Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84360 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arto

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #240 dnia: Lutego 03, 2010, 08:48:57 »
    Ostatnio prowadzę wojnę z Vaegirami i postanowiłem sprawdzić Rhodoków w boju z z ich lekką konnicą. Ustawiłem w szeregu włóczników a za nimi kuszników. Żaden koń nie przebił się przez szereg. I jak się okazało nie poniosłem żadnych strat. Teraz gram Rhodokami i jestem tego zadowolony. Na co im konnica, skoro wrogą kawalerię zjadają na śniadanie?

Offline Fryderyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Lutego 03, 2010, 13:25:29 »
    Ja uwielbiam Swadie ich jazda jest boska rycerze...  kusznicy też dobrzy. Póżniej są Nordowie Huskarle sami wiecie dlaczego. Lecz Swadianom dorównują kusznicy Rhodoków. Głos poszedł na SwaDie

Offline Tizo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Lutego 06, 2010, 23:34:09 »
    Ja zawsze grałem Vaegirami. Fajnie byli ustawieni na mapie, i podobali mi sie lucznicy.

Offline Matey

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Lutego 09, 2010, 19:03:19 »
    Uwielbiam Vaegirów, ich łucznicy.... są najlepsi. Gwardziści fajnie wyglądają, rycerze nie najlepsi ale spoks:D
    Lubie nordów, szczególnie jak walcze w górach. Swadia i Chanat zanim podjedzie to zastanie nas lato:D A jak Huskarle wjadą im to przegrywają odrazu:D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 10:02:14 wysłana przez Matey »

Offline Mafioso12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Lutego 15, 2010, 15:28:24 »
    Ja najbardziej lubie Nordów. Napoczątku grałem Vaegirami, wiadomo zaczyna się na ich terenach dużo się niewie i myślałem, że oni są najlepsi ale gdy zrobiłem nową postać dołonczyłem potem do Nordów to grało, a raczej gra się cudnie (: są bardzo zorganizowani, na kampanie wojenne wysyłają sporo lordów. Sama frakcja gdy gram zdobywa sporo zamków a nie jak Vaegirzy pieprzą sie za przeproszeniem ze zdobyciem zamku pół miesiąca a więkrzośc, które zdobyli tracą po jakimś czasie.

Zresztą Nordowie moim zdaniem maja najleprzą piechote w grze :) Chociarz Rhodokowie też mają niezłą piechote, drugą po Nordach ale i tak zawsze łącze sobie Swadiańskich rycerzy, Rhodockich sierżantów i oczywiście moich ulubionych Nordyckich Huskarli :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2010, 15:31:36 wysłana przez Mafioso12 »

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #245 dnia: Lutego 18, 2010, 16:48:43 »
    Rebeia ponieważ trzeba dużo robić,bo nie ma,że ods razu masz w królastwie jakie 10 miast.Lubię robić wszystko samemu,a więc w rebelii nie najmuję lordów wszystko sam robię.

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lutego 18, 2010, 17:26:07 »
    Rebeia ponieważ trzeba dużo robić,bo nie ma,że ods razu masz w królastwie jakie 10 miast.Lubię robić wszystko samemu,a więc w rebelii nie najmuję lordów wszystko sam robię.

Ale rebelia musi się dziać w obrębie jakiegoś królestwa,więc?
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #247 dnia: Lutego 20, 2010, 18:16:38 »
    Nie musi, można zacząć rebelie przez następce albo samemu :) i od tego zależy czy możesz najmować lordów czy nie.

Offline warlordPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Lutego 21, 2010, 11:39:24 »
    Rhodoks niesom zbyt mocni ale jakos sie gra.

Pozdro warlordPL

Offline Tweety

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Lutego 25, 2010, 22:40:16 »
    Hmm zacząłem grać Nordami , są potężni jedyny minus to to że nie mają szans z Chanatem może dla tego  ze nie miałem dobrze rozwinietych jednostek

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #250 dnia: Lutego 27, 2010, 11:37:18 »
    Ja zawsze Veagiers :D ! Lubie ich śnieżny motyw xd... Po za tym mają najlepszych łuczników :]

Offline Brontes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Lutego 27, 2010, 23:34:25 »
    Do Tweety:
    Czy ja wiem czy tak nie mają szans to zależy od taktyki jeżeli lecisz na nich na otwartym polu to normalne że cię rozniosą ale jeśli są jakieś górki,las a najlepiej woda......Biorę "utrzymać pozycję"......I jak są już na 2-3 odległości miecza biorę "Wszyscy o ataku" i pierwszą fale Chanatu rozwaliłem a z drugą staram się robić to samo......
    Stand your Ground!!!

Never fall back!!!

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Lutego 27, 2010, 23:54:40 »
    Do Tweety:
    Czy ja wiem czy tak nie mają szans to zależy od taktyki jeżeli lecisz na nich na otwartym polu to normalne że cię rozniosą ale jeśli są jakieś górki,las a najlepiej woda......Biorę "utrzymać pozycję"......I jak są już na 2-3 odległości miecza biorę "Wszyscy o ataku" i pierwszą fale Chanatu rozwaliłem a z drugą staram się robić to samo......

To oczywiście nie zadziała na każdej mapie,a ostatecznie wymanewrują jakoś między drzewami.
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Tweety

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Lutego 28, 2010, 00:26:23 »
    Ooo rozegrałem się nordami teraz ja z 60 ludzi wygrywam z 180 Chanat ( Chanatowi został tylko Hallmar)
    Sam Huskral potrafi rozwalić 10-20 żołnierzy wroga jedyny minus że na mapie nordowie strasznie wolni i jak goni mnie Sanjar Chan z lordami to nigdy nie zdąże zwiać do miasta

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #254 dnia: Lutego 28, 2010, 07:32:30 »
    Mówisz że husklar potrafi pokonać 10? To czemu zawsze na początku król ew. 2-4 lordowie mają max 2 husklari? Gdyby nie ich lvl oraz to że nordyccy łucznicy to cieniasy to nawet fajnie by się nimi grało.