Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja  (Przeczytany 33291 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja
    « dnia: Września 03, 2010, 14:37:39 »
    Co o tym sądzicie?
    (click to show/hide)

Gdybym wiedział, gdzie dana osoba mieszka, bym zapewne został uznany za terrorystę, ale bym zamordował.
    Powiedzcie co Wy sądzicie o tej formie debilizmu

Jak najbardziej uważam to za przejaw kretynizmu i totalne bezmózgowie, ale również sądzę, że to forum odwiedzają często zbyt młode osoby, by link do takiej strony mógł tutaj wisieć. Na temat można dyskutować, ale proszę by nie wrzucać brutalnych zdjęć/filmów, ponieważ forum odwiedzają głównie młode osoby - często za młode na tak dosadne treści.

Jak najbardziej sam nie należe już do tak młodych osób, ale sam sie niemal rozpłakałem jak to widziałem
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2010, 15:03:19 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Reger26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2010, 15:20:56 »
    Ja nic do tego nie mam. Są gorsze problemy z ludźmi, właśnie z torturami, nie tylko fizycznymi. A ludzie panikują o głupie zwierzaki. Jak widze te psy i koty co srają wszędzie to sam mam ochote z wiatrówki postrzelać.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2010, 15:28:31 »
    Trochę denerwują mnie fanatycy - "dożywocie! dożywocie minimum! śmierć! na stos z nim! obciął ucho psu! bydlak!", ale nie zgodzę się z Reger'em26, bo to tylko zwierzę, ale ono też ma uczucia, i należy je uszanować. Nie tylko my na Ziemi żyjemy, i nie powinniśmy innych jej mieszkańców w ten sposób torturować. Nie można przegiąć z tym w żadną stronę (fanatyzm : brak reakcji). Post Regera mnie trochę rozbawił, ale z drugiej strony także zasmuciło mnie jego podejście do tej sprawy...
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 20:59:05 wysłana przez MikiBar »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 03, 2010, 15:48:35 »
    Ja nic do tego nie mam. Są gorsze problemy z ludźmi, właśnie z torturami, nie tylko fizycznymi. A ludzie panikują o głupie zwierzaki. Jak widze te psy i koty co srają wszędzie to sam mam ochote z wiatrówki postrzelać.

Nie nazwal bym "glupie zwierzaki" ponieważ psy są bardziej uczuciowe niż większość ludzi więc ja nie mam nic do tego, że człowiek człowieka zabija bo to jedna rasa, ale żeby bezbronnego psa zabić z uśmiechem to już jest  chore i naprawde na stos z takimi

A pozatym jak byłeś mały to też "srałeś wszędzie" i jak by nie było toalet to by nieinaczej było ;)
    (click to show/hide)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 03, 2010, 16:02:07 »
    Najpierw może zastanówmy się co można uznać za znęcanie: tarmoszenie psa to już tortura czy jeszcze nie? Bo jeśli tak to muszę unikać Gregoriiana - życie mi miłe... Wrzucanie psów do wody i wrzucenie kota do kubła na śmieci jest ewidentnym znęcaniem się, lecz w drugim przypadku kobieta nie poniosła żadnych konsekwencji. Więc co? Dokonać na niej samosądu? A co z myśliwymi? Z ludźmi, którzy do dzików? To też jest znęcanie? Ochrona pól i upraw przed szkodnikami powinna być karalna? A co gdy wilki (będące pod ochroną) zagryzają podhalańskie owce i pasterz utłucze takiego leśnego kundla? Równie dobrze znęcaniem nad zwierzętami można nazwać kastrację knurów... Tylko ciekawe kto wtedy jadłby cuchnące mięso... Ale przecież pod tortury można także podciągnąć samo zabijanie wieprzy...
    Ciężko określić co jest znęcaniem się: Czy równo traktować dzieciaka, który wrzuca psy do wody i człowieka który drażniąc, szturchając psa bawi się z nim? Zwierzęta są chronione jak są, można powiedzieć że prawo jest wieloznaczne i nie powie nam wprost gdzie jest granica. Potępić wszystko jak leci jest niczym wylanie dziecka z kąpielą...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 03, 2010, 16:22:36 »
    To zależy jak tarmosisz psa, jeśli dla zabawy i psu też to się podoba to owszem nie "zabije" Cie ;>
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2010, 16:30:22 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 03, 2010, 20:29:28 »
    Taki fragment z ewangelii jest:
    Kto braci moich najmłodszych bije ten w Królestwie Niebieskim miejsca nie znajdzie (napewno poprzekręcałem ale sens zostaje ten sam)
    Pies czy kot czy szczur czy człowiek- co za różnica? Jeżeli któryś zrobi coś złego to zazwyczaj w jakiś sposób oberwie (fakt zwierzęta nie rozumieją co jest "złe" a co można robić, lecz można to porównać).
    Co do Grievous- w tym temacie mówimy o torturach, które nie mają celu prócz własnej przyjemności, myśliwi ZABIJAJĄ a nie torturują zwierzeta i mają cel (zazwyczaj) np. jedzenie.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 03, 2010, 20:38:29 »
    Zwierzęta nie tyle co nie wiedzą co jest złe, jak wilk zabije jakąś owce to nie dla przyjemności tylko żeby przeżyć więc dla niego to złe nie jest. Każdy ma inne zdanie na temat co złe a co dobre
    (click to show/hide)

