Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84414 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harryangel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 03, 2009, 21:50:25 »
    ..cwaniaki nie cfaniaki...wez słownik do ręki jak już coś piszesz..i poczytaj sobie forum na te nurtujące Ciebie problemy z piechotą a odpowiedz na 100% znajdziesz. I od razu grać się nauczysz, wcale nie potrzeba być wielkim taktykiem w M&B.

Tak na marginesie , to dziwne,że tylko Ty masz te problemy z przyciskami dla ,,mega taktyków,,
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2009, 22:13:21 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 09, 2009, 21:33:51 »
    Moim zdaniem nikt nie przebije Swadii, mają przewspaniałą armie.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 10, 2009, 18:27:26 »
     To znaczy, że mało w to grasz ;p Swadia ma najlepszą konnicę, która potrafi zmasakrować wszystko, ale to jej jedyny atut. I tak spotkać w party jakiegoś lorda chociaż jednego rycerza trzeba mieć farta. Dlatego Swadia szybko znika z mapy, jeśli jej nie pomagasz.
    PS. Ja też gram Swadią, żeby nie było i dlatego znam jej wszystkie słabe i mocne strony.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:16:35 »
    Właściwie ,to im łatwiejsze w wytrenowaniu jest wojsko tym potężniejsza jest frakcja  dla przykładu porównajcie sobie ilość Huskarlów w np Tihr z ilością Rhodockich Sierżantów w Veluce.
                                                                                                                                                                                  (od 5 do 10)                           (od 30 do 70)
                                                                                                                                                                                                   \                           /
                                                                                                                                                                                                          najczęściej
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2009, 22:19:03 wysłana przez Kąbiner »

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 13, 2009, 00:14:01 »
    W zasadzie jestem początkującym graczem w M&B, co jednak nie oznacza, że jestem początkującym graczem. :) Jeszcze wczoraj miałem w grze 30 dzień i 30 Nordyckich wojowników w drużynie. Dzisiaj jestem o parę dni do przodu i mam 40 ludzi. Zwerbowałem 10 Swadian, celem stworzenia malej grupy ciężkiej jazdy. Ich zadaniem jest odciągnięcie ognia strzelców od piechoty, która stanowi trzon ataku. Warto zauważyć, że Huskarlowie zaskakująco dobrze radzą sobie z bronią miotaną, co czyni z nich jeszcze bardziej niebezpiecznych przeciwników. Sądzę że Nordowie są najpotężniejszą nacją w grze, a to ze względu na wspomnianą piechotę i ich strategiczne położenie. Umiejętne wykorzystywanie terenu i wartości bojowej swojego bohatera, jest kluczem do zwycięstwa w każdej bitwie.
    Pozdrawiam, Nevader. :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2010, 01:32:09 wysłana przez Nevader »

Offline bartek678

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 19, 2009, 17:24:57 »
    Ja gram najczęściej Swadią w Lord&Realm podoba mi się ich ciężka jazda, ale wolę tą trenowaną w miastach i najemną.
    Uważam że ro najlepsza frakcja do bitew polowych, a do oblężeń najlepsi są Nordowie.

Offline randzes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:15:08 »
    SWADIA najlepsza frakcja zwłaszcza swadiańscy rycerze.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:41:44 »
    W zasadzie to jestem poczatkujacym graczem w M&B... Nie oznacza to jednak, ze jestem poczatkujacym graczem :) Jeszcze wczoraj mialem w grze 30 dzien i 30 ludzi w druzynie... 30 nordzkich wojownikow. Dzisiaj jestem pare dni do przodu i mam 40 ludzi... Zwerbowalem 10 Swadian w celu stworzenia malej grupy ciezkiej jazdy (w ktorej Swadianie sie specjalizuja). Sadze ze Nordowie sa najpotezniejsza nacja w grze (dlatego przed paroma minutami do nich dolaczylem XD), a to ze wzgledu na wspomniana piechote i ich strategiczne polozenie. Umiejetne wykorzystywanie terenu i wartosci bojowej swojego bohatera pozwolilo mi przetrwac bez straty ktoregokolwiek z moich wojownikow az tyle czasu (mysle ze ten stan rzeczy zmieni sie przy pierwszym oblezeniu XD). W sumie to powinienem chyba dodac ze moj bohater rowniez nie zostal ani razu raniony (co najwyzej jego kon). Tak wiec przechodzac do sedna uwazam ze JAK DLA MNIE Nordowie sa najlepsi, a ich wojska nalezy wspomagac jedynie niewielka liczba innych jednostek, tak by wyrownac ich szanse w dziedzinie, w ktorej sa najslabsi (brak jazdy). Swadian zwerbowalem jako jednostki mobilne na tyle szybkie by unikac trafien strzelcow, majace na celu odciagniecie ich ogienia od piechoty, ktora stanowi trzon ataku (dotychczas ta role pelnilem ja z tym ze w bardziej aktywnej formie, tzn. jeden na wszystkich wszyscy na jednego XD. Teraz mam plan by przewodzac grupie uderzac z flanki). Warto zwrocic uwage ze Huskarlowie zaskakujaco dobrze radza sobie z bronia miotana, wiec nie trzeba inwestowac w Rhodockich kusznikow (ich tez najme ale tylko dla spokoju ducha XD).
    PS. Sry za dlugi post i ewentualny offtop. Mialem silna potrzebe wypowedzenia sie XD. pzdr.

