Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 37914 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzewit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #75 dnia: Września 30, 2010, 18:24:47 »
    Inco masz rację nie wtrącajmy się do spraw między klanowych przed tak ważnym przedsięwzięciem.
    Wydaje mi się, że liczba rezerwowych jest odpowiednia. Nie mówię tego dlatego, że chcę poprzeć kumpla z klanu i klan jednocześnie. Sam prawie nie maczałem palców w tym ponieważ zdrowie na razie nie pozwala. Taka mała ilość rezerwowych jest po to, aby zrzeszony gracz miał szanse zagrać. W takim SZ jest ponad 20 graczy (przynajmniej tak mi się wydaje i członkowie SZ nie miejcie do mnie żalu że akurat was daję za przykład, po prostu wiem ilu w miarę was jest). Wiem też, że nie ma tam samych kosiarzy, urodzonych kawalerzystów ani snajperów. Dlatego każdy klan może wystawić aż 3 składy, żeby wiele osób miało szanse zagrać. Są tam ludzie, którzy prawie zawsze są na sparach i na pewno byli by na mistrzostwach, więc wielu graczy nie miało by szans zagrać. W końcu chodzi o zabawę nie? ;) Osobiście nie miałbym nic przeciwko temu aby był to spotkanie tzw. "dream temów". Tylko, że ludzie nie są tylko po to by wygrywać. Po za tym jak już wcześniej mówiłem ma to być zabawa.

Takie małe wywody prostego gracza IPL-u. ;)
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #76 dnia: Września 30, 2010, 18:27:45 »
    Heh no ok.

Rozpisałem się...cóż grzewit dzisiaj choroba i zmeczenie nie pozwoliło mi szybko odczytać i trafnie zinterpretowac twoją wiadomość stąd najpierw lekką głupotę napisałem...stąd taki mój komentarz ^^

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Października 01, 2010, 14:28:21 »
    W turnieju chcemy całkowicie wykluczyć tak zwane kampienie

Tryb F&D polega na kampieniu w jednym miejscu i obrony tzw. "obiektów do zniszczenia" , dlatego nie rozumiem w ogóle tego stwierdzenia. Do tego te całe systemy są śmieszne nie wspominając o tym o czym mówił Darkula że w trakcie gry można sobie dowolnie modyfikować uzbrojenie to nie wiem też jak wy chcecie takie coś wyegzekwować. Ale cóż wy organizujecie turniej mam nadzieję że was nie zniszczy brak aktywności i skłonność do kłótni na polskiej "scenie. Cóż mimo wszystko życzę żeby wam się udało i że wyciągnięto wnioski po ostatnim turnieju organizowanym przez was.

Offline IPL_Aron

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #78 dnia: Października 01, 2010, 23:15:37 »
    Po burzliwej naradzie został ustalony i zatwierdzony przez  sędziów MP:  
     Skład do rozgrywek a więc
     2 Kawalerie obowiązek!!
     piechota 3 ,2 lub 1
      łuki 3,2 lub 1
    reszta bez zmian
    EDIT na prośbę jednego z forumowiczów pisze

Podczas każdej z  walk  będzie czuwał sędzia.
    Jeżeli któraś z drużyn posądzi ,ze zawodnicy drużyny przeciwnej np zamieniają się nickami i grają  "ZA KOGOŚ" zostaną zdyskfalikowani i wydaleni z turnieju .(   żaden problem sprawdzić  , wiec nie warto.. )
    Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Października 02, 2010, 09:22:44 wysłana przez rara »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Klopotek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Października 02, 2010, 09:47:02 »
    2 Kawalerie obowiązek!!

A to co ?!  Dlaczego 2 kawalerie, a nie np. 2 piechoty nie rozumiem tego...Może dlatego, że IPL ma kilku dobrych konnych ? ;>

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #80 dnia: Października 02, 2010, 09:56:01 »
    A może dlatego, że konnica to główny trzon średniowiecznej armii? ; )
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #81 dnia: Października 02, 2010, 09:58:12 »
    Wręcz przeciwnie brakuje nam konnych i dlatego tym bardziej ta decyzja jest dla mnie również bardzo bardzo głupia i niezrozumiała :)

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Października 02, 2010, 10:14:32 »
    2 Kawalerie obowiązek!!

