Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 192031 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hector

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 26, 2012, 20:04:11 »
    ogolnie francuzy wypadaja tak. Na niskich tierach mocne pancerze i kiepskie dziala. Na srednich to porazka, papiepowy pancerz i kiepskie dziala. Na tierach 8+ jak trafisz na francuza z pelnym magazynkiem jestes dead. Szczegolnie sa upierdliwi na low i hi tierach.
    Native: Hektor

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 26, 2012, 21:28:17 »
    Potrzebuję dobrej oceny medków radzieckich i niemieckich [amer. i franz. w ogóle nie brać pod uwagę]. Chodzi mi o mobilność, działa, wytrzymałość oraz ogólną zdolność bojową. Mniej więcej w czym dany czołg jest dobry ale potrzebowałem bym kropki nad i by właśnie tą gałąź rozwijać.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 26, 2012, 21:44:25 »
    Zdecydowanie czołgi radzieckie. W praniu zadają dużo więcej dmga od niemieckich, są ogólnie szybsze, b. dobre działa- w szczególności na wyższych tierach, no i od t44 i t54 dużo strzałów odbija się rykoszetem. Z tego co pamiętam wytrzymałości więcej mają medki niemieckie, choć mogę się mylić. Jednak w spotkaniu 1vs1 medka niemieckiego i rosyjskiego Szkopy nie mają szans. Ja testuję teraz amerykańskie medki, na razie za wiele nie mam do powiedzenia- zatrzymałem się na poziome m7, bo gra się nim dosyć źle a nie mam dość zaparcia, żeby wyexpić tego Shermana.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 26, 2012, 21:48:26 »
    Amerykańskie są lipne - w późniejszych tierach nie masz szans z innymi.

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 27, 2012, 01:59:51 »
    Radzieckie są na serio fajne. Jak narazie mam t-43 to jest mój 3 najlepszy czołg, tzn. że najlepiej mi się nim jeździ, a nie że osiągi. Potem jest tylko lepiej :)
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 27, 2012, 09:35:48 »
    jako doswiadczony gracz radzieckie>francuskie>niemieckie>amerykanskie

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 27, 2012, 18:12:57 »
    Radzieckie najlepsze? Bez jaj - przecież to jeżdżące ammoracki - moja e-50'tka nie ma najmniejszego problemu z ruskimi medami - jedyne co jest w nich dobre to ich gabaryty i pancerz. Wieżyczka od T-54, niejaka "UFO" ma 200 pancerza z przodu, co nie zmienia faktu, że moje działko (najlepsza dziesiątka) dziurawi to wszystko jak chce. Ogólnie polecam niemieckie ze względu na ich działko i pancerz - dość często dinguje mi od wieżyczki - ale wiadomo, że jestem medem więc rewelacji nie ma. Tylko chciałbym ostrzec, niemiecka e-50 praktycznie nie ma hamulców. :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 19:53:27 wysłana przez Tymbark »

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 27, 2012, 19:51:16 »
    wzialem to pod uwage, ale e 50 to jedyny taki pro czolg u niemcow w medach. Dorychlanie sie do niego to sprawdzian cierpliwosci

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 27, 2012, 19:55:30 »
    Jedyny problem jest z vk3002db - chyba najgorszy szwabski czołg jakim grałem. Nie polecam rozwijania go - części nadają się tylko do niego. Pantera I jest całkiem ok, da się nią jeździć - jej długa 75 ma super penetracje, wali po ~150 (co nie jest epickim wynikiem, ale za to ładuje 4s). Pantera II po patchu to już sama przyjemność z Tigerowym działem. A e50 to mordor w pigułce z najlepszą 10,5. :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:05:59 »
    Dobrze, dziękuję za rady. Powiedzcie mi tylko, jak najlepiej grać na A-20? Bo jak na razie to moim maxem na tym czołgu to 150 expa -.-... Co się najlepiej na początku opłaca kupić/badać by jak najszybciej dojść do T-34?

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:54:45 »
    A więc A-20 to jeden z najszybszych czołgów w grze (Nie licząc T-50 oraz T-50-2).Ja z początku kupiłem gąski + silnik,do tego pózniej jeszcze 76mm.A-20 jest niesamowicie szybki oraz zwrotny więc,możesz spokojnie scoutować,jego minusem jest oczywiście pancerz,ale za nadrabia szybkością i zwinnością.Ogólnie nie wiem jak inni ale cholernie ciężko mi się grało na tym czołgu,dopiero pod koniec tak naprawdę polubiłem ten czołg i dostrzegłem jego zalety.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 28, 2012, 22:53:45 »
    powiedzcie mi tylko jedno... czym tu zarabiac? Są jakies czolgi, ktore dostaja wiecej kredytow na gre? Rozwijam niemców i amerykańców z przewagą szwabów. Najlepszym czołgiem jest lekki Pzkpfw 38nA ale zbieram powoli na pzkpfwIII. Jezdze tez amerykanskim M2 srednim, bo jego działo z pociskami burzącymi jest po prostu fenomenalne. Co nie zmienia faktu, ze jak pomysle, ile doswiadczenia i kredytow potrzebuja lepsze tiery to... az sie odechciewa. Maus 6 milionow kredytow kosztuje, kiedy ja srednio mam po 2-4 tysiące za gre!

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 29, 2012, 09:19:56 »
    Na tych tierach takie zarobki to norma.Oczywiście najlepiej zarabiają czołgi premium,ale myśle że nie o to Ci chodziło ;-)Najlepiej zarabia się na 5-6 tierach.Tak więc możesz spokojnie pakować do KW,Pz IV czy tam zwykłego T-34.Wszystkie te czołgi to istne maszynki do zarabiania kredytów,no i bardzo przyjemnie się nimi gra ;-)

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 29, 2012, 10:00:48 »
    Ja mam 2 najlepsze maszynki do kasy KW i KW-3. Oczywiscie nie liczac typa,ktorym za bitwe moge wyciagnac 100.000 kredytow

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 29, 2012, 21:32:55 »
    najpopularniejsze zabaweczki do nabijania kasy to pz 4, vk 36, vk 30 h, kw, kw3, t-34 oraz rzesza czolgow premium.