głupotą może też być zrobienie nowych drogich przedmiotów skoro w tamtych czasach nie było kasy na jedzenie? jeśłi chodzi o realistkę to m&B nie jest championem więc o to się nie martwie. to spolszczenie nie miało dawać klimat tylko świeżość, atakuje cie ktoś i widzisz dialog po raz tysięczny, odpowiadasz tak samo tez po raz tysięczny.... nuuuuda
MB jest mocna grą ze względu na bitwy, od niedawna zostały wprowadzone elementy ekonomiczne i polityczne, ale dialogi pozostają ciągle te same sztywne i monotonne, i co mi z tego że one pasują to tamtej epoki skoro nawet nie chce mi się ich czytać bo to już było, więc wpadłem na pomysł zrobienia czegoś innego, czegoś co będzie się chciało czytać przynajmniej przez tydzień grania (oczywiście ci co cenią sobie klimat nie używali by takiego czegoś) a czy klimat ucierpał gdyby Nizar opieprzał beashura ze znalazł jego brudne skarpetki w swoim prowiancie?
to już jest temant na osobną zakładkę , więc nie ma sensu go kontynuować, moja ciekawość względem tworzenia spolszczeń została zaspokojona