wersji rozszerzonej? Bo za cholerę WMP ich ruszyć nie chce.

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 07, 2010, 20:15:06 »
    Kodeki poinstaluj... U mnie Media Player normalnie to zassał...
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 07, 2010, 20:35:30 »
    Kodeki są na stanie - FFDShow. Próbowałem odtworzyć WMP, All Playerem i Nero Show Playerem. Bez skutku.

EDIT: problem rozwiązało zainstalowanie VLC Media Player.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2010, 19:18:51 wysłana przez Cadd »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 14, 2010, 12:48:17 »
    W sieci pojawiło się kilka utworów ze ścieżki dźwiękowej Wiedźmina 2. Z tego co wyguglałem, za cały soundtrack będzie odpowiadała jedna osoba - Jason Graves. Jak dla mnie, jest to katastrofa. Kompletnie nie rozumiem dlaczego zrezygnowano z duetu "Adam Skorupa i Paweł Błaszczak", który spisał się wręcz fenomenalnie, tworząc jedną z najlepszych ścieżek dźwiękowych w historii komputerowej rozrywki. Muzyka tych panów, która ponadto miała bardzo "słowiańską duszę", była niezwykle ważną częścią sukcesu Wiedźmina i tworzyła niesamowity klimat. Nie wiem kto podjął decyzję o zaprzestaniu współpracy ze Scorpikiem i P. Błaszczakiem, ale nigdy mu tego nie wybaczę. Odebrano bowiem Wiedźminowi nie tylko genialnych muzyków, ale też i lwią część jego polskości, tego, za co pierwszą część "Wieśka" kochaliśmy.

Co do samego Jasona Gravesa, to facet robi niezłą muzykę i wcale nie twierdzę, że muzyka do Wiedźmina 2 mu się nie uda, bo pewnie wyjdzie bardzo dobrze, a może nawet skasuje za nią jakieś nagrody. Problem w tym, że muzyka, jaką ów gość tworzy, zupełnie nie pasuje do tej gry! Jest zbyt "holywoodzka" w złym tego słowa znaczeniu, czuć od niej ogromnym patosem, sztuczną nadętością. Oby tylko nie był to pierwszy znak, że cała gra będzie tak wyglądać i cały świat Sapkowskiego, wszystkie postacie i wydarzenia zostaną pokazane w takim właśnie gówniano-nadętym, "holywoodzkim" stylu.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 14, 2010, 14:29:13 »
    Oby tylko nie był to pierwszy znak, że cała gra będzie tak wyglądać i cały świat Sapkowskiego, wszystkie postacie i wydarzenia zostaną pokazane w takim właśnie gówniano-nadętym, "holywoodzkim" stylu.
    Obawiam , że tak może się stać... Co do całej muzyki stworzonej przez Polaków to zgadzam się z Tobą w 100%  Ta muzyka dała niesamowity klimat . Na zawsze w pamięci pozostanie  mi piękna wioska połączona z tą muzyką...
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline fafnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 18, 2010, 14:16:06 »
    Spoko gierka

Mocny jesteś, skoro wysyłasz takie posty mając na koncie dwa ostrzeżenia. //Daedalus
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 14:40:01 wysłana przez Daedalus »

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 18, 2010, 17:22:33 »
    witam :D Ja grałem NIeziemskie widoki :D system walki też fajny :D skile polski dubing :D fajnie fajnie :D Duży świat :D teraz czekam Az Wiedzmin 2 stanieje :D albo będzie promocja to też kupie :D zajebiaszczy jest :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 18, 2010, 17:48:50 »
    witam :D Ja grałem NIeziemskie widoki :D system walki też fajny :D skile polski dubing :D fajnie fajnie :D Duży świat :D teraz czekam Az Wiedzmin 2 stanieje :D albo będzie promocja to też kupie :D zajebiaszczy jest :D

Wiesz, że przecinek to jest taki znak ","? Po drugie wstawiasz jakoś losowo wielkie litery jakbyś podstawówki nie skończył... skończyłeś? Co do Wiedźmina 2. Jak możesz "teraz czekać" aż stanieje i że "zejebiaszczy jest", jak jego premiera zapowiedziana jest dopiero na maj przyszłego roku?

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 27, 2011, 00:49:41 »
    Mam pytanie do tych, którzy grali w pierwszą część.
    Gdzieś czytałem że można poruszać się tylko po terytorium Temerii. Czy to prawda?

I proszę mnie nie zjeść za takie pytania.:D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 27, 2011, 01:01:03 »
    Mało tego, praktycznie cała akcja toczy się w Wyzimie i jej okolicach. Sam przed premierą nastawiałem się na wędrówki i zwiedzanie wielu miejsc opisanych w książce i trochę się zawiodłem. Dałbym sobie ponadto rękę uciąć, że na filmikach promocyjnych przed premierą lektor mówił, że gracz będzie mógł zwiedzać inne miasta...

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 27, 2011, 11:13:05 »
    Wiedźmin ... świetna książka, cała saga razem z opowiadaniami, zwieńczona fatalnym serialem/filmem i bardzo dobrą grą :)

Mnie się gra bardzo podobała, fajny system walki (miła odmiana po tak wielu h'n'sach), ciekawy rozwój postaci no i system wyboru opcji dialogowych, wpływających na późniejszą grę :)

Mało tego, praktycznie cała akcja toczy się w Wyzimie i jej okolicach. Sam przed premierą nastawiałem się na wędrówki i zwiedzanie wielu miejsc opisanych w książce i trochę się zawiodłem. Dałbym sobie ponadto rękę uciąć, że na filmikach promocyjnych przed premierą lektor mówił, że gracz będzie mógł zwiedzać inne miasta...