Zmień ilość otrzymywanych obrażeń dla ciebie i sojuszników na normal^

A co o tym myślę? hm.. Gram już w to chwile i mogę powiedzieć, że
    Rhodokowie są najlepsi na kawalerie
    Nordowie na oblężenia zamków
    Vaegirzy są dobrzy w rozproszeniu
    Swadianie w starciach na równym terenie, piechote i łuczników zmiatają
    Channat Teren dolinny, dobrze na piechote

A gram Nordami, najbardziej pasuje mi ich klimat.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 20, 2009, 13:04:41 »
    Mam ustawione na normal...
    koniec offtopu
    Rhodocowie nie są najlepsi na kawalerie a Swadianie są dobrzy w niemal każdym terenie. Wszystko zależy od tego jak ich ustawisz. Gram Nordami bo nie chce zdobywać ich zamków... XD
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 11:28:34 wysłana przez Nevader »

Offline Cramun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 20, 2009, 22:37:00 »
    Ja gram Khergitami. Cenię mobilność, oraz ciekawe możliwości Chanatu. Swoją drogą Swadia na mapie posiada najgorszą pozycję, znajduje się na środku kontynentu, a co za tym idzie może zostać zaatakowana z każdej strony. A co do Khergitów, to uważam że przez większość graczy są pomijani. Wszyscy widząc że w większości to lekkozbrojne oddziały, woli wybrać Swadian i Nordów co potwierdza ankieta. Fakt, Khergici nie nadają się do zdobywania zamków, jednak gdy gra się nimi dłuższy czas, można dojść do niezłej wprawy i masakrować piesze oddziały. Nie lubię wojen ze Swadią ponieważ oni jako jedyni mogą w dość dużym stopniu uprzykrzyć mi życie. Dlatego trzeba czekać aż Swdia będzie w stanie wojny z kilkoma państwami, i po trochu ją "podgryzać" - prowadzić wojnę partyzancką. Na inne królestwa nie trzeba już tak dużych wysiłków, jedynie w czasie zdobywania zamków (miasta to już koszmar - trzeba werbować całe armie najemników) natomiast w otwartym polu Chanat może śmiało pretendować do tytułu mistrza. Uważam, że jeśli ktoś znudzony jest grą i szuka nowych, trudniejszych wyzwań to proponuje grę Chanatem - naprawdę drzemie w nim ogromny potencjał.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 21, 2009, 17:24:37 »
    Potencjał może i jakiś drzemie ,ale jeśli dowodzi nimi bot ,to nagle okazuje się ,że niszczy się ich łatwiej niż farmerów ,gdyż wystarczy z garstką piechoty ustawić się przy jednej z czterech niewidzialnych ścian poczekać aż próbujący nas okrążyć Khergici zatrzymają się na niej i dać rozkaz do ataku.Zawsze korzystam z tego manewru i zwycięsko wychodzę bez żadnych strat z każdej bitwy.

PS:Niech ci ,którzy uważają  ,że Nordowie są mistrzami oblężeń najpierw spróbują odebrać Rhodokom zamek Grunwalden ( ale nie z garizonem np 20 tylko normalnym) ,a  dopiero pózniej mówią ,kto jest najlepszy w oblężeniach. 

Offline DeadSoul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 21, 2009, 21:25:23 »
    Zgadzam się z kąbinerem, rhodkowie świetnie sobie radzą z obroną zamków, chociaż to jedyne co dobrze umią.
    Sam gram rebelią od samego początku, nawet nie przyłączałem się do żadnej frakcji.
    Oczywiście wyszło, że jestem rebelia nordów, których już zresztą na mojej mapie nie ma:P
    A Swadia którą jak widzę wiele osób wychwala już się czołga bez żadnych zamków.
    Za najsilniejszą frakcję uważam chanat, nie ma nic lepszego od jazdy, a wykorzystywanie ograniczeń gry w formie niewidzialnych ściań, to żadna taktyka.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 21, 2009, 21:35:29 »
    Ja uważam że Chanat to świetna frakcja ale w czasie bitw.W czasie oblężeń wszyscy mają łuk co jest super ale większość ma niestety włócznie ;/ co niestety nie sprawdza się na większości wojsk w Calradii.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 21, 2009, 23:34:39 »
    Ja uważam że Chanat to świetna frakcja ale w czasie bitw.W czasie oblężeń wszyscy mają łuk co jest super ale większość ma niestety włócznie ;/ co niestety nie sprawdza się na większości wojsk w Calradii.

Oszczepy i włócznie się nie sprawdzają? A może być coś gorszego od rzędu huskarli uzbrojonych we włocznie wymierzone w biegnącego/jadącego przeciwnika? Dostań parę razy tym patykiem na normalnych obrażeniach lub sam nimi porzucaj i dopiero wyraź opinię.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 21, 2009, 23:54:11 »
    Nie wspominając o tym jak dostaniesz z rzuconego przypadkiem w naszą stronę toporka;D