Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217731 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wachu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #90 dnia: Października 22, 2010, 23:52:59 »
    spuszczeniach, ahh ta autokorekta ;/ zaczynać zdania wielka literą? jakie to kłopotliwe hehe xD a co do tego to ja nie proszę go o to by tak zrobił tylko o informacje czy tak się da ;p
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2010, 22:54:52 wysłana przez wachu »
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #91 dnia: Października 23, 2010, 09:15:51 »
    Dodatkowe opcje dialogowe robi się w Module System chyba. Na poziomie z którego spolszczam mogę tylko rozszerzyć np. "nie, ale mam stal" i zamienić to na "Nie bo na północy złote króliki zjadły banana", ale nie wiem czy to ma sens no chyba, że ktoś ma jakiś ciekawy pomysł :).

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Października 23, 2010, 15:30:12 »
    nie nie to takie luźne pytanie, po prostu chciałem zrobić spolszczenie w którym bym pozmieniał całkowicie dialogi na jakiś....zabawne? bo dialogi oparte z podstawy  mi sę straszne znudziły i nie robią już klimatu gry nawet ich nie czytam tylko szybko przebiegam przez nie , więc chciałem zobaczyć jak by się grało gdyby teksty były śmieszne, NPC by się nie kłócili o jakieś tam głupoty tylko by mieli zabawne problemy, dialogów jest w sumie nie wiele i byłem ciekawy czy te co są idzie rozszerzyć (rozbudować), ale już się dowiedziałem że to sporo zabawy by było, ale dzięki za odpowiedz, może się pobawię w to na tym co już jest

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #93 dnia: Października 23, 2010, 16:24:44 »
    głupotą było by robienie z tekstów gry sitcomu panie wachu;)  W takich czasach  nie było czasu na śmiechy i chichy. tam sie liczył każdy przeżyty dzień że nie wspominać o drobnostki o które sie kłócili kompani.  ;)

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Października 23, 2010, 17:06:14 »
    głupotą może też być zrobienie nowych drogich przedmiotów skoro w tamtych czasach nie było kasy na jedzenie? jeśłi chodzi o realistkę to m&B nie jest championem więc o to się nie martwie. to spolszczenie nie miało dawać klimat tylko świeżość, atakuje cie ktoś i widzisz dialog po raz tysięczny, odpowiadasz tak samo tez po raz tysięczny.... nuuuuda 

MB jest mocna grą ze względu na bitwy, od niedawna zostały wprowadzone elementy ekonomiczne i polityczne, ale dialogi pozostają ciągle te same sztywne i monotonne, i co mi z tego że one pasują to tamtej epoki skoro nawet nie chce mi się ich czytać bo to już było, więc wpadłem na pomysł zrobienia czegoś innego, czegoś co będzie się chciało czytać przynajmniej przez tydzień grania (oczywiście ci co cenią sobie klimat nie używali by takiego czegoś) a czy klimat ucierpał gdyby Nizar opieprzał beashura ze znalazł  jego brudne skarpetki w swoim prowiancie?

to już jest temant na osobną zakładkę , więc nie ma sensu go kontynuować, moja ciekawość względem tworzenia spolszczeń została zaspokojona

Offline Nixxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Października 24, 2010, 09:04:09 »
    to jest mod na sp czy mp?

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Października 24, 2010, 10:45:06 »
    W tym dziale wszystkie są SP, trochę wyżej masz zakładkę na mody MP.
    (klik) (klik)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #97 dnia: Października 24, 2010, 13:00:03 »
    takie pytanko mam...Jak to możliwe, że babka przez którą chciałem zawiązać sojusz, należny do inne frakcji niż jej stary?Problem mam taki, ona należy do Gwet Waer(?), a jej ojciec do Laigir(?).Z kobieciną mogę pogadać tylko podczas uczty, przez resztę czasu jej nie ma.Chciałem zobaczyć, czy będzie przy swoim ojcu - nie ma.Problem następujący.Laigir(?), został pokonany, a ja po raz kolejny wyzwoliłem go(ojca damy) z niewoli.Teraz bez Królestwa, gdzie się podzieje?Rodzinka wartościowa-trzech wasali.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Października 27, 2010, 11:14:44 »
    korkoranek to może wstaw nie pełne spolszczenie to które już masz jak nie będzie kilku wersów to nic się nie stanie ;]

Offline Czarny_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Października 27, 2010, 17:26:18 »
    Dokladnie moglbys Korkoranek wrzucic obecne tlumaczenie tak na dobry poczatek:))

Offline pawelcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Października 27, 2010, 17:26:46 »
    Wachu dobrze mówi, zagrałbym sobie, ale z angielskim słabo u mnie. Mógłbym już zacząć swoją przygodę, bo po polsku to inna bajka.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #101 dnia: Października 27, 2010, 19:03:07 »
    Mogę wstawić, ale bez ani jednego dialogu ponieważ są one w czasi przerabiania i zanim je dostosuje to trochę minie. Jak chcecie to nie ma problemu, ale to raczej jutro bo dziś mam dużo do roboty.

Offline Nixxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Października 27, 2010, 21:03:15 »
    Do mnie ten mod jest żałosny... w ogóle nazw prawie żadnych nowych nie ma ( nie chodzi mi o miasta, tylko o jednostki ) 10845738928 frakcji... z czego niektóre mają tylko jeden zamek... no comment

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #103 dnia: Października 27, 2010, 23:33:58 »
    Do mnie ten mod jest żałosny... w ogóle nazw prawie żadnych nowych nie ma ( nie chodzi mi o miasta, tylko o jednostki ) 10845738928 frakcji... z czego niektóre mają tylko jeden zamek... no comment

Nazw?Tzn.? Nazwy jednostek, są całkowicie zmienione, więc nie wiem co masz na myśli.
    Jeżeli chodzi o ilość frakcji w porównaniu do ilości miast, to po pewnym czasie sytuacja się nieco wyrówna, dużo upadnie, a tylko najsilniejsi przetrwają i wtedy dopiero zacznie się walka.
    Na początku może wprowadzać małe zamieszanie, ale po czasie wszystko będzie klarowne.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2010, 23:40:53 wysłana przez ałtsajder »

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #104 dnia: Października 28, 2010, 07:15:35 »
    Mam dobrą wiadomość dla czekających na spolszczenie. Udało mi się uporać z kodowaniem i już mogę przerabiać spolszcznie do nowszej wersji. Mogę wypuścić to co mam, ale nie będzie tam dialogów, a cała reszta będzie nie pełna ze względu na niezgodność wersji.