Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Pacman.
    Persistent World
    « dnia: Lipca 14, 2010, 16:40:21 »

Zwiedzaj świat

Dołącz do królestwa

Broń zamku

Zdobywaj pieniądze; wydawaj je

Ogólnie mod jest wielką sandboxową naparzanką międzykrolestwową. Dodatkowo mamy bandytów oraz tych neutralnych.
    Link do pobrania: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2002
    Więcej info, oryginalny temat: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,124321.0.html

Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 14, 2010, 17:13:42 »
    Świetny pomysł na moda . Ale żeby pograć tak naprawdę fajnie to musisz mieć kilku kumpli :) Wtedy wypady do kopalni , obrona zamku , zwiady i warty są najlepsze . Tutaj rodzi się idea zagrania wspólnie z Polskimi klanami  w tego moda . Lecz trzeba by było zmniejszyć mapę bo nawet na najniższych ustawieniach ilość FPSów jest malutka :(
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 15, 2010, 14:03:46 »
    Pograłem sobie w niego na moim własnym serwerze i się wypowiem na temat tego moda.

Mój komp to złom, więc miałem straaaaaaasznie mało FPS i niezbyt dało się zrobić choćby zmyłkę. Na różne serwery, gdzie grają ludzie, nawet nie mogę zagrać, bo nie ładuje mi się całkowicie. Dobra koniec narzekania, pora opisać, co mi się podoba, a co nie.

Podobają mi się:
    + Zamki, są chyba tylko 4, Vaegirski, Nordycki, Rhodocki i Swadiański, oczywiście są też wioski, ale to się nie liczy ;P.
    + Zamki te, są przemyślanie i naprawdę fajnie wyglądają i pewnie fajnie się je broni.
    + Zdobywanie pieniędzy, podoba mi się zdobywanie pieniążków, przez wydobywanie z kopalni lub zbieranie kasy ze skrzynek, fajne, tylko można to bardziej urozmaicić.
    + Zakup broni, żeby taką broń kupić, trzeba wydobywać żelazo lub stać przy skrzynkach i zbierać pieniążki, więc trzeba dojść do jakiegoś zamku lub znaleźć w wioskach "sklepiki".
    + łóżka, na których można odpocząć, z czym wiąże się odnowienie hp.

Co mi się nie podoba:
    - Nie ma zamków dla Sarranidów i Khergitów (tzn. Dla odpowiednich kolorków).
    - W zamkach jest małe urozmaicenie broni, wszędzie jest te uzbrojenie takie same. Można by zrobić, że u Nordów są do kupienia toporki, u Vaegirów lepsze łuki i bułaty, w zamku Rhodockim nadziaki i młoty, a u swadii 2h miecze i miecze zwykłe. Ewentualnie można by to urozmaicić jeszcze bardziej.
    - Zrobić coś z "TK", bo jak słyszałem, to ludzie z twojego kolorku tez Cię zabijają.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2010, 23:23:23 wysłana przez Xasan »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 16, 2010, 20:50:12 »
    Co się dzieję z tym modem!? Ludzie wczoraj jeszcze miałem 40 FPS a teraz mam po 9!!! Mam non stop niskie ustawienia. ;/

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 16, 2010, 21:23:12 »
    Jest to spowodowane zbyt dużą- jak na Warbanda- mapą oraz wielką liczbą graczy.
    Raczej nic nie można na to poradzić, trzeba poczekać na optymalizacje moda.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 16, 2010, 23:59:23 »
    Jest to spowodowane zbyt dużą- jak na Warbanda- mapą oraz wielką liczbą graczy.
    Raczej nic nie można na to poradzić, trzeba poczekać na optymalizacje moda.
    Raczej na kupno lepszego sprzętu :D
    Tu niema czego optymalizować właściwie oprócz zmniejszenia mapy i ilości dupereli na niej...
    Czyli raczej niema szans...

Ten mod jest dla małej grupy graczy, najlepiej zamkniętej.
    Ten mod jest dla graczy z dobrym komputerem.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 17, 2010, 00:36:54 »
    Z łaski swojej powiedz mi jakim władasz komputerem :P A co do mapy trzeba ją poukładać (zoptymalizować).

@down: przeczytaj instrukcję :)
    @down2: Przed ściąganiem gry masz instrukcję nie będę Ci tłumaczył bo po prostu... A morał tej bajki jest krótki i niektórym znany to tylko mamy za darmo co zrobimy sami...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 19:20:40 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Ryszard_I_Lwie_Serce

• Użytkownik
    • King of England
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 17, 2010, 18:04:42 »
    Mam problem: przy ładowaniu wyskakuje komunikat, że nie można wypakować sounds.txt . Co mam zrobić?

@up: Czyli co?
    @up2: Już zrozumiałem. THX
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 21:12:26 wysłana przez Rycerz Templariuszy »
    Nowa Reprezentacja Polski:

1. MoS_Blackitt
    2. MoS_Okocha
    3. MoS_Kula
    4. MoS_UFO
    5. MoS_New_Player_FTW
    6. MoS_Szymczak

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 22, 2010, 14:30:03 »
    Witajcie. Czy ktoś gra w tego moda?? Jeśli tak to na jakim serwie i pod jakim nick'iem.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 22, 2010, 16:57:04 »
    Witajcie. Czy ktoś gra w tego moda?? Jeśli tak to na jakim serwie i pod jakim nick'iem.

Nasz klan gra czasem na serwerze 22nd. Szukaj ludzi z tagami SRT.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Duczek

• Użytkownik
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 22, 2010, 17:12:38 »
    Argaleb ja bym wam radził grac  na beaverze. Tam gra zawsze REF (w tym ja). Próbowałem grac na 22 ale niestety 22 rozwaliła całego moda. Najfajniejszą rzecz, czyli atakowanie i bronienie zamków spieprz#li robiąc tylko jeden zamkek. Grac prawie, że się nie da, bo atakują wszędzie nawet bezbronnych. Albo nie mają adminów albo admini mają to gdzieś. Z tego całego bd dobrego moda zrobił się po prostu DM na dużej mapie z możliwością kupowania  broni i zabijania bezbronnych.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 22, 2010, 18:56:11 »
    Cała prawda przyjacielu, ciwile nie mają tam żadnych szans i nikogo nie obchodzi co się z nimi dzieję. 22nd dominuje całą mapę jak tylko zagra, neutrale są traktowani jak "śmieci" (wszyscy ich biją nie ważne że są neutralni).

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 24, 2010, 16:18:59 »
    Przecież to normalka ;p, 22nd zawsze psuje wszystkie mody zaczęło się od czitowania na cRPG teraz psują zabawę innym na PW modzie. Ci panowie dla zwycięstwa i pokazania jacy są dobrzi zrobią wszystko, a jak przegrywają to uciekają z serwerów tak jest od bety ;O. Nie mówie że każdy od nich jest taki ale niestety zdecydowana większość, no ale jak wszyscy pchają się do niby najlepszego klanu to tak jest że potem się bawić nie potrafią. Dlatego nie polecam gry z nimi i radze poczekać na moda Wamba i PiPa ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 16:23:21 wysłana przez ^IvE »

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 25, 2010, 20:23:08 »
    "22nd zawsze psuje wszystkie mody zaczęło się od czitowania na cRPG"
    Hoster servera, będąc pijanym, podrasował sobie staty, przeprosił, ale oczywiście "22nd zawsze psuje".
    Co do PW, czemu macie coś przeciwko graniu zespołowo, jako jeden klan?
    A propo uciekania z serverów, nie każdy musi się żegnać przed wyjściem, skoro gra się nie podoba (np. przegrywanie :P)to może spokojnie wyjść.
    Nie twierdzę, że wszystko co powiedziałeś jest kłamstwem i dlatego zamierzam odejść, jednak nie musicie się tak obrażać na 22nd z powodu przegranej w becie.

Kończąc offtop, PW mod zamierza wprowadzić parę usprawnień co do "miningu", potrzebny będzie do tego kilof oraz będą to mogli robić tylko mieszkańcy oraz (chyba) neutrale. Będą też banki, w których będzie można wpłacać i wypłacać pieniądze.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 25, 2010, 21:05:21 »
    Powiem tak modzik naprawdę przyjemny grałem dzisiaj z 2,3 godziny na TSie 22nd z anglikami co prawda nie wszystko dało się zrozumieć ale fajnie było grać w grupie.
    Jeżeli ktoś chciałby ze mną pograć to niech napisze mi prywatną wiadomość  , ja teraz jak będę grał na tym modzie będę na TSie 22nd :
    IP : 22nd.kicks-ass.org Port : 9987 hasło : ( brak hasła )
    Tutaj macie link do ściągnięcia TSa 3 -> http://www.teamspeak.com/?page=downloads
    Wejdziemy na jakiś kanał i pogramy wspólnie.
    Ja najczęściej grywam w godzinach 17,18-22.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 21:07:24 wysłana przez rozman »