witam!
Po czytaniu wielu opinii postanowiłem zainstalować tego moda...jest całkiem ciekawy - jeden z lepszych pod warband - duża mapa, teksturki, i wielki plus jak dla mnie jest stabilny, jak na tak dużą mapę, zróżnicowanie lokacji, jednostek, ale jak zawsze jest się do czego przyczepić...Otóż czasami po bitwie mam błąd " ERROR: Unable to open texture file Modules\Brytenwalda\\Textures\tent_texture_1.dds " - wkurza mnie to bo potrafi się pojawić po wielkiej bitwie, albo zdobyciu zamku - a jeżeli chodzi to to drugie to nie jest łatwo.Pomimo tego błedu, potwierdza, że jest stabilny, ponieważ porównywając go do AD1257, spokojnie pograć.
Kolejną rzeczą, która mi się podoba jest wóz na łupy oraz kilka opcji:
-stały dostęp do zawartości
-wyznaczenie patronatu nad wozem, (bohater oraz wojsko)
-wysłanie go wraz obstawą do miast - aby sprzedać towary.
Powtórzę się ale naprawdę warto zwrócić na to uwagę!!Wioski!!Grody!Coś pięknego!!
Wyobraźcie sobie, szarże 200 piktów na gród "posikanych" ze strachu brytów, kryjących się za cienką palisadą, robi klimat!! :D:D:D(podczas masakry, radzę nie wchodzić do środka bo potrafi przyciąć ;))
Gdy chcemy sobie poczekać, możemy zbudować obóz wraz z balami - tutaj troszkę sprawa jest niedopracowana.Podczas ataku jednostki zachowują się tak jakby ich nie widziały i blokują się przy balach.
Mamy możliwość kupna statku, wynajęcia szpiegów, którzy sprawdzają się w walce jak i innych zadaniach(organizacja zasadzek itp.), jest dużo turniejów, więc można zarobić, przy czym areny są bardzo zróżnicowane, możliwość polowania na stada jeleni(dobry zarobek), będąc na targu mamy podgląd swoich kompanów i wiele, wiele innych rzeczy...
...
- (baaardzo) małe konie
...
Konie są normalnych gabarytów - te małe to kuce najlepiej nadające się do wozu(należny pamiętać do budowy potrzebne jest:"pony"x 2, i narzędzia)
PS.
Jeżeli za 95% odpowiada Kolba, to wielkie ukłony mu się należą - kawał dobrej roboty!
PS..
Ja również miałem problem z uruchomieniem gry!Winą były inne mody(nie wiem czemu ale tak).Gdy je wykasowałem problem nie ustał.Dopiero po skasowaniu całego folderu i reinstalacji gry, patch'a, potem moda, gra śmiga!
Pozdrawiam!
|
EDIT Down V
Dlatego napisałem "Jeżeli" - nie wiem, nie znam faceta...koniec filmoteki, trza spać :]