Ależ się spam zrobił. Podejrzewam, że organizatorzy już wiedzą czego oczekuje większa ilość graczy (co najmniej dziesięć ostatnich stron mówi o jednym i tym samym). Większość z Was (o ile nie każdy) oczekuje zdjęcia zasady jednostek (maksymalnie trzy w danej sekcji). Tu się z Wami zgodzę. Jednak co do rozgrywania Znajdź i Zniszcz zamiast Bitwy to jestem odwrotnego zdania. Search&Destroy jest o wiele ciekawszy i przede wszystkim rzadziej się go gra. Co daje pole do popisu strategom, a na dodatek wynik może zaskoczyć- nie zawsze klan dobry w Battle musi być dobry w innym trybie. Przede wszystkim zaś bitwa będzie miała pewną brawurę, stałość, a dobranie odpowiedniej taktyki przesądzi o zwycięstwie- trebusz i katapulta zawsze są w tym samym miejscu. Także obie drużyny skupiają się przy tychże celach.
Oczywiście wszystko zależy od twórców tegoż turnieju. I to do nich należeć będzie decyzja. Ja chciałbym tylko poprosić o rozwiniecie regulaminu, bo w obecnej formie jest on zbyt krótki i nie odpowiada na wiele pytań, które podczas rozgrywek mogą okazać się decydujące. Tworząc ograniczniki trzeba dodawać dodatkowe zasady je regulujące. Gdy walka odbywa się bez żadnych zasad i liczy się tylko wynik końcowy, regulamin rozgrywek jest niepotrzebny. Jednakże wprowadzając nową zasadę trzeba dodać kilka regułek, by wszystko było dopięte na ostatni guzik. Kiedyś była taka sytuacja, gdy do gry wszedł zakaz glitchowania. Dopóki ktoś nie stworzył takiego mini podręcznika co jest glitchem, a co nie, walki zamiast dawać zabawę, tylko denerwowały.
Duczek napisał już takie pytania, więc pozwolę je sobie przytoczyć:
1. Skoro konny musi brać konia (o tym też nic nie ma) to co się stanie jeśli mi go ktoś teamkillnie? Nie zawsze musi to być specjalny teamkill, mogę pojechać do wroga, stracić prawie całe hp konia, wrócić do Naszych i niechcący otrzymać strzałę od łucznika, jak to będzie traktowane?
EDIT, ale np. mam już 3 piechurów i jest taka sytuacja.
2. Czy kusznik może wziąć tylko kuszę+ tarcze i miecz. A 2H dostać od piechura. Będzie miał tylko jeden bełt (czyli teoretycznie strzelać może, a pieszo idzie za pan brat z innymi).
3. Czy ogólnie jest obowiązek wzięcia broni przez daną jednostkę- kuszę przez kusznika, łuk przez łucznika i konia przez konnego?
4. Czy można wziąć broń od innego członka drużyny? Jeżeli nie to czy można wziąć broń po martwym sojuszniku/wrogu?
5. Czy można wyrzucić własną broń?
6. Jeżeli odpowiedź na pytania brzmi "nie" to czy jeden sędzia da radę to wszystko ogarnąć? Czy pilnując jeden team drugi ma automatycznie ułatwione zadanie?
7. Jak to będzie z tymi sędziami? Otrzymują jakieś zadania, wskazówki? Bo póki co to jeden może traktować coś inaczej niż inny. I okaże się, że jedna grupa nie mogła nawet wymienić tarczy z leżącą na ziemi, a grupa u łaskawszego sędzi grała system 3:3:0.
Także, prosiłbym aby turniej rozpoczął się jak najszybciej i żeby te nieścisłości zostały wyjaśnione:D Powodzenia!