Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!  (Przeczytany 92549 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tapase

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!
    « Odpowiedź #255 dnia: Maja 07, 2011, 10:16:00 »
    Wczorajszy wieczór + dzisiejszy ranek =
    (click to show/hide)

Drzewiec średnio mi się podoba, nożyk na końcu miał być przywiązany lecz moje mierne umiejętności graficzne mają dziś lenia do rozwijania się, zostanie na dziś tak jak jest. Tekstura tego kawałka blachy co trzyma w dłoni prawdopodobnie trochę zwiększy swą rozdzielczość. Różowe spodenki z ciała orka też zostaną fixnięte... Zbroja już z delikatną spekularką, skóra powinna wyglądać lepiej. Teraz prysznic, potem jeszcze jakaś tarcza, wieczorem chce usiąść do jakiegoś hełmu... Ale to plan bardzo ambitny. Jak pewnie niektórzy się domyślają zbliża się kolejna fala kół na uczelni - co powoduje że więcej czasu poświęcam na modele co by się tylko nie uczyć. <:

Pozdrawiam serdecznie!

@Edit:
    (click to show/hide)

MMD miecz na pewno jest za gruby jak dla człowieka. ^^' Ale w AOM chcę zrobić różnice pomiędzy walką poszczególnymi rasami. Ork ma bronie ciężkie, wolne ale za to zadające na prawdę pokaźne obrażenia, uzbrojenie orka jest ciężkie i chroni średnio. Chodzą najwolniej, mają siłę uderzenia zamiast umiejętności posługiwania się poszczególnymi broniami. Człowiek to standard z native, nie będę się tu więc rozpisywał. Długouchy natomiast mają mieć bardzo małą liczebność i nadrabiać to wszystkim. <: Sądzę że elfowie będą łatwo 'wymierać' jeśli gracz nie wybierze tej frakcji, lub nie będzie jej co jakiś czas pomagał. Tzn abym został dobrze zrozumiany... Pokonać oddział elfów będzie nie lada wyzwaniem. Ale jak już raz się uda ciężko długouchym odrobić poziomy swych jednostek itp.
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2011, 12:40:09 wysłana przez Tapase »
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #256 dnia: Maja 07, 2011, 10:44:47 »
    Imo miecz jest troszeczkę za gruby względem pionowej osi.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Maja 07, 2011, 13:00:54 »
    Też mi się tak wydaje plus broń pierwszego orka i jego zbroja(zbyt rozmazana) do poprawy, oraz te ostatnie trochę za czyste i za porządne ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #258 dnia: Maja 07, 2011, 20:53:40 »
    Oj, ta szabla ma chyba teksturę w zbyt niskiej rozdziałce. Spróbuj maksymalnie rozciągnąć teksturę na planszy, albo zrób wyższą rozdzielczość po prostu.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Maja 15, 2011, 19:33:12 »

Taki ogólny zarys Minas Tirith...
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #260 dnia: Maja 15, 2011, 20:28:51 »
    Ładne... Niezbyt skomplikowane (thx do Boga za to że nie próbowałeś stworzyć 7 poziomów bo boty by tego nie przeżyły xD ), ale niezłe :)
    Czyżbyś wzorował się na Bitwie o Śródziemie 2 ??
    Powtórze po raz kolejny że model udany, jedyne co mi się nie podoba to za mały odstęp pomiędzy 2 poziomem, a urwiskiem (jest między nimi za mała dziura)...
    Aaaa i nie zapomnij o skałach w tyle !!!

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Maja 15, 2011, 20:47:52 »
    Model bardzo fajny ale ja bym zmienił drugi poziom żeby bardziej przypominał mur.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Maja 15, 2011, 22:07:06 »
    Boty by ogarnęły - Mat nauczył mnie je uczyć. (<3) 3 zamiast 7 to raczej moje lenistwo które staram się sobie uzasadnić grywalnością.
    Wszystko an razie bez tekstury, bramka na lvl 2 będzie zbudowana na porządnie, lvl 3 jest wgl orientacyjnie dodany - ta szpara... Jest większa od głównej bramy - więc jest i tak za duża - w tej szparze będą się zaczynać schody na ostatni poziom cytadeli (wzdłuż masywu góry).

Górę za miastem ufam że uda się ładnie zrobić w edit mode. (:

@Edit

dzisiejszy progres + domeczek by RyboPiotr.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2011, 23:42:12 wysłana przez Tapase »

Offline nuxi2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Maja 20, 2011, 15:24:09 »
    a co z armia isengardu? Uruk hai ze swoim wyposażeniem ;D

Offline VargPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Czerwca 03, 2011, 09:35:03 »
    Tapase ale zwolniłeś z pracami

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #265 dnia: Czerwca 03, 2011, 12:52:19 »
    To sam sobie tego moda rób, jak ci się nie podoba. Nikt mu nie płaci, to czemu ma galopować z robotą? Moda się robi przede wszystkim dla siebie, a nie dla tych typów, którzy spamują w tematach modów tekstami: ,,daj dwnload!11!!!!''
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Czerwca 03, 2011, 13:11:59 »
    Zwolniłem bo goni mnie kolejna sesja. ; P 6.06 zeruje mi się limit na blueconnect podzielę się trochę tym co powstało. Zmotywujcie jakoś MMD co by wywiązał się z obietnicy. ; P W tym miejscu chcę też złożyć podziękowania dla użytkowników takich jak Mat (<3 i'm ur sex slave!!) rybopiotr czy Vain. Efekty pracy mata widoczne w modzie będą wszędzie, w zasadzie dalej tkwił bym daleko w burakach gdyby nie jego geniusz, prace ryby i vaina będzie można podziwiać w architekturze Gondoru.

PS: Hmm... Tak się zastanawiam czy mat coś nie mówił że nie mam mówić że mi pomaga bo użytkownicy go rozszarpią za to że udziela się tu i tam zamiast wydać FB... Ale trudno. Poszło. ; P

Pozdrawiam serdecznie!

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Czerwca 05, 2011, 11:46:13 »
    Mały update MT... Oczywiście cienie narzucone na strasznie szybko...

Tekstura góry też ssie, zarzucona na bardzo szybko. Ujdzie? <:

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #268 dnia: Czerwca 05, 2011, 13:36:55 »
    Tekstura na skale za MT wygląda jak pocięta, ogólnie model prezentuje się ok. Można dodać trebeusz na "wystających, półokrągłych częsciach muru" i dorobić okrągłe daszki dla dwóch wieżyczek na murze... Well done

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Czerwca 10, 2011, 14:06:13 »
    jak idą prace nad tym modem?
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D