Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 37945 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klopotek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mistrzostwa Polski - Zapraszamy do walki
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 28, 2010, 22:14:45 »
    Boże jak komuś się nie podobają zasady to niech nie gra...

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 28, 2010, 23:33:41 »

Dobrze, ale w takim razie nie można tego nazwać mistrzostwami Polski. Po prostu jako gracz WB i Polak nie zgadzam się na nadanie temu EVENTowi nazwy Mistrzostw Polski. Całe to wydarzenie to tak jak napisałem wcześniej Event/Turniej organizowany przez IPL. Osobiście nie mam nic do IPL'u, a nawet popieram pomysł organizacji MP, ale tu chłopaki wyskoczyliście bezmyślnie. Nie możecie tak o sobie organizować MP jako jeden klan. Do tego trzeba całej sceny WB, bądź samą Tawernę, która by się tym zajęła. Jak widzicie jest chyba więcej sprzeciwów co do waszego regulaminu... A wy twardo stoicie przy swoim, bo Wam się tak podoba. Ludziom musi pasować, żeby grali. Fakt faktem nigdy wszystkim nie dogodzisz ale musi to wyglądać jak najlepiej. Co do tego, żeby można nazwać się mistrzem to trzeba być mistrzem we wszystkim, a tak nie pozwalacie na to. Krzywdzicie tych co ciężko pracowali, aby być dobrym młociarzem czy dobrze posługiwać się kopią, a jednocześnie dodajecie tym, którzy nie umieją walczyć przeciwko nim... Nie umiesz? Nie możesz być mistrzem.

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 28, 2010, 23:46:00 »
    Dzioob mam podobne poglądy ale uważam że, ten turniej powinien się odbyć....do cholery jest tyle klanów a żadnej ligi ani niczego tym podobnego nie zrobiliśmy...skoro więc IPL postanowił wreszcie zrobić coś, nie krytykujmy ich... Zagrajmy ten turniej a jak wypali zrobi się kolejny może z innymi zasadami...IPL chciał stworzyć miły ciekawy różnorodny turniej trochę nie wyszło ale i tak podziękujmy im za inicjatywę...

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 29, 2010, 00:24:49 »
    Tygrys czy Ty jesteś naprawde aż tak  ograniczony ? Czy ten turniej sie już skończył, że mówisz że nam nie wyszło?

Mam jeszcze pytanie czy kolega dzioob czyta moje posty? Jeśli twierdzisz, że tak to może przeoczyłeś jak pisałem już jakieś 20 razy, iż dyskusje na temat broni trwają i całkiem możliwym jest, że skończy się po naszej myśli czyli zostaną one odbanowane.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2010, 00:41:31 wysłana przez rara »

Offline IPL_Aron

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 29, 2010, 02:10:29 »

Krzywdzicie tych co ciężko pracowali, aby być dobrym młociarzem czy dobrze posługiwać się kopią, a jednocześnie dodajecie tym, którzy nie umieją walczyć przeciwko nim... Nie umiesz? Nie możesz być mistrzem.

Czekam aż się wypowie reszta składu sędziowskiego i wtedy decyzja zostanie podjęta co z tym fantem zrobić
    a szczerze to młoty są naprawdę źle zbalansowane,(choc zdania sa podzielone) zresztą nie wiadomo czy nie wyjdzie jakiś pach który znowu coś pozmienia .......Mam nadzieje ,że na lepsze bo trzeba będzie znowu czegoś  zabronić  ... Moze grania w Warbanda :D

« Ostatnia zmiana: Września 29, 2010, 02:13:46 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 29, 2010, 03:46:02 »
    Zrobiła się chryja - weźcie szybko podajcie termin (za jakieś 2/3 dni) i ogarnijcie ten turniej (jak krzyż spod pałacu). Po fakcie nikt już się nie będzie czepiał, bo nienawistni bulgoczą, gdy jest jeszcze coś do popsucia.

Pisanie czy tych kilka sparingów jest godnych czy niegodnych / plugawych / chwalebnych by nazwać je "mistrzostwami Polski" jest niepoważne, to tylko gra PC for Windows

Offline inco

• Użytkownik
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 29, 2010, 12:59:36 »
    Hej,

Mam pytania:
    Co zamierzacie robić, jak powstanie nowszy patch do gry? Dogranie turnieju/ligi do końca na tym samym, czy przejście na nowego patcha?
    Jak zamierzacie sprawdzać, czy dany człowiek z mieczem i tarczą to jest klasa postaci łucznik/konny/piechur ?

