Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217523 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • aka Korkoran
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #60 dnia: Października 06, 2010, 14:16:58 »
    Robie, robie, ale to najtrudniejsze do tej pory :). Już prawie wszystkie przedmioty zrobione i znaczna część menusów oraz game_strings i quick_strings, ale jeszcze dialogów dużo zostało i to mi raczej najwięcej jeszcze zajmie.

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #61 dnia: Października 06, 2010, 15:56:44 »
    Pomoże mi ktoś?
    Koko dżambo i do przodu

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #62 dnia: Października 06, 2010, 16:07:30 »
    Robiłeś już re-instal moda? Jak nie to ponownie go ściągnij, usuń wcześniejszy folder i na nowo zainstaluj.

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Października 06, 2010, 21:11:41 »
    A ja mam problem. Gdy pasek wczytywania dojdzie do " Wczytywanie danych Ustawień" to zatrzymuje się i mi wywaja jakiś błąd. Nie mogę zobaczyć jaki ponieważ gra się zacieła i nie moge zminimalizować. Tylko gdy poklikam kiklka razy Alt + F4 to wyłącza warbanda i wracam do pulpitu. Help

Primo.
    Zmień język na angielski. (w ustawieniach nim odpalisz grę)
    Secundo.
    Zmieniałeś wartość w plikach gry?
    "C:\Users\admin\Documents\Mount&Blade Warband\rgl_config.txt"
    Linijka
    render_buffer_size -> zmień wartość 256 (mniej niż 2GB ramu) lub 512 (więcej ramu)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #64 dnia: Października 07, 2010, 23:56:39 »
    Maharradzia...
    Czy w korzystasz z innych modów?Czasami, gdy zmieniasz modyfikację gra może się sypnąć..Ja miałem tak w 1257AD - jak raz włączyłem to po błędach we wczytywaniu,gry już nie odpaliłem.Dopiero po reinstalacji, i pokasowaniu modów, mogłem spokojnie pograć...

Takie pytanko...o co chodzi z tym poparciem ludu?Dostałem informację, że Brytowie widzą we mnie patrona i gdy założę Królestwo lud będzie gotowy mnie wesprze.
    Chwilę później, kolejna informacja dotycząca, tego, iż jestem na tyle rozpoznawalny, że inne królestwa widzą we mnie konkurencję...
    Mogłem coś pochrzanić, to okienka szybko przeleciały, ale jeśli dobrze zrozumiałem, jest to "zielone światło" do założenia królestwa, ale co z tym ludem, z Brytami..Czy w tym momencie we wszystkich wioskach rozpocznie jakaś rewolucja?Masowy bunt, który w znacznym stopniu osłabi konkurentów, poprzez zagłodzenie swoich Lordów i Królów?

Aha! po bitwie, był mały CTD : ERROR: get_object failed for mesh: 378815128565496115112644443046025757157 488567867953077622084105928704    ??

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Października 09, 2010, 20:13:37 »
    Zrobiłem tak jak mówił lordbunio i teraz wyskoczył taki błąd:
    (click to show/hide)
    Koko dżambo i do przodu

Offline lordbunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Października 09, 2010, 20:52:14 »
    Albo korzystasz z dodatkowych modów (grafika? cokolwiek) albo źle wpisałeś wartość w pliku, bądź coś zmieniłeś.

"render_buffer_size = 512" (bez cudzysłowu) powinno to tak wyglądać. Albo 256, zależy ile masz ramu.

Nie rozumiem co znaczy written ?? Że niby pisemna nie może być?
    Choć możesz jeszcze kliknąć prawym na plik wejść w ustawienia i odznaczyć opcje "tylko do odczytu".
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2010, 20:56:43 wysłana przez lordbunio »

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Października 09, 2010, 22:02:07 »
    mam 3,50 GB RAM więc dałem 512. dobrze?
    Koko dżambo i do przodu

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Października 10, 2010, 10:54:41 »
    Włącz jakieś narzędzia diagnostyczne....Przeskanuj dyski, pamięć ram...
    Zrób defragmentację....

PS.Jakiś czas temu zapłakana bratowa przyszła do mnie z laptopem, że jej system wysiadł,przy uruchomieniu się resetuje - nic nie można zrobić!
        Po 20 minutach było wszystko gotowe - wystarczył "chkdsk c: /r", w konsoli odzyskiwania systemu (płyta XP).

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Października 10, 2010, 12:21:39 »
    Mam pytanie co do "własnej bitwy". Gdy wybieram te opcje w warbandzie z włączonym modem i rozpoczynam walkę  to jestem ja z jakimś słabym kijkiem i  same klony bez żadnego uzbrojenia o nazwie Gracz. Jest to spowodowane tym ze gram  z polskim warbandem a mod po angielsku?

Ps. Nie wiem jak to działa w kampanii bo nawet nie sprawdzałem :P. Czekam na spolszczenie do moda.
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2010, 12:26:18 wysłana przez Jakobosik »

