Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 38361 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #180 dnia: Listopada 13, 2010, 15:15:47 »
    Tak więc z tego co widzę to nie chcesz masterów ponieważ wyznaczają one tego kto wygra...Posłuchaj gościu na normalnym meczu z przygotowanym klanem który was nie lekce waży( jeśli biegli na was jak głupi to zapewne uznali was za łatwego wroga i zaatakowali licząc że, szybciej skończą) czeka się na mastera bo wtedy każdy ma równe szanse w pewnym sensie...nawet jak wróg podniesie flage wysoko to nic mu to nie da jeśli wpadnie w niego 10 lepszych skillowo graczy :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #181 dnia: Listopada 13, 2010, 15:32:40 »
    Umiemy grac.Tylko,ze gralismy z takimi klanami,ze biegli na nas jak glupki i ich rozwalalismy, a na sparze z REFem pierwszy raz spotkalismy sie z taka sytuacja,ze przeciwnicy czekali na mastera. a my nie bylismy na to przygotowani.Ja mam to w dupie czy mnie organizatorzy sluchaja.Napisalem tylko moja opinie na temat przebiegu gry, a nie mowie co maja organizatorzy zmieniac.

Bo większość poważnych klanów opiera właśnie na tym swoją taktykę. Jeżeli tego nie wiesz to znaczy że brak ci doświadczenia:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Listopada 13, 2010, 15:49:38 »
    Dokładnie Argaleb ma rację :) Zwłaszcza z jego perspektywy ta taktyka ma duży sens ponieważ dla dobry strzelców wzajemny ostrzał z np. 2 ruinek to dobre pole do popisu:))
    Dlatego rada do ZKMu potrenujcie zagrajcie więcej sparów  i oceńcie potem kto miał racje:)

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #183 dnia: Listopada 13, 2010, 15:54:28 »
    Na naszym sapringu z Einharjarem/Shildings, zwycięstw za pomocą mastera było może 5. Maksymalnie. Gdy jedna drużyna kampi ewidentnie na mastera w jednym miejscu? Spróbujcie pograć większą liczbą strzelców i okrążyć kamp lokacje. Z dobrymi strzelcami - nic trudnego. No ale... zawsze łatwiej narzekać niż wymyślić niekonwencjonalną taktykę, która się sprawdzi prawda?
    SRT_New_Player_FTW

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Listopada 13, 2010, 16:05:05 »
    Ale z tego co zrozumiałem, to sokół narzeka na to że, trudno się kampi przy masterze a nie dlatego że, nie może zdobyć placówki kamperów :)

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Listopada 13, 2010, 16:22:02 »
    Nie lubie gdy na sparze sa mastery, bo wtedy nie mozna przykampic, tylko wszyscy czekaja na mastery, by tam pokonac wroga lub zdobyc flage i w taki sposob nie mozna zrobic taktyki, bo wrzystko sie opiera na masterze.

Sokół narzeka, że w Warbandzie się kiepsko kampi... No cóż... Chyba ideą tej gry jest to aby zwyciężyć a gdy dwa teamy stoją na dwóch różnych kampach i czekają aż przeciwnik cos zrobi jest nudne i nie rozstrzyga o zwycięstwie. Więc master jest po prostu kopem w dupę dla obu drużyn sugerując, że coś trzeba zrobić, bo kempiąc na starcie raczej nie wygracie.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Listopada 13, 2010, 16:30:30 »
    Dokładnie...gdyby nie master to ja bym mógł wygrać sobie 3 rundy a potem przerobić resp na bunkier i czekać na 17 remisów...Dlatego właśnie gra bez mastera byłaby po prostu nudna:P

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #187 dnia: Listopada 13, 2010, 19:09:38 »
    Ależ się spam zrobił. Podejrzewam, że organizatorzy już wiedzą czego oczekuje większa ilość graczy (co najmniej dziesięć ostatnich stron mówi o jednym i tym samym). Większość z Was (o ile nie każdy) oczekuje zdjęcia zasady jednostek (maksymalnie trzy w danej sekcji). Tu się z Wami zgodzę. Jednak co do rozgrywania Znajdź i Zniszcz zamiast Bitwy to jestem odwrotnego zdania. Search&Destroy jest o wiele ciekawszy i przede wszystkim rzadziej się go gra. Co daje pole do popisu strategom, a na dodatek wynik może zaskoczyć- nie zawsze klan dobry w Battle musi być dobry w innym trybie. Przede wszystkim zaś bitwa będzie miała pewną brawurę, stałość, a dobranie odpowiedniej taktyki przesądzi o zwycięstwie- trebusz i katapulta zawsze są w tym samym miejscu. Także obie drużyny skupiają się przy tychże celach.
    Oczywiście wszystko zależy od twórców tegoż turnieju. I to do nich należeć będzie decyzja. Ja chciałbym tylko poprosić o rozwiniecie regulaminu, bo w obecnej formie jest on zbyt krótki i nie odpowiada na wiele pytań, które podczas rozgrywek mogą okazać się decydujące. Tworząc ograniczniki trzeba dodawać dodatkowe zasady je regulujące. Gdy walka odbywa się bez żadnych zasad i liczy się tylko wynik końcowy, regulamin rozgrywek jest niepotrzebny. Jednakże wprowadzając nową zasadę trzeba dodać kilka regułek, by wszystko było dopięte na ostatni guzik. Kiedyś była taka sytuacja, gdy do gry wszedł zakaz glitchowania. Dopóki ktoś nie stworzył takiego mini podręcznika co jest glitchem, a co nie, walki zamiast dawać zabawę, tylko denerwowały.
    Duczek napisał już takie pytania, więc pozwolę je sobie przytoczyć:
    1. Skoro konny musi brać konia (o tym też nic nie ma) to co się stanie jeśli mi go ktoś teamkillnie? Nie zawsze musi to być specjalny teamkill, mogę pojechać do wroga, stracić prawie całe hp konia, wrócić do Naszych i niechcący otrzymać strzałę od łucznika, jak to będzie traktowane?
    EDIT, ale np. mam już 3 piechurów i jest taka sytuacja.
    2. Czy kusznik może wziąć tylko kuszę+ tarcze i miecz. A 2H dostać od piechura. Będzie miał tylko jeden bełt (czyli teoretycznie strzelać może, a pieszo idzie za pan brat z innymi).
    3. Czy ogólnie jest obowiązek wzięcia broni przez daną jednostkę- kuszę przez kusznika, łuk przez łucznika i konia przez konnego?
    4. Czy można wziąć broń od innego członka drużyny? Jeżeli nie to czy można wziąć broń po martwym sojuszniku/wrogu?
    5. Czy można wyrzucić własną broń?
    6. Jeżeli odpowiedź na pytania brzmi "nie" to czy jeden sędzia da radę to wszystko ogarnąć? Czy pilnując jeden team drugi ma automatycznie ułatwione zadanie?
    7. Jak to będzie z tymi sędziami? Otrzymują jakieś zadania, wskazówki? Bo póki co to jeden może traktować coś inaczej niż inny. I okaże się, że jedna grupa nie mogła nawet wymienić tarczy z leżącą na ziemi, a grupa u łaskawszego sędzi grała system 3:3:0.

