@rara
Jestem w miarę nowym nabytkiem klanu JZ, nie pisałem od razu, bo wiem, że są jakieś animozje na Polskiej Scenie Warband-a. Uważam, że nie należy mieszać kłótni między klanami do organizowanego przez Was turnieju. Wydaje mi się też, że sprawy które poruszyłem nie są związane w jakikolwiek sposób z jakimś klanem, czy należałbym do klanu A, B czy XYZ to bym uważał, że na turniej który będzie trwał przez 2-3 miesiące (a może nawet dłużej?, zalezy jaką formułę przyjmiecie i ile klanów się zgłosi) 2 rezerwowych, o ile klan może wystawić więcej to mało.
Patrze też na wszystko z perspektywy, że w klanie jestem najstarszy, szkołę licealną mam już za sobą, czas wolny też mam w innych terminach co inni moi młodzi współklanowicze, jeżeli nadal będzie utrzymana mała ilość rezerwowych to o ile CL zgłosi chęć uczestniczenia w turnieju to będę musiał głęboko się zastanowić czy zgłosić się do drużyny wewnętrznej naszego klanu czy sobie odpuścić, bo wiem idealnie że piątki i soboty w których pewnie zwykle będą rozgrywane mecze nie są moimi idealnymi dniami do grania. Zakładając że sam mógłbym pewnie grać co drugi (może nawet co trzeci mecz) to już skazuje mój klan na "jednego rezerwowego".
Dlatego przedstawiłem propozycję zmiany w tym punkcie regulaminu, na taki gdzie każdy klan mógłby sam podjąć decyzję o rezerwowych.
Tutaj każdy CL będzie miał problem czy zgłosić 16 osob do jednej drużyny, wtedy 6 osób w jeden weekend gra a reszta się denerwuje czemu gra "on" a nie "ja", czy wystawia 2 teamy po 8, czy bierze inny sposób ustalenia składu odpowiedni dla jego klanu i dla jego ludzi.
Pozdrawiam
Inco