Mam wątpliwości czy 6 graczy + 2 rezerwowych to dobry pomysł,
    Z argumentów które mi przychodzą do głowy to fakt, że już przewidujecie trudność z ustaleniem terminów meczy, będzie ciężko, bo jak się będzie okazywać, że jakiemuś klanowi w danym terminie 3 osoby nie mogą się zjawić, to nie zgodzi się na dany termin, w przypadku takiej małej ilości osób w skladzie jak 6 strata jednego zawodnika będzie odczuwalna.
    Myślę, że najlepszym pomysłem było by albo powiększenie rezerwowych do 6ciu (12 osob w składzie) albo w ogóle nie ograniczona ilość.
    W każdej drużynie w jakiejkolwiek 'prawdziwej' - czyli nie komputerowej gry drużynowej jak piłka nożna, piłka nożna liga 6tek, siatkówka, koszykówka, hokej itp itd rezerwowych jest proporcjonalnie dużo więcej niż w tym regulaminie który proponujecie.
    Przez zwiększenie liczby rezerwowych nikt nie powinien być skrzywdzony, bo ew posiadanie większej ilości rezerwowych nie powinno być obowiązkowe,
    Czyli jak klan chce to może zgłosić 8 osob do drużyny, 10 osób, albo w drużynie mieć tylko podstawową 6tkę.
    W tej chwili mogą czuć się pokrzywdzone klany które mają 9 - 11 członków, bo jak wystawią 1 skład, to będzie 1-3 graczy w ogóle nie zgłoszonych do rozgrywki, a jak zgłoszą 2 składy to jeden będzie niepełny.

Dodatkowo myślę, że trzeba pozwolić na transfery wewnątrz klanowe i zewnętrzne, scena gier komputerowych jest dość dynamiczna, dochodzą nowi gracze, starzy zmieniają teamy - nie jest to nic dziwnego.
    Można tutaj jedynie zastrzec, terminy zmian, np co 1/4 lub 1/2 turnieju(ligi), czyli jak będzie znana liczba zgłoszonych drużyn, obliczyć ile jest łącznie do rozegrania meczy przez 1 skład, i np gdy wyjdzie liczba 20 to zmiany w składach można by robić co 5 meczy (w przypadku 1/4) bądź w połowie rozgrywek.
    Inną możliwością jest ustalenie terminu zgłoszenia, czyli jak do klany doszedł nowy członek to klan zgłasza to organizatorom i np 2 mecze musi ten gracz pauzować czyli:
    dochodzi nowy gracz do klanu "A", klan "A" zapisuje go to turnieju do swojej drużyny "A1" i gracz może dopiero zagrać w 3 kolejnym meczu w turnieju(lidze).

nazwa turnieju też jest pewną niedorzecznością, szkoda, że nazwa nie jest np "Mistrzostwa Świata" bądź "Mistrzostwa Galaktyki", zawsze nazwa może brzmieć "liga pod patronatem IPL", "turniej pod patronatem IPL". Niby sama nazwa to tylko szczegół, ale jest trochę osób które napisało już, że "Mistrzostwa Polski" to nie odpowiednia nazwa na tego typu 'event'.

Pozdrawiam
    Piotr, Inco

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 29, 2010, 13:43:31 »
    Hej, też mam pytanie, kim Ty jesteś?

Wyjdzie patch będziemy sie zastanawiać

System 2 2 2 może ulec zmianie, cały czas staram sie aby to troche rozluźnić.

Dwóch rezerwowych wystarczy tak jak już pisałem.

Transferów nie będzie tak jak pisałem 1 gracz - jedna drużyna, jeśli wyleci bądź odejdzie z klanu to ma problem.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 29, 2010, 14:11:54 »
    Jestem członkiem klanu, który zapewne dołączy do rozgrywek więc stąd moje pytania i wątpliwości.
    Co do kwestii które poruszyłem to myślę, że ze powodu tych argumentów które napisałem, warto przemyśleć to w większym gronie.

« Ostatnia zmiana: Września 29, 2010, 14:19:10 wysłana przez inco »

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • a.k.a. Tajulek
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 29, 2010, 15:01:38 »
    Kiedy odbędzie się turniej?

