Krakać nie chcę panowie,ale schodzicie z tematu.Jeśli chodzi o to kto jest ważniejszy,oczywiście że człowiek,ale weźcie również pod uwagę że każdy ma inne zdanie,uszanujcie inny punkt widzenia u innego forumowicza,postawcie argumenty,podstawy itd. Człowiek według mnie jest o wiele ważniejszy od zwierzęcia,zwierze czasem nie wie że robi źle,zważmy na to,co prawda zazwyczaj robi źle ludziom,ale takie jest życie,że silni rządzą,a słabsi się dopasowują albo giną. Człowiek potrafi myśleć,jest inteligentny,jego umysł rozwija się,a istota życia nie lata w trybie " Jeść,srać,ruchać" Że tak to określę,mamy pasje,hobby,prace,zajęcia różne,najróżniejsze,to nas odróżnia od zwierząt,ale szanujmy również zwierzęta ponieważ one były na ziemi jeszcze przed nami,jak ktoś lubi jeść pieski,niech je pieski,smacznego,ja jem kurczaki,mielone i inne wyroby mięsne,więc nie potępię człowieka który też je mięso,jakie,jego sprawa nie moja. Szanujmy zwierzęta ale też weźmy pod uwagę to że ludzkie życie jest wazniejsze od życia psa,kota,świni czy co tam sobie wymyślicie. Pozdrawiam.