Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 38031 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 27, 2010, 21:49:06 »
    Rara ale zaśpiewasz nam Waka Waka na meczu otwarcia? Tajulek pomacha razem z tobą bioderkami(już go tam rizzet uczy tego) ; D

Jesśli ma być jakaś piosenka to niech to będzie Wavin' Flag - też była na mistrzostwach w Afryce, a jest o tysiąc razy lepsza o Waka Waka.
    Ale Waka Waka bardziej wpada w ucho, już sobie wyobrażam Rarę tańczącego jak Shakira;)

Czasem mam takie wrażenie...że niektórym musi nudzić się w domu.

Ale nie o tym miałem pisać. Czy w etapie ćwierćfinałów i półfinałów przewidziane są rewanże? Jeżeli nie to zejdzie nam przy dobrym wietrze do Stycznia z tymi mistrzostwami:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 27, 2010, 22:00:06 »
    A co byście powiedzieli na małą zmianę zasad? Tj. w takich mistrzostwach CS'a na początku, spawna wybiera drużyna, która wygrywa walkę na noże. Może by wprowadzić coś podobnego w naszych mistrzostwach? Np. wszyscy respią się w standardowym ekwipunku i tylko jako piechota, kto wygra, ten ma pierwszeństwo w wyborze spawna. Według mnie była by to dodatkowo niezła rozgrzewka. Ludzi respiących się jako nie - piechota, sędzia przerzucał by do specta.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #137 dnia: Października 27, 2010, 22:00:25 »
    Jak ty to liczysz? Ok. 10 listopada może zaczniemy, do 25 max grupy a może 6 grudnia, w Mikołajki zrobimy finał;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #138 dnia: Października 27, 2010, 22:03:23 »
    Nie, żadnych rewanżów nie przewidujemy. Jedynie w Fazie Finałowej mogą się zdarzyć dogrywki, ale to bez umawiania kolejnego meczu, tylko kilka dodatkowych rund. Chyba że w skrajnych wypadkach trzeba będzie przełożyć dogrywkę.

A co byście powiedzieli na małą zmianę zasad? Tj. w takich mistrzostwach CS'a na początku, spawna wybiera drużyna, która wygrywa walkę na noże. Może by wprowadzić coś podobnego w naszych mistrzostwach? Np. wszyscy respią się w standardowym ekwipunku i tylko jako piechota, kto wygra, ten ma pierwszeństwo w wyborze spawna. Według mnie była by to dodatkowo niezła rozgrzewka. Ludzi respiących się jako nie - piechota, sędzia przerzucał by do specta.

Moim zdaniem średni pomysł. W ogóle w planach jest rezygnacja z pierwszej wolnej rundy, aby nie robić potem bałaganu na screenach i żeby ilość rozegranych rund była równa. Będzie to potem ważne, przy ich zliczaniu na wypadek remisów punktowych.
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2010, 22:09:11 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 27, 2010, 22:23:54 »
    Przy 6 graczach w każdej drużynie i troszeczkę wydłużonym czasie respawnu nie powinno być z tym problemów więc dodatkowa runda jest według mnie zbędna.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #140 dnia: Października 27, 2010, 22:32:16 »
    Moim zdaniem średni pomysł. W ogóle w planach jest rezygnacja z pierwszej wolnej rundy, aby nie robić potem bałaganu na screenach i żeby ilość rozegranych rund była równa. Będzie to potem ważne, przy ich zliczaniu na wypadek remisów punktowych.

