Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65523 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #135 dnia: Listopada 12, 2011, 21:52:53 »
    Stronę wcześniej miałeś linki, czytanie nie boli. W twoim przypadku widocznie jest inaczej.

Offline The_Dragon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 12, 2011, 17:18:51 »
    Mam pytanie na temat tworzenia serwera. Chcialem stworzyc dedicated serwera PW4_beta2 i nie moge nie wiem jak ustawic frakcje i mape. Chce wejsc na moj server to pisze "wczytuje" i pozniej wyskakuje mi blad utrata polaczenia jak mam skonfigurowac serwer zeby dzialal ??

@DOWN
    Wielkie dzieki za pomoc ;) Szkoda ze po angielsku ