Moim zdaniem średni pomysł. W ogóle w planach jest rezygnacja z pierwszej wolnej rundy, aby nie robić potem bałaganu na screenach i żeby ilość rozegranych rund była równa. Będzie to potem ważne, przy ich zliczaniu na wypadek remisów punktowych.
Nigdzie się wzmianki o pierwszej wolnej rundzie nie dopatrzyłem, ale nie o tym chciałem. Jak wiadomo spora część osób dysponuje tak zwanymi "czajnikami" dlatego mimo wszystko aby ułatwić wszystkim równy start to proponuję wrzucenie
tego na serwer.
Dodaję to świetną opcję
resetu mapy (nie restartu!), co znaczy, że w przypadku gdy po restarcie ktoś się nie zdąży zrespić, co jest częstym zjawiskiem i przy tak małej ilości graczy w znaczący sposób może wpłynąć na przebieg dalszego spotkania.
W takim wypadku wystarczy zajrzeć do panelu administratora ustawić "round gold bonus" na 0% (z tego co zauważyłem to po resecie mapy jest naliczany bonus za rundę w postaci 500 g), po tym kroku klikamy "Reset Map" i zaczynamy mapę od nowa, statystyki zostają zresetowane, kto się nie zrespił po restarcie zrobi to teraz na pewno.
Ustawiamy ponownie "round gold bonus" na 100%. Zajmuje to 5 sekund dosłownie, a bardzo pomaga, bo nie wiadomo co za cuda wyskoczą w trakcie.
PS Co do zwiększenia czasu respawnu to nie jestem pewien czy ma to wpływ na wydłużenie owego czasu po restarcie mapy, kiedyś to sprawdzałem i nic takiego nie zauważyłem, w następnych rundach owszem, ale po restarcie mapy nie... sprawdzę jeszcze raz jutro.