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #70 dnia: Października 10, 2010, 15:30:11 »
    Język nie ma tu nic do rzeczy. Twórcy modów na ogół nie zajmują się tym trybem dlatego praktycznie w każdym modzie występują jakieś błędy we "własnej bitwie". Podsumowując jeśli chcesz własną bitwę to tylko na Nativie. Kampania normalnie będzie ci działała. Jeśli nie, to na pewno nie wina języka.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Października 12, 2010, 10:50:55 »
    Witam!
    Mając wczoraj chwilkę, pograłem troszkę w tego moda.Otóż, będąc wasalem Cantware, pozyskałem dwa miasta, 3 zamki i 4 wsie.(około dnia 250), chyba troszkę rozrzutni są! ;)W tej chwili mam dość pokaźną armię liczącą ok. 300ziomków z czego przewaga, to piechota.Jestem troszkę zaskoczony, brakiem zbalansowania jednostek.Otóż, mam dość dobrze wyszkolone oddziały, na ostatnim i przedostatnim poziomie(ok.100)Uważam, że pomimo tego, , że chłopaki biegają w kolczugach z dużymi tarczami są za silni.Pamiętam, jak podbijałem swój pierwszy zamek.Myślałem, że zwycięstwo mam w kieszeni, a piechota tym czasem dobija resztki wroga.Tylko, że po kilku minutach walka trwa nadal.Postanowiłem przyjrzeć się działaniom.Widok mnie zaskoczył.
    5 He....coś tam, zostali zepchnięci, przez moich wojaków, do jakiejś wnęki pomiędzy domkiem a murem.Była to dla nich tak dogodna pozycja, że kładli jednego po drugim.Kiedy włączyłem w opcjach, wyświetlanie strat, to szczęka mi opadła!na 30 moich poległych nikt z tej 5 nie padł!! :O Pozbierałem kilka włóczni i obrzucałem ich z góry.Za ostatnim skoczyłem , rąbiąc go mieczem w głowę!
    teraz gdy sam posiadam te oddziały, podbój zamków, to "łubu dobu", a walka w polu to pryszcz!

Dwa pytania!
    -jak podnieść morale wroga, aby dłużej walczył?
    -wysłałem bohatera z caravanem na handel - gdzie go znaleźć??, bo od dłuższego czasu ani widu ani słychu!

Offline drapcok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Października 12, 2010, 22:33:26 »
    cały czas mam błąd "commonres\wepon......"

no i jest w ogóle już spolszczenie ?

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #73 dnia: Października 13, 2010, 15:47:37 »
    Ukończyłem około 75-80% spolszczenia.

Zostało mi jeszcze do przetłumaczenia quick strings (Nie jest tam wiele do tłumaczenia, więc szybko się uwinę) i połowa game strings (nie tłumacze nic związanego z towarzyszami bo bym przez następny miesiąc to robił i jeszcze nie skończył) oraz dialogi (w początkowej wersji ni będe tłumaczył nic z dialogów w diplomacy, więc to też wiele nie zajmie). W pierwszej wersji nie tłumacze jednostek z nazwami o staroangielskim/ walijskim itd wyglądzie, aby nie narobić błędów.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Października 18, 2010, 10:45:10 »
    No to mamy upgrade z numerkiem 1.3!                                                    !!! wymaga Warband 1.132 !!!

Do pobrania http://www.mbrepository.com/file.php?id=2115 333 MB

Informacje http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,135589.0.html?PHPSESSID=nqenp1as8vhuc62f2t8kb0qpr3

Od razu napiszę, że zapisy działają z poprzedniej!
    a o to lista zmian:

- Bugfix.
    - Add french traslation of Brytenwalda thanks yo BerTolkien.
    - New scenes: Hlew Castle, Grantebricge, Cantwareburh, Trainings Grounds, and others.
    - New armors, helmets and swords. Visual Impresive. Specially helmet "Boar hat" and sutton hoo sword.
    - Irishs and Picts are more strong now.
    - Swords can be use with 1h or 2h.
    - Improved textures thanks to Kamina.
    - Fix morale problem for big parties
    - Now if you have clerics and follow women in your party, you can rise morale.
    - You can see Brytenwalda version in menu now.
    - Negative morale and honour bonus for guards and prisioners in Salt Mine. Nobody want work/live here.
    - Bandits attack caravans now.
    - Submod Diplomacy update to last version. Thanks to Waithi
    - Add export/import npcs menu in camp menu
    - Fix break weapon. It should be a few more difficult to break now quality weapons.
    - Language correction for strings thanks to Wigbord. Now it is in perfect native english.
    - More blood.
    - New cleric and pagans priest parties in map.
    - New horse model for ponies. Thanks to SendMeSmile.
    - New historical notes. Specially, you can know place history speak to guild master of Bebbanburh and Lundenwic.
    - Alternative Female faces (soon in download)
    - New Especial Merchants. If you have money you can buy some nobleman item now.
    -Add Gae Bolga quest for future winners of Contest.
    - Fix typo in team faction determination script
    - Fix centering: archers Hold-F1, stand closer, spread out; archers & infantry Hold from battle panel
    - AI: add cavalry line charge and generally make them more aggressive
    - AI: add leader placement for when there is no infantry to stand by
    - AI: remove leader speed limitation: no longer needed
    - Have battlegroups/divisions 3-8 hold at start of battle
    - Reenable archer stagger as archer "ranks" formation
    - AI: close a couple loopholes that were preventing infantry advance
    - AI: change logic that sometimes kept cavalry from charging
    - AI: broaden test of army nearness to enemy for switch into fight phase
    - AI: break formation only for lower level troops
    - AI: remove random variable in cavalry target assessment
    - AI: double cavalry strength assessment vs. potential non-cavalry threat/target
    - AI: specify cavalry decision to free fight more precisely
    - AI: ignore fake reinforcements (i.e. reinforcements stages > 1)
    - AI: handle no archer situation for horse archers and during reinforcement
    - AI: remove obsolete destination tracking for cavalry wedge (and whatever loopholes that created)

Z tego co widać, to się zapowiada...więcej krwi, bandyci atakujący karawany(trzeba będzie zwiększyć patrole), rdzenny angielski(korkoranek...współczucia, ale liczymy na Ciebie!Tak poza tym żabojady maja już swoja paczkę językową..ah..).
    Mam nadzieję, że poprawili, ten cholerny bug z gębą Ealdromana B., tak, żeby można było z nim pogadać.

Z pracy wrócę, to pobiorę i zobaczymy!

Pozdrawiam!