Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która jednostka cieszy się u was największym powodzeniem (tylko z frakcji)

Nordycki huskarl
    127 (32.2%)
    Swadiański rycerz
    134 (33.9%)
    Vaegirski rycerz
    17 (4.3%)
    Vaegirski strzelec
    11 (2.8%)
    Rhodocki strzelec
    12 (3%)
    Sarranidzki mameluk
    54 (13.7%)
    Sarranidzki mistrz łuku
    2 (0.5%)
    Khergicki lansjer
    10 (2.5%)
    Khergicki elitarny łucznik konny
    9 (2.3%)
    Rhodocki sierżant
    11 (2.8%)
    Swadiański sierżant
    8 (2%)

Głosów w sumie: 393

Autor Wątek: Najlepsza jednostka NPC  (Przeczytany 55210 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Feniks

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jak Feniks z popiołów...
    Odp: Najlepsza jednostka NPC
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 29, 2010, 16:26:46 »
    Hmmm... nigdy w ten sposób na to nie patrzyłem.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 14, 2010, 01:24:38 »
    Czemu nie ma jednostek międzynarodowych (najemni kusznicy, siostry miecza itp.)? Ja bym na siostry miecza zagłosował, bo są wszechstronne i sprawdzaja sie bardziej od lansjerów.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 14, 2010, 02:15:00 »
    Ustaliłem, że będą to tylko jednostki z frakcji, a co do sióstr miecz mają niskiego skilla, bodajże wszystko na 60...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline skimmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 14, 2010, 11:08:14 »
    Swadiański rycerz

chyba najlepsza jednostka i uniwersalna

na polu bitwy wszystko rozwala, a i oblężenia nimi robie i tylko huskarlowie mogą zagrozić ale max 15 ranionych rycerzyków

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 14, 2010, 11:52:18 »
    Bo ja wiem... mi się sprawdzają przy oblężeniach...

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 14, 2010, 13:59:56 »
    Swadianie mają jedną wae, dzięki której są zdystansowani przez Huskarli, mianowicie tarcze z "papieru"

www.pustamiska.pl

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 14, 2010, 16:05:10 »
    Ale wielu ma Morgensterny, którymi miażdżą okutych wojaków ;)

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 14, 2010, 19:43:05 »
    Ale wielu ma Morgensterny, którymi miażdżą okutych wojaków ;)

Zgadzam się w 100%. Sam ich używam i lubie lać męznych nordów przez ich "niepapierowe" tarcze :D a tak na poważnie jak wiadomo dwóch osobników stara się jechać na forum każdego co nie uważa huskarla za najlepszą jednostkę mimo, że gram ostatnio Nordami i mam przyjemność posiadania nordyckiej armii. Kolejna potyczka z Sarranidami: walcze z mamelukiem i zabijam mu konia. Zawracam i patrze podbiegają dwaj huskarle do mameluka i obu zabił! wesch96 i Kormo - nie piszę na złość Wam - po prostu takie mam hmm przypadki Huskarli.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 14, 2010, 20:27:18 »
    Najlepsza jednostka? W polu to kawaleria, obojętne jaka - wróg 2/3-3/4 armii buduje z piechotki niskopoziomowej, wiec w starciu z moją zaawansowaną kawalerią wygląda, jakby szedł na śmierć. Przy oblężeniach sprawdzają sie siostry miecza - od razu masz kuszników i rycerzy w jednym. Plus garść inszych wojaków (głównie uwolnieni jeńcy z innych armii).

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 14, 2010, 22:08:05 »

Zgadzam się w 100%. Sam ich używam i lubie lać męznych nordów przez ich "niepapierowe" tarcze :D a tak na poważnie jak wiadomo dwóch osobników stara się jechać na forum każdego co nie uważa huskarla za najlepszą jednostkę mimo, że gram ostatnio Nordami i mam przyjemność posiadania nordyckiej armii. Kolejna potyczka z Sarranidami: walcze z mamelukiem i zabijam mu konia. Zawracam i patrze podbiegają dwaj huskarle do mameluka i obu zabił! wesch96 i Kormo - nie piszę na złość Wam - po prostu takie mam hmm przypadki Huskarli.

To jest właśnie losowość gry.. czasem huskarl pokona trzech, a czasem i odwrotnie, oczyiście byle chłoop czy grabieżca go nie położy w pojedynku, trzeba również uwzględnić czy huskarl był ledwo żywy, czy w pełni sił jak i morale obu jednostek. Nie chcę was "jechać", tylko uzmysłowić, iż to dobra jednostka i nie opuszczę tego stanowiska, czy wolałbyś abym mówił: "Ee tam w zasadzie są do bani". Uznaję wasze zdanie, że uważacie swoje jednostki za najlepsze, osobiście mamelukiem zbytnio nie grałem, jedynie czasem szokowała mnie wiadomości iż mameluk zabija mojego huskarla :) wszystko przez lancę :) Ale nie raz soczyście wbił mu się topór w głowę ;p

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 14, 2010, 22:13:34 »
    Ja gram Rhodokami, i naprawdę brakuje mi możliwosci nastawienia pik czy coś w ten deseń. Dzisiaj probowalem pokonac seta roznych rhodokow, od wspolplemiencow do sierzantow (i kusznikow) 90 swiadian (2 lordow), nie da sie. Po prostu do momentu, az kawaleria nie zaatakuje wszystko idzie pieknie, strzelcy lapia "fragi" itd. Podjezdza kawaleria, nawet pod gorke i leze. Wedlug mnie, na ta chwile, w polu rzadza rycerze ze Swadii. Chyba obnize im troche mozliwosci i sprobuje napisac chociaz skrypt pod rozkaz "wyjac piki", bo "nastawic piki" lezy chyba poza moim zasiegiem. A moze znacie kogos, kto moglby udostepnic za prosba takie cus, jak rozkaz nastawienia pik (i odpowiednia animacja, jak konie sie nadzieja to maja porzadny dmg).
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Rezor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 15, 2010, 14:39:23 »
    ja grałem nordami teraz mam swoje królestwo z samymi konnymi i najlepsi są swadiańscy rycerze i khnedzcy lansjerzy no i łucznicy konni (elitarni)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 15, 2010, 18:18:21 »
    wesch96 - zgadzam się z Tobą, że Huskarle to mimo wszystko jedne z najlepszych jednostek w grze. Jako piechota to najlepsza, ale nie ma między nimi a Swadiańskimi Rycerzami/Sierżantami, Mamelukami czy Rhodockimi Sierżantami aż tak drastycznej różnicy, jak to niektórzy twierdzą.

Swoją drogą, to po ostatnim updacie (może to przedostatni był? nie pamiętam) bardzo poprawili frakcję Rhodoków. Kiedyś to i w polu i w zamku tłukłem ich niemiłosiernie z niewielkimi stratami, a teraz? Broniąc zamku straciłem prawie 50 zabitych i 3 razy tyle rannych, zanim ich odparłem. Chodzi tu głównie o Sierżantów i Strzelców, bo reszta to nadal ciecie.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 15, 2010, 19:16:17 »
    SaddamKrK - pozwól, że teraz ja się zgodzę (nie z grzeczności, a ze słuszności), fakt kiedyś mogłem wyrżnąć Rhodoków bez strat, teraz strzelcy znacznie lepeij strzelają, a sierżanci umiejętniej używają pik etc.

www.pustamiska.pl

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 16, 2010, 08:12:06 »
    SaddamKrK - pozwól, że teraz ja się zgodzę (nie z grzeczności, a ze słuszności), fakt kiedyś mogłem wyrżnąć Rhodoków bez strat, teraz strzelcy znacznie lepeij strzelają, a sierżanci umiejętniej używają pik etc.

I teraz każdy się z każdym zgadza - jak słitaśnie. A odnośnie Rhodoków to już jak wcześniej pisałem wolę bić się z Nordami niż z nimi. W podstawce byli ciency jak d*pa węża, a grając z nimi gdy dochodziło do bitwy ja z moimi lordami kontra wrogowie to bez dwukrotnej przewagi nie dało się wygrać. Wiem coś o obu nacjach (Nordowie i Rhodokowie), bo nimi najwięcej grałem mimo, że sympatyzuje ze Swadią. W ogóle w dodatku Rhodokowie prezentują się o wiele lepiej i są jacyś "twardsi" - głownie jak SaddamKrK wspomniał - strzelcy i sierżanci, a zwłaszcza ci pierwsi i nie ma dla nich różnicy czy walczą na dystans czy w zwarciu - tu i tu boli :)