Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja  (Przeczytany 33135 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline legomir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja
    « Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 25, 2011, 16:44:13 »
    kolega legomir przez ostatnie kilka dni ma mało czasu. Ułożył wszystkie definicje tylko jeszcze się nad pewnym połączeniem cytatów w jednej z nich, bo nie chciałby, żeby to śmiesznie wyglądało. A cierpliwość jest cnotą. Po za tym kolega legomir  oprócz dyskusji ma jeszcze inne rzeczy do roboty związane z modelowaniem, które na dzień dzisiejszy są priorytetowe.

Żeby wyjaśnić Tobie dlaczego się tak kłócę to powiem, że nie jestem żadnym potworem, który cytując uważa, że zwierzęta są bezmózgimi masami mięsa tylko uważam, że życie:
    a)nie zawsze jest najwyższą wartością
    b)czasami trzeba je wartościować(życie zwierzęcia nie zawsze jest równe człowiekowi, ale jeśli trzeba wybierać to wybierałbym człowieka nie zwierzę.)

Więc jeśli z kolegą legomirem się nie skontaktowałeś na PW czy Gadu i powiedziałeś, że jestem leniwy to teraz oceń siebie.

A stosując Twoją radę mógłbyś sam sprawdzić co to arogancja :) Nie wydaję mi się żebym kogoś lekceważył. Owszem spierał, kłócił, ale nie lekceważył. 
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Ozwan

• Użytkownik
    Odp: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja
    « Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 29, 2011, 03:59:57 »
    Jeszcze odnośnie inteligencji zwierząt innych niż człowiek - tej, co to jej ponoć nie ma:

http://galor.pl/news/wyswietl/id/690/Drapie%C5%BCne+orki+dziesi%C4%85tkuj%C4%85+wieloryby

Ostatni akapit.

Offline Ozwan

• Użytkownik