Jesli chccesz tylko grac to jest to proste. Wybierasz czołg(narodowość) i dusisz na guzik z napisem BITWA i czekasz az cie przydzieli do losowej bity. Co bitwe dostajesz exp i kase i za expa w garazu(tam gdzie wybierasz czolgi masz po prawej taki guzik jak BADANIA i tam mozęsz badać nowe częsci dos wojego czołgu,lub zobaczyć jakie drzewko chcesz robić dział samobieżnych,niszczycieli czołgów,ciezkie/srednie i lekkie czołgi i skilujesz swoje drzewko. To jest w skrócie, bo jeśli chciałbym się naprawdę zagłebić w tą grę tak jak ja, albo grając w klanie byłem zmuszony to robienie wszystkich drzewek ponieważ np. przed wydaniem patcha Jagdtiger był potęgą jeśli chodzi o niszczyciele, a po jednym patrzu został on kompletnie bezurzyteczny i musiałem przejść na ruskie TD, bo były one ,,niezniszczalne'',a grając dalej jagdtiger nie zarobibym na jego naprawy, bo głupi tier 3 już go przebijał od przodu o innych stronach już nie wspominając. Musiałem nauczyć sie najsłabszych punktów czołgów, gdzie jaki czołg ma silnik, jak wniego trafić, by się czołg podpalił itd. Musisz sobie odpowiedzieć jak chcesz grać w tą niesamowitą grę.