Panowie, panowie...Jeżeli narzekacie na penetrację haubicy to naprawdę jest coś nie tak. Chodzi po prostu o to, że z haubic powinno strzelać się pociskami odłamkowo-burzącymi, a nie przeciw-pancerniakami. Tylko ostatni patch 7.1 (a może jeszcze wcześniej?) wprowadził nerf HE i działa z którymi używa się tego typu pocisków dostały przez to ostro po pupci. Tak więc - nabijaj na StuG'a, musisz się przemęczyć, a 12k doświadczenia to i tak stosunkowo mało. Od razu mówię - gregorian, nie napalaj się na JagdPzIV, bo to jest czołg beznadziejny. Dopiero wynagradza te męki JagdPanther'a z najlepszą dziesiątką, a Ferdzio to już czyste szaleństwo. Ja swojego JagdTiger'a sprzedałem - i to dawno, choć ostatnio zauważyłem poprawę jego działania - dalej jest miękki i łatwo go wykryć, ale działo ma celne, szybkostrzelne i z porządną penetracją. Pominąłem StuG'a - czołg przyjemny, mobilny, ale nie ma sensu brać do niego 10,5, jego najlepsze działo wyrabia normę. :)
Co do patcha z umiejętnościami - ma być ponoć wprowadzony na koniec marca, ale to też tak pewne nie jest. Wszystko to jest oznaczone numerkiem 7.2 - patch przyniesie zmiany w amerykańskim drzewku - zobaczymy jak się będzie sprawowała T30 jako TD'ek i T34 jako premium tank. :P
Edit: Uauauaua, AMX 50B w garażu! :P