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 04, 2010, 00:37:45 »
    Daj ten link na pw
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2010, 08:17:48 »
    Nie nazwal bym "glupie zwierzaki" ponieważ psy są bardziej uczuciowe niż większość ludzi więc ja nie mam nic do tego, że człowiek człowieka zabija bo to jedna rasa, ale żeby bezbronnego psa zabić z uśmiechem to już jest  chore i naprawde na stos z takimi

Tutaj masz rację bo ile jest matek co porzucają dzieci, a taka suka (chodzi o samicę psa ;p) potrafi ugryźć za pogłaskanie jej szczeniąt.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2010, 15:03:54 »
    Najpierw może zastanówmy się co można uznać za znęcanie: tarmoszenie psa to już tortura czy jeszcze nie? Bo jeśli tak to muszę unikać Gregoriiana - życie mi miłe... Wrzucanie psów do wody i wrzucenie kota do kubła na śmieci jest ewidentnym znęcaniem się, lecz w drugim przypadku kobieta nie poniosła żadnych konsekwencji. Więc co? Dokonać na niej samosądu? A co z myśliwymi? Z ludźmi, którzy do dzików? To też jest znęcanie? Ochrona pól i upraw przed szkodnikami powinna być karalna? A co gdy wilki (będące pod ochroną) zagryzają podhalańskie owce i pasterz utłucze takiego leśnego kundla? Równie dobrze znęcaniem nad zwierzętami można nazwać kastrację knurów... Tylko ciekawe kto wtedy jadłby cuchnące mięso... Ale przecież pod tortury można także podciągnąć samo zabijanie wieprzy...
    Ciężko określić co jest znęcaniem się: Czy równo traktować dzieciaka, który wrzuca psy do wody i człowieka który drażniąc, szturchając psa bawi się z nim? Zwierzęta są chronione jak są, można powiedzieć że prawo jest wieloznaczne i nie powie nam wprost gdzie jest granica. Potępić wszystko jak leci jest niczym wylanie dziecka z kąpielą...
    Dla mnie znęcanie się to sprawianie komuś innemu bólu fizycznego/psychicznego dla samej przyjemnośc/zabawyi. Taka definicja jest chyba najtrafniejsza, bo wyklucza te rzeczy które tutaj wypisałeś. Co do karania takich osób wg. mnie powinni iść do więzienia, ale nie na jakiś długi okres.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 04, 2010, 15:17:25 »
    Karać za znęcanie jak najbardziej. Jednak więzienie zostawiłabym jako środek ostateczny.
    Skuteczniejsze byłyby wysokie grzywny i przymusowa praca społeczna, np. w schroniskach dla zwierząt.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 04, 2010, 15:38:36 »
    Albo tortury :)
    (click to show/hide)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 04, 2010, 16:00:12 »
    Albo tortury :)
    Wg. mnie ludzkość już dawno wyrosła z zasady "Oko za oko, ząb za ząb"... Jesli chciałeś być śmieszny to Ci się to nie udało... Przez taką karę stałbyś się kimś takim jak osoba którą karasz.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 04, 2010, 16:21:18 »
    Swego czasu głośno było w Polsce o rolniku, który wymalował na swojej świni barwy narodowe i ciągał ją po jakimś targowisku, czy też punkcie skupu.Facet dostał karę... Nie pamiętam czy wyrok w zawieszeniu czy po prostu grzywnę. Faktem jest iż świnia darła się jakby była żywcem zarzynana, ale jej właściciel twierdził iż nie robił tego dla zabawy. Bodajże protestował przeciw niskim cenom żywca. Taki happening sobie urządził. Więc jak widać twierdzenie iż znęcanie się to sprawianie bólu dla zabawy jest niewystarczające. To naprawdę śliski temat i nie da się go łatwo zdefiniować...
    "I never risk my own skin if I don't have to."