Moim zdaniem jest to czepialstwo.
Skoro IPL wychodzi z inicjatywą turnieju i ustala zasady, to zamiast naskakiwać, że nazwa turnieju zła, że zasady są lipne i te sprawy, można po prostu dać swoje propozycje. Oto moje:
Co do nazwy nie mam zastrzeżeń, no bo komu korona spadnie z głowy jeżeli ten turniej będzie się nazywał tak, jak się nazywa? Ewentualnie ktoś tam miał dobry pomysł z "szóstkami". Jeżeli ten turniej ma tytuł Mistrzostw Polski, to bardzo dobrze. Bardzo chwytliwa nazwa, a jak za miesiąc ktoś inny też zorganizuje taki sam, to coś się stanie?
Co do banowania broni, tu się zgadzam. Nie powinno się ich blokować, nawet jeżeli są silniejsze od innych. Na wszystko jest sposób, a jak się ginie, bo lanca za długa, albo młotek za ciężki, to widocznie miało się pecha i nie potrafiło się znaleźć sposobu.
Jeszcze o rodzaju jednostek chcę dać małą sugestię. Moim zdaniem nie jest dobrym pomysłem narzucanie graczom systemu 2 2 2. Ani też systemu 2 1 3, 2 3 1. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie narzucenie odgórnego limitu 3 jednostek na każdą klasę. Czyli drużyna może wystawić max 3 graczy w jednej klasie. Oczywiście skład nadal 6 osobowy. To umożliwi graczom wystawienie albo 3 kawalerzystów, albo 3 piechociarzy, albo 3 strzelców. Myślę, że narzucanie konkretnej liczby na kawalerię nie jest trafnym pomysłem.
Jeszcze mam pytanie co do drużyn nie klanowych. Do tej pory nie zgłosiło się wiele drużyn, może przeprowadzicie jakieś zapisy do teamów nie klanowych? I ile takich teamów planujecie zorganizować.