Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65813 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 03, 2011, 23:17:12 »
    PE_Sebek to idiota, który ma cel życiowy w wyzwiskach i mordowaniu commonersów.

Offline xmikaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 12, 2011, 15:09:18 »
    Na jakim serverrze gracie w PW moda i w jaką wersje ?

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 12, 2011, 15:12:26 »
    W najnowszą. Teleświaty warto czytać zanim wyśle się tam kogoś innego.
    Na tym na którym jest najwięcej osób, db ping, i coś się dzieje (event)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 25, 2011, 18:28:43 »
    Pochwalę się, że pod koniec Sierpnia zgrupowałem pod swoją wodzą ponad 15 osób, zdobyłem praktycznie zamki oprócz Jerozolimy. Miałem okazję full platre nosić, i na chargeru jeździć. I wszystkie te rzeczy działy się na Eu_PW. Frakcja nazywała się Night Wolves.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 25, 2011, 23:35:04 »
    Nie ma się czym chwalić, takie rzeczy praktycznie odbywają się codziennie.... A i tak te "wielkie frakcje" to nic w porównianiu z frakcjami 30-35 osobowymi... Stare dobre czasy...

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 25, 2011, 23:57:40 »
    Ja za to grałem przez jakiś tydzień i dopadł mnie pierwszy raz od paru miesięcy cRPG...
    Ale wówczas bardzo miło się grało. Zazwyczaj grałem jako najemnik, bądź wieśniak i żołnierz jednej z frakcji, lecz na samym początku grałem jeszcze TW, gdyż później zniknęło za sprawą Komunistyczne Nacji Calradii. Przez 4 dni dzień dzień nosiłem pełen pancerz, tylko hełm miałem ten "drugi w rankingu". Czasem pojawiały się komentarze: "Duncan, you again have full plate?" Grało się miło, ale po tym tygodniu zaczął się ujawniać brak wyobraźni graczy i w pojedynkę nie mogłem wiele zdziałać. Moją najciekawszą akcją był zamach stanu pierwszego dnia gry :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline pysio955

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #126 dnia: Października 22, 2011, 11:50:49 »
    Dla nowych w tym modzie . Bodajże ta wersja jest na większości serwerów ,w tym europejskich .

http://www.mbrepository.com/file.php?id=2636

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #127 dnia: Października 22, 2011, 15:08:36 »
    Wydawało mi się, że ta wersja wyszła ze 3-4 miesiące temu, ale mogę się mylić

Offline pysio955

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 22, 2011, 17:10:57 »
    Dziś grałem na tej wersji na europejskim serwerze gdzie było za 100 osób .

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Października 29, 2011, 19:24:41 »
    Nowa wersja moda, oznaczona betą nr.2

http://www.mbrepository.com/file.php?id=2636 - link do całego moda
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2639 - link do patcha

Edit : Zgadzam się, Vornee wprowadził mnóstwo rzeczy pod RP, przede wszystkim trochę zaimportował rzeczy, które chciało samo community, oraz przekopiował (albo wzorował się, z czym prędzej się zgodzę) samo pieczenie chleba z FPW, czy chociażby tworzenie wina i piwa... Jeszcze tylko brakuje rabowania grobów, i mod 1wsza klasa :D
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2011, 23:02:37 wysłana przez Corleone »

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #130 dnia: Października 30, 2011, 22:39:44 »
    Ten patch wydaje mi się jednym z najlepszych dotychczas wydanych. Mo można prowadzić farmę, siać zboże, produkować piwo itd. Cud!
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Listopada 06, 2011, 16:02:52 »
    Pobrałem moda i patcha. Fajnie wygląda świat w tej modyfikacji. Wbiłem na serwer EU i z początku, chociaż przeczytałem instrukcję, nie wiedziałem co robić. Stary PW był o wieeele łatwiejszy, lecz prymitywny w porównaniu do najnowszej wersji.
    Ktoś z obcokrajowców na servie doradził mi by od początku wydobywać rudy żelaza i w ten sposób zarabiać.

Jakoś nie potrafię jeszcze zrozumieć wszystkiego, mimo, że z angielskiego taki zły nie jestem. Trudno mi zabiegać o porady ludzi w grze ze względu na przepych na chacie.

W tym wątku szukam ludzi (Polaków oczywiście ;) ), do których mógłbym zgłaszać się o porady na steamie. Ludzi, którzy mieli by ochotę mi tłumaczyć szczegóły w modzie (co?gdzie?jak? itp).
    Wiem, że są instrukcje w samej modyfikacji, chociaż po angielsku to je rozumiem. Trudno mi jednak się w tym wszystkim poznać.
    Oczywiście chyba nie odmówię czasem wspólnej gry.
    Gdybym pytania dot gry pisał tutaj, to bym zaspamił dyskusję ;) . Jeśli ktoś chętny do odpowiedzi na moje pytania to proszę pisać mi na privie.  Wtedy znajdziemy kontakt na steamie. Dziękuję za uwagę. :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Listopada 06, 2011, 22:33:06 »
    Co do instrukcji - pic na wodę, przede wszystkim sprawdzaj wątki na TW, jest tam o wiele lepiej wyjaśnione, co możesz robić, a co nie. Przy okazji, możesz przeczytać zasady ( a nawet musisz, jeżeli nie chcesz zaliczyć bana na serwerze) panujące na danym serwerze. Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś pytania, wal tylko przez priv.

Pozdrawiam.

Edit : Co do polaków - nie licz na wiele, 99% naszych rodaków to dzieci, które nie pofatygują się przeczytać zasad, a tym bardziej zachowywać się jak gracze RP...
    Edit2 : Ja Cię chyba po prostu osobiście uduszę! A jeszcze lepiej, naślę na Ciebie swoich zabójców *demoniczny śmiech*
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2011, 06:49:22 wysłana przez Corleone »

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Listopada 07, 2011, 04:44:14 »
    Z tym 99% to trochę przesada. Licząc mnie i Noviciousa, to by dawało 200 polaków grających w PW (zakładając oczywiście że liczysz siebie jako dziecko, w co wątpię ;) )

Linki do wszystkich instrukcji (żeby wiedzieć jak) i map (żeby wiedzieć gdzie) masz tutaj:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,160535.0.html
    szczególnie polecam filmiki - chyba najłatwiejsze do zrozumienia.

A linki do zasad panujących na serwerach tu:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,188007.0.html

oczywiście wszystko po angielsku, ale bez tego języka nawet nie warto się zbliżać do PW (chyba że ma się niańkę-tłumacza)

ostatnio nie siedzę na steamie ani w grze zbyt często, ale na pytania na privie zawsze odpowiem.
    steam id: calen_loki , ale na forum (szczególnie TW) zaglądam znacznie częściej.

PS. te linki to nie czysta autoreklama, naprawdę da się coś tam znaleźć.

Offline Wojdal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Listopada 12, 2011, 16:52:23 »
    Nie żebym się czepiał czy coś, ale chyba można aktualizować link do downloadu ? Bo wersje wbrew oczekiwaniom niektórych cały czas wychodzą.