Także, prosiłbym aby turniej rozpoczął się jak najszybciej i żeby te nieścisłości zostały wyjaśnione:D Powodzenia!
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #188 dnia: Listopada 13, 2010, 19:16:31 »
    Jak obie druzyny kampia to znajdzie sie jeden ktory nie wytrzyma i poleci z cala druzyna na przeciwnikow.
    Moze nie gram tyle co wy, ale mysles umiem i wiem jak sie zachowac na polu bitwy, ale ja u nas w klanie nie dowodze wiec sie nie wtracam.Narazie zagralem 13 sparingow i tylko jeden z porzadnym klanem.Od sparu z REFem trenujemy bardzo ostro i mam nadzieje, ze kiedys wam dokopiemy:D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #189 dnia: Listopada 13, 2010, 20:35:21 »
    Jeżeli klan daje się ponieść emocjom to już jego problem. Natomiast co do zasad to chciałbym poprzeć postulat Michała...zasady można zmienić chociaż to będzie zależało od organizatorów. Jeżeli się nie zgodzą (normalka, też bym się upierał przy swoim) to nie jest ich problem. Większość drużyn i tak zagra:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #190 dnia: Listopada 19, 2010, 18:44:13 »
    Witam moim skromnym zdaniem jak jest rozpiska drużyn i pisze wyraźnie kto gra pierwszy mecz z kim to te zespoły powinny się ze sobą dogadać kiedy i o której godzinie, a nie jak ja patrze np. w grupie np. b, że "dowódca" grupy albo "dyplomata" pisze, że ma czas wtedy i wtedy i jak jakaś drużyna jest chętna na mecz niech pisze czy coś w tym stylu dla mnie to jest trochę dziwne i w następnych meczach jak będą ustalenia nikt nie będzie wiedział z kim gra i się zrobi bajzel.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Listopada 21, 2010, 18:23:16 »
    Chciałbym złożyć zażalenie na Arona i jego dzisiejsze sędziowanie.
    TO BYŁA JAKAŚ KPINA !
    Serwer był ciągle resetowany, Aron nie potrafił nawet dobrze go ustawić, nie potrafi liczyć punktów na meczu.
    Kontakt był zerowy z sędzią, ale ponoć wszystko notował...

Mecz jaki rozegraliśmy z parówami to była jakaś porażka sędziowska.

Wnioskuję za tym by Aron więcej nie sędziował W ŻADNYM MECZU.

P.S.
    Swoją drogą dziękuje parówom za mecz ;)
    Dokopaliśmy wam na koniec :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 18:29:11 wysłana przez Kalsiver »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Listopada 21, 2010, 19:38:03 »
    U nas też na wczorajszym meczu było parę niedociągnięć np.Jak przeciwnik miał 4 piechurów to dopiero pod koniec rundy jak wygrywaliśmy były resetowane rundy i tak z 3 razy nie wiem jak to było liczone jako nasze rundy czy nie, ponieważ nie otrzymywaliśmy infa czy to na nasze konto szły punkty czy nie, ale ostateczny wynik się zgadzał. Ostatnia mapa była to kompletna porażka ze strony sędziów (moim zdaniem) nie mówiąc o dziwnym zachowaniu przeciwników (pyskówki).

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #193 dnia: Listopada 21, 2010, 19:46:12 »
    Ten mecz sędziowałem ja i tłumaczyłem wam, ustalenie jak jest i czy przeciwnik trzyma się zasad chwilę trwa, zanim byłem pewien i zdążyłem zrestartować mapę minęły dosłownie 2 min, w tym czasie zdążyliście wyciąć część przeciwników ale ja nie mogłem zmienić decyzji. Naprawdę nie jest tak łatwo dopilnować tych wszystkich zasad i ograniczeń... Więc albo będziecie pomagać i sami przestrzegać zasad (może zacznijmy od tego, że się wszyscy z nimi zapoznają) albo tak to będzie się kończyło. Na meczu niezrzeszonych jakiś większych problemów nie było...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Listopada 21, 2010, 20:58:53 »
    SPOKO SPOKO to tylko takie moje fanaberie odczucia.