Zgadzam się z proudem. Wiesiek przeszedł diametralne zmiany w stosunku do jedynki i, co gorsza, dostosował się do dzisiejszych czasów "konsolówek". Jako typowy "pecetowiec" po prostu nie cierpię tego i każda gra, która w jakiś sposób została ułatwiona, bo konsole są ograniczone (tak jak i ich użytkownicy, patrz coraz prostsza i coraz mniej wymagająca myślenia rozgrywka, no offense :) ), dostaje ode mnie ocenę niżej za sam fakt... No, ale takie mamy dzisiaj czasy, że konsole są gwarancją zarobku, bo PeCety po prostu zżera piractwo. Ale dlaczego my, jako potencjalni klienci na rynku PC, musimy za to cierpieć (patrz Crysis 2 - największy crap na PC tego roku, jeśli nie wszechczasów...)?
Pomimo tego, Wiesiek 2 jest grą bardzo dobrą, śliczną graficznie, widowiskową, jednak też posiadającą jeszcze masę niedoróbek. Myślę, że ten lag na klawiaturze zniknie po kilku patchach.
Co do użycia petard i znaków - podoba mi się to. Wreszczie użycie petard będzie miało jakiś sens, używanie innych znaków niż Aard i Igni, również. Walka staje się mnie schematyczna, bardziej chaotyczna. Może to źle, może to dobrze, mnie się podoba. Teraz już nie ma standardowego ustawienia dla przeciwników. Teraz do każdego trzeba podchodzić indywidualnie, bo każdy przeciwnik może być sporym zagrożeniem.
Jak dla mnie bomba :)