Pozdrowienia od Tajulka

PS: Glaedr bez młotka, to jak kawalerzysta z lancą, ale bez konia. ;)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 29, 2010, 16:27:45 »
    No, no...chyba pierwszy raz zgodzę się z Tajulkiem. Całkiem udana przenośnia. A młotki już na pewno są zakazane czy to podlega dyskusji?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 29, 2010, 16:52:28 »
    W każdej drużynie w jakiejkolwiek 'prawdziwej' - czyli nie komputerowej gry drużynowej jak piłka nożna, piłka nożna liga 6tek, siatkówka, koszykówka, hokej itp itd rezerwowych jest proporcjonalnie dużo więcej niż w tym regulaminie który proponujecie.

A zauważyłeś, że np. w piłce nożnej mogą pojawić się tylko 3 rezerwowi na murawie w trakcie meczu? Albo to, że np. w Premiership ławka liczy tylko 5 rezerwowych (z bramkarzem), a przecież drużyna na boisku liczy 11 zawodników.

nazwa turnieju też jest pewną niedorzecznością, szkoda, że nazwa nie jest np "Mistrzostwa Świata" bądź "Mistrzostwa Galaktyki", zawsze nazwa może brzmieć "liga pod patronatem IPL", "turniej pod patronatem IPL". Niby sama nazwa to tylko szczegół, ale jest trochę osób które napisało już, że "Mistrzostwa Polski" to nie odpowiednia nazwa na tego typu 'event'.

Tutaj się zgadzam, choć to nie moja "broszka" to zawsze można się wypowiedzieć. ^^ Według mnie nazywanie ligi/pucharu/zawodów od razu jako "Mistrzostwa Polski" jest trochę dziwne i "nad wyraz". Dlaczego? Ano wyobraźmy sobie, że jutro np. STR zorganizuje swoje "Mistrzostwa Polski", a za dwa miesiące takie mistrzostwa zorganizuje powiedzmy Sicz Zaporoska. Dobrą nazwą, której nikt by się nie przyczepił byłoby np. "Otwarte Mistrzostwa IPL", lub coś podobnego - skromne, proste i oddające realia zawodów.

Chociaż nie mam oczywiście nic przeciwko wam i cieszę się, że dostaliście nawet subforum, ponieważ każda oddolna inicjatywa jest godna pochwał. :)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 29, 2010, 16:54:21 »
    Jak dla mnie zasady są w porządku jeśli ma to być turniej szóstek. Nie rozumiem kłótni o reguły, ten turniej jest rozgrywany w takiej konkurencji, a nie innej, w bitwie 20 vs 20 zasady byłyby inne, w pojedynku 1 vs 1 też byłyby inne, to jest po prostu inna dziedzina.
    Co do nazwy, to też niepotrzebna dyskusja o pierdoły. Przecież za chwilę można zorganizować mistrzostwa w dużej bitwie, pojedynkach, starciu dwójek, strzelaniu, wyścigach konnych, rzucie oszczepem, układaniu mozaiki z młotków, czymkolwiek. Chocizaż nie mam nic przeciwko sprecyzowaniu nazwy.
    Popieram inicjatywę.

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 29, 2010, 17:38:46 »
    A młotki już na pewno są zakazane czy to podlega dyskusji?

Glaedr prosze Cie zanim coś napiszesz przeczytaj chociaż jedną strone wstecz.
    Zacytuje sam siebie :)

Mam jeszcze pytanie czy kolega dzioob czyta moje posty? Jeśli twierdzisz, że tak to może przeoczyłeś jak pisałem już jakieś 20 razy, iż dyskusje na temat broni trwają i całkiem możliwym jest, że skończy się po naszej myśli czyli zostaną one odbanowane.

Jeśli chodzi o nazwe, to jest to sprawa naprawde mało istotna, jednak po zakończeniu obrad na temat zasad, podejme również kwestie samej nazwy.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 29, 2010, 18:18:31 »
    Słuchajcie, dlaczego ten turniej nie ma mieć nazwy Mistrzostw Polski? Potrzeba wam do tego instytucji takiej jak np. PZPN? Jeżeli tak, to stwórzmy PZW(Polski Związek Warbanda) i będzie spokój...
    Sądzę, że polskiej scenie Warbanda potrzebne są takie mistrzostwa...Mamy sporo sporów, kłótni więc niech zostaną rozwiązane w sportowy sposób, czyli na placu boju.
    Inicjatywa na "+", chociaż niektóre zasady są do przedyskutowania.