Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190754 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matirta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 26, 2011, 18:29:28 »
    trzymaj, przyda Ci się do np. konwertowaniu doświadczenia z  czołgu na wolne doświadczenie lub kupna czołgu ( Churchill , T-14, Matilda)
    Pozdro

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 27, 2011, 20:00:35 »
    Ta gra byłaby o wiele lepsza gdyby działał balans, bo gdy miałem PzKpfw II (lekki czołg, 2 klasy) to musiałem walczyć z KV (czołg ciężki, 5 klasy). Oczywiście jest tu także artyleria, która jednym strzałem z końca mapy może Ciebie zniszczyć. Ale gdy trafisz a równych sobie (1 na 30 meczy) to i tak jakiś niszczyciel czołgów zaczajony przez 9 minut Cię zniszczy. Więc gdyby dali możliwość wykluczenia artylerii, bądź możliwość wyboru rozgrywki, byłoby to o wiele lepsze.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 28, 2011, 17:19:21 »
    Najgorsza jest zerowa celność w trakcie jazdy, przez co wszyscy chowają się po krzakach, bo przy mniej więcej równych maszynach ten w ruchu nie ma żadnych szans. Niby realizm, ale jak coś tak psuje (przynajmniej mnie, może inni lubią podchody) rozgrywkę, to chyba nawet najwięksi maniacy nie mają nic przeciwko zmianą. Na razie chyba zrezygnuję. Jeśli w jakieś grze nie da się przeprowadzić szaleńczej, zaskakującej i przede wszystkim skutecznej szarży, to gra dla mnie nie ma sensu.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 01, 2011, 06:32:22 »
    Jak się nie da jak się da wystarczy kupić t2 light tank (72km/h czasami nawet w kompani sobie jaja z innych czołgów robię np podjeżdżanie do mausa itp) za złoto i jak trafisz na bitwe z ms-1 i traktorami to jesteś gdzieś po środku prawie zawsze taką bitwe kończe z 5-6 fragami.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 01, 2011, 15:09:19 »
    Niedawno wyszedł nowy patch. Gdy piszę że muszę go mieć aby zagrać wywala mnie na stronę WOT. A tam szukam i szukam i w download pisze tylko pełna wersja. Więc chyba jestem ślepy ale nie mogę ściągnąć samego patcha.

up- Tylko że balans jest taki, jak pisałem, że aby dostać się do równych sobie, musisz przegrać tych 30 meczy.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 01, 2011, 20:50:39 »
    Up balans że na 30 bitew jesteś na samym dole ? to czym grasz ms-1 ?! a jak grasz leopardem lub a-20 to są czołgi żeby nimi wyszukiwać wroga a nie walczyć i prawie zawsze są na samym dole.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 01, 2011, 22:13:12 »
    Trochę głupio jeździć i wyszukiwać zamiast po prostu walczyć. Z resztą często wyszukiwanie kończy się na wykryciu jednego czołgu, bo jak trafisz na np KV-2 to schodzisz po jednym hicie. Od biedy BT-2 uciekniesz ale i tak pewnie ściągnie cie artyleria. Czasem żałuje, że w grze nie ma gazików, fajnie by było te wszystkie Tygrysy i Pershingi wkurzać.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 01, 2011, 22:45:36 »
    Po 1 nie ma kv-2 (przynajmniej w grze) jest kv kv-1s i kv-3 (w wersji polskiej zamiast kv jest kw) Jeśli bt-2 bt-7 i a-20 nie umiesz uciec kw to bez urazy ale jesteś idiotą.
    Gram czasami artylerią i z tego co wiem tylko gracz wyszkolony i grający tylko artą potrafi ustrzelić scouta w pełnym gazie (nie znam takiej osoby) Jestem w klanie i czasami na kompani zostają 2 punkty czy coś takiego ja wtedy wsiadam na swojego t2 light i spokojnie objedziesz czołgi heavy +7 tier.Chcesz walczyć to musisz przeboleć te scouty albo poprostu iść w heavy.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 02, 2011, 01:08:26 »
    Jak to nie ma kv-2, nie raz widziałem czołgi identyczne jak kv-2, nie jestem na 100% pewny, ale albo jakiś czołg jest bardzo podobny, do tego ma równie potężne działo, albo w grze KV-2  jest. Nie jeździłem bt-2 (jeszcze), ale scout grając z cieżkimi czołgami to chyba każdy pojazd z Tier I i II, bo i tak niewiele można im zrobić. A jako artylerzysta radziłem sobie całkiem nieźle (3,4 fragi na bitwe) i bt-2 też sciągałem jeśli odpowiednio dlugo nie znikały z widoku.

Edit. Może to był kv-3, wydaje sie podobny.
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2011, 01:11:56 wysłana przez Drakkainen »

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 02, 2011, 06:43:11 »
    Jest KW ale ma 2 wieże jedną małą a drugą wysoką prostokątną i chyba widziałeś go z drugą wieżą i działem 152mm (to ma niezłego kopa)

down : tu się posty liczą :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2011, 21:30:01 wysłana przez arek818 »

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 07, 2011, 20:28:43 »
    (Tu się posty nie liczą więc można trochę mniej sensowne rzeczy pisać;] )
    Ma może ktoś komto Premium, może stworzymy pluton, a jak nas będzie więcej to może nawet kampanię.
    Mój nick to Dawidous i ram na serwerach Europejskich, jakby ktoś chciał.

EDIT: Dzisiaj grałem i spotkałem kogoś o nicku: Proud. Nie kojarzy wam się z kimś? ;) Jeździł VK 3601 (H).
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2011, 21:36:56 wysłana przez Dawiduos »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 10, 2011, 22:41:33 »
    Dzisiaj grałem i spotkałem kogoś o nicku: Proud. Nie kojarzy wam się z kimś? ;) Jeździł VK 3601 (H).

xD

Niestety to nie o mnie chodzi. Sam grałem kiedyś w WoT, ale... nie wiem dlaczego nawet przestałem. :) Jakoś tak samo z siebie wyszło i kilka spraw się nałożyło. Może bym wrócił? Ciekawe czy moje konto usunęli...

p.s. W grach multi zawsze mam dopisek "pl" na końcu - nie inaczej było w WoT.

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 14, 2011, 18:10:22 »
    Gra dość fajna. Mam 5 czołgów. 3 główne z każdej nacji i 2 rezerwowe. Z USA gram M2 Medium Tank, z ZSRR T-26 a z Niemców PzKpfw II :P Dążę do tego by mieć czołgi ciężkie z każdej nacji :) Artylerią i niszczycielem czołgów jeszcze nie grałem, może ktoś powie czy fajnie się gra czy nie? :)

Ps. Jak coś to mój nick w grze to Michas303 :)

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 15, 2011, 15:04:59 »
    Fajnie się gra niszczycielem czołgów, lecz on ma troszkę mało deffa i jak cie dorwie 2+ to już po tobie praktycznie.
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 15, 2011, 15:44:52 »
    Jak kiedyś grałem to widziałem że Ferdinand utrzymywał się około minuty pod ostrzałem dwóch KV3, Tigera, VK 3001 (H) i Stuga III. więc najgorzej nie mają jeśli wróg jest z przodu i kiedy artyleria pomaga.