Widzę, że nie tylko mnie zawiodła podróż po Wyzimie i okolicach :)

Też miałem nadzieję na dalekie wędrówki na tereny dawnego Nilfgaardu czy odwiedzenie Driad w lesie Brokilon. Nieco się rozczarowałem.
    (click to show/hide)

Ale gra, jak na polskie warunki, zrobiona z dużym rozmachem i ciekawa :)

Spoiler odnośnie zakończenia gry :)
    (click to show/hide)

Ogólnie na duży plus, bardzo polecam :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #131 dnia: Lutego 02, 2011, 21:42:12 »

No jak to...Nowa Wizima, Stara Wizima, Bagna, Kaehr Morhen(?), wies...od koloru do wyboru... ;)

Poza tym, najlepsze w tym to fabuła...

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Lutego 08, 2011, 18:54:17 »
    W sieci pojawiło się kilka utworów ze ścieżki dźwiękowej Wiedźmina 2. Z tego co wyguglałem, za cały soundtrack będzie odpowiadała jedna osoba - Jason Graves. Jak dla mnie, jest to katastrofa. Kompletnie nie rozumiem dlaczego zrezygnowano z duetu "Adam Skorupa i Paweł Błaszczak", który spisał się wręcz fenomenalnie, tworząc jedną z najlepszych ścieżek dźwiękowych w historii komputerowej rozrywki. Muzyka tych panów, która ponadto miała bardzo "słowiańską duszę", była niezwykle ważną częścią sukcesu Wiedźmina i tworzyła niesamowity klimat. Nie wiem kto podjął decyzję o zaprzestaniu współpracy ze Scorpikiem i P. Błaszczakiem, ale nigdy mu tego nie wybaczę. Odebrano bowiem Wiedźminowi nie tylko genialnych muzyków, ale też i lwią część jego polskości, tego, za co pierwszą część "Wieśka" kochaliśmy.

Co do samego Jasona Gravesa, to facet robi niezłą muzykę i wcale nie twierdzę, że muzyka do Wiedźmina 2 mu się nie uda, bo pewnie wyjdzie bardzo dobrze, a może nawet skasuje za nią jakieś nagrody. Problem w tym, że muzyka, jaką ów gość tworzy, zupełnie nie pasuje do tej gry! Jest zbyt "holywoodzka" w złym tego słowa znaczeniu, czuć od niej ogromnym patosem, sztuczną nadętością. Oby tylko nie był to pierwszy znak, że cała gra będzie tak wyglądać i cały świat Sapkowskiego, wszystkie postacie i wydarzenia zostaną pokazane w takim właśnie gówniano-nadętym, "holywoodzkim" stylu.

Kiedyś nawet dałem podobny komentarz pod jednym z pierwszych ujawnionych ścieżek dźwiękowych do Wiedźmina 2. Według mnie to straszne co zrobili, przecież w olbrzymiej mierze, to właśnie muzyka- charakterystyczne motywy dla danej serii gier lub filmów, które gdy tylko usłyszymy wiemy, że "skąd to znamy"- tworzy markę filmu lub gry, za przykład mogę podać chociażby tak znane i charakterystyczne motywy z serii filmów: Gwiezdne Wojny, Piraci z Karaibów, Harry Potter, Władca Pierścieni i wiele, wiele innych.

Oczywiście czekam na Wiedźmina 2 Zabójcy Królów, jestem pewny, że jako gra(!) będzie świetna, ale obawiam się,  że z książkowego wiedźmina, to wyciągnie tylko nazwę i postacie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #133 dnia: Lutego 08, 2011, 20:16:24 »
    Mnie "Wiedźmin" nie uwiódł, mianowicie system walki to tylko rytmiczne klikanie, ewentualne użycie Znaku... Ja wolę gdy w grze nie ma schematycznej walki, a ta jest schematyczna. Fabuła - fakt, jest w porządku mimo iż w grze zatrzymałem się po zabiciu Strzygi (końcówka rozdziału V). Misje poboczne są urozmaicone (bez przesady, ale wystarcza), miło że nasze decuzje mają realny, fizyczny wpływ na to co się dzieje w świecie (malutkim zresztą).
    Gra, gdyby nie system walki, byłbaby dobra, alchemia jest ciekawa choć nieco prosta i mało rozwinięta, dzięki takim rzeczom chciało mi się przejść te pięć cztery rozdziały i prawie skończyć piąty.
    Grafika - bardzo ładna, choć tylko Wyzima zachywacała, animacja wodych kręgów bardzo ładna również :)
    Muzyka... jak brzmiała już zapomniałem, ale pamiętam że nie była denerwująca, ani też wspaniała, bo wtedy bym ją zapamiętał.
    Ogólnie dobra gra, poza walką czyli wielki minus co czyni gę słabą.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lutego 11, 2011, 17:07:48 »
    Mam pytanie. Czy komuś gra ma zwyczaj czasami wywalać do pulpitu bez żadnej informacji czy błędu?
    Mam oryginalną grę na patchu 1.4.

I czy patch 1.5 stabilizuje grę, czy opłaca się go instalować?

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.