Nigdzie się wzmianki o pierwszej wolnej rundzie nie dopatrzyłem, ale nie o tym chciałem. Jak wiadomo spora część osób dysponuje tak zwanymi "czajnikami" dlatego mimo wszystko aby ułatwić wszystkim równy start to proponuję wrzucenie tego na serwer.
    Dodaję to świetną opcję resetu mapy (nie restartu!), co znaczy, że w przypadku gdy po restarcie ktoś się nie zdąży zrespić, co jest częstym zjawiskiem i przy tak małej ilości graczy w znaczący sposób może wpłynąć na przebieg dalszego spotkania.
    W takim wypadku wystarczy zajrzeć do panelu administratora ustawić "round gold bonus" na 0% (z tego co zauważyłem to po resecie mapy jest naliczany bonus za rundę w postaci 500 g), po tym kroku klikamy "Reset Map" i zaczynamy mapę od nowa, statystyki zostają zresetowane, kto się nie zrespił po restarcie zrobi to teraz na pewno.
    Ustawiamy ponownie "round gold bonus" na 100%. Zajmuje to 5 sekund dosłownie, a bardzo pomaga, bo nie wiadomo co za cuda wyskoczą w trakcie.

PS Co do zwiększenia czasu respawnu to nie jestem pewien czy ma to wpływ na wydłużenie owego czasu po restarcie mapy, kiedyś to sprawdzałem i nic takiego nie zauważyłem, w następnych rundach owszem, ale po restarcie mapy nie... sprawdzę jeszcze raz jutro.

« Ostatnia zmiana: Października 27, 2010, 22:36:10 wysłana przez Dalhi »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 27, 2010, 22:38:07 »
    Jak ty to liczysz? Ok. 10 listopada może zaczniemy, do 25 max grupy a może 6 grudnia, w Mikołajki zrobimy finał;)

Jeden mecz = jeden tydzień. Proste:) Trzy mecze to trzy tygodnie, potem może zdarzy się tygodniowa przerwa, później ćwierć, pół i finały.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 28, 2010, 11:27:55 »
    Jeden mecz = jeden tydzień. Proste:) Trzy mecze to trzy tygodnie, potem może zdarzy się tygodniowa przerwa, później ćwierć, pół i finały.

CO!? Przecież sama faza grupowa będzie ciągnęła się z pół roku!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 28, 2010, 11:57:56 »
    Nie, nie, nie :D

Na rozegranie fazy grupowej zamierzamy dać wszystkim około 3 tygodni. To już trzeba się będzie umawiać sprawnie na mecze z drużynami i sędziami. Jako sędzia deklaruję, że praktycznie ciągle mam czas, więc będziecie mogli pisać do mnie daty i godziny spotkań, a się zjawię zapewne. Z wyjątkiem grupy C, gdyż sam w niej gram. :)
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #144 dnia: Listopada 02, 2010, 19:03:00 »
    Panowie statujmy już bo niedługo wywiadówki się zaczynają a wtedy cóż nie oszukujmy się, wielu młodszych graczy zaginie w akcji dla swych klanów na jakiś okres czasu...Poza tym zasady są grupy są i chyba wszyscy czekają na jakiś sygnał na rozpoczęcie rozgrywek.

Aha ponawiam moją prośbę do sędziów by zamiast Rivera wpisać Geralta a zamiast Maxia Rezzora....

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #145 dnia: Listopada 02, 2010, 19:05:46 »
    Prawda, nie chciałem się przypominać, ale też już czekam z niecierpliwością, a tu ani widu, ani słychu...

PS. Ja już miałem 2 wywiadówki i jakoś się trzymam :>
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Listopada 02, 2010, 22:12:19 »
    Przewidywane są miejsca dla widzów albo jakiś stream?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #147 dnia: Listopada 03, 2010, 14:57:47 »
    Lygryss i el.macioro, z tego co mi wiadomo, to czekamy na odpicowane mapki i wtedy ruszamy;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #148 dnia: Listopada 06, 2010, 23:53:18 »
    LINK do modułu na którym będą rozgrywane Mistrzostwa. Można zapoznać się z mapami, w tygodniu ten moduł będzie uruchomiony na serwerze REFu, żeby każdy na spokojnie mógł się z nimi zapoznać.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Apollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Listopada 07, 2010, 12:21:09 »
    Jeżeli się nie mylę to zmieniono tylko 2 mapy, tak? :]

Tak btw nowa wioska jest świetna :D