A to co ?!  Dlaczego 2 kawalerie, a nie np. 2 piechoty nie rozumiem tego...Może dlatego, że IPL ma kilku dobrych konnych ? ;>
    Bo to IPL.
    IPL jest klanem TotalWara i jakoś chyba nie potrafią się przestawić że M&B WB to nie to samo...
    Dobrze myśle rara ? Zresztą i tak już to potwierdziłeś w którymś wcześniejszym poście :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Października 02, 2010, 10:25:14 »
    Nie, chyba akurat nie dlatego, ale ta zasada jest dla mnie równie absurdalna jak dla Was

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #84 dnia: Października 02, 2010, 11:00:05 »
    Jeśli to mają być Mistrzostwa to chyba np. w meczach piłkarskich nie narzuca się piłkarzom w jakich korkach mają grać (Nie brać tego dosłownie chodzi o samo przesłanie). Dlatego pomysł jest chybiony, oczywiście to wy wszystko organizujecie ale nie dziwcie się że ludzie mają jakieś pytania i pretensję, zmieńcie może nazwę i jasno się określcie że to Turniej naśladujący średniowiecze o ścisle określonych zasadach powiedziałbym wręcz zabawowych nie turniejowych, zamiast robić to pod sztandarem Mistrzostw Polski-co samo w sobie kojarzy się z czymś poważnym i w którym nie ma sztucznych granic i limitów.

A może dlatego, że konnica to główny trzon średniowiecznej armii? ; )

Porównywanie realnych faktów do gry uważam nie na miejscu. Zresztą co do zabawowych zasad napisałem powyżej.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2010, 11:03:51 wysłana przez ^IvE »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #85 dnia: Października 02, 2010, 12:16:51 »
    Moim zdaniem jest to czepialstwo.

Skoro IPL wychodzi z inicjatywą turnieju i ustala zasady, to zamiast naskakiwać, że nazwa turnieju zła, że zasady są lipne i te sprawy, można po prostu dać swoje propozycje. Oto moje:

Co do nazwy nie mam zastrzeżeń, no bo komu korona spadnie z głowy jeżeli ten turniej będzie się nazywał tak, jak się nazywa? Ewentualnie ktoś tam miał dobry pomysł z "szóstkami". Jeżeli ten turniej ma tytuł Mistrzostw Polski, to bardzo dobrze. Bardzo chwytliwa nazwa, a jak za miesiąc ktoś inny też zorganizuje taki sam, to coś się stanie?

Co do banowania broni, tu się zgadzam. Nie powinno się ich blokować, nawet jeżeli są silniejsze od innych. Na wszystko jest sposób, a jak się ginie, bo lanca za długa, albo młotek za ciężki, to widocznie miało się pecha i nie potrafiło się znaleźć sposobu.

Jeszcze o rodzaju jednostek chcę dać małą sugestię. Moim zdaniem nie jest dobrym pomysłem narzucanie graczom systemu 2 2 2. Ani też systemu 2 1 3, 2 3 1. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie narzucenie odgórnego limitu 3 jednostek na każdą klasę. Czyli drużyna może wystawić max 3 graczy w jednej klasie. Oczywiście skład nadal 6 osobowy. To umożliwi graczom wystawienie albo 3 kawalerzystów, albo 3 piechociarzy, albo 3 strzelców. Myślę, że narzucanie konkretnej liczby na kawalerię nie jest trafnym pomysłem.

Jeszcze mam pytanie co do drużyn nie klanowych. Do tej pory nie zgłosiło się wiele drużyn, może przeprowadzicie jakieś zapisy do teamów nie klanowych? I ile takich teamów planujecie zorganizować.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Października 02, 2010, 12:24:29 »
    Broń jest odbanowana już :)

Jest planowany jeden team nie klanowy

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #87 dnia: Października 02, 2010, 12:27:59 »
    Więc ja bym dał co najmniej 2, może 3. Skoro klany mogę tyle wystawić, to myślę, że osoby niezrzeszone też powinny, a jednocześnie podbiją troszeczkę frekwencję.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Października 02, 2010, 12:29:09 »
    Na razie nie ma chętnych na jedną, więc poczekajmy ;)

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Października 02, 2010, 13:45:28 »
    Przperaszam za posta pod postem, ale mam ważne ogłoszenie.

Zasady co do formatu już po raz ostatni zostają zmienione(małe różnice zdań) , ponieważ stwierdzono, iż najrozsądniej jest zrobić jak proponuje Alkhadias czyli jedyne ograniczenie to maksimum trzy jednostki na każdą klase.