Pograłem sobie w niego na moim własnym serwerze i się wypowiem na temat tego moda.
Mój komp to złom, więc miałem straaaaaaasznie mało FPS i niezbyt dało się zrobić choćby zmyłkę. Na różne serwery, gdzie grają ludzie, nawet nie mogę zagrać, bo nie ładuje mi się całkowicie. Dobra koniec narzekania, pora opisać, co mi się podoba, a co nie.
Podobają mi się:
+ Zamki, są chyba tylko 4, Vaegirski, Nordycki, Rhodocki i Swadiański, oczywiście są też wioski, ale to się nie liczy ;P.
+ Zamki te, są przemyślanie i naprawdę fajnie wyglądają i pewnie fajnie się je broni.
+ Zdobywanie pieniędzy, podoba mi się zdobywanie pieniążków, przez wydobywanie z kopalni lub zbieranie kasy ze skrzynek, fajne, tylko można to bardziej urozmaicić.
+ Zakup broni, żeby taką broń kupić, trzeba wydobywać żelazo lub stać przy skrzynkach i zbierać pieniążki, więc trzeba dojść do jakiegoś zamku lub znaleźć w wioskach "sklepiki".
+ łóżka, na których można odpocząć, z czym wiąże się odnowienie hp.
Co mi się nie podoba:
- Nie ma zamków dla Sarranidów i Khergitów (tzn. Dla odpowiednich kolorków).
- W zamkach jest małe urozmaicenie broni, wszędzie jest te uzbrojenie takie same. Można by zrobić, że u Nordów są do kupienia toporki, u Vaegirów lepsze łuki i bułaty, w zamku Rhodockim nadziaki i młoty, a u swadii 2h miecze i miecze zwykłe. Ewentualnie można by to urozmaicić jeszcze bardziej.
- Zrobić coś z "TK", bo jak słyszałem, to ludzie z twojego kolorku tez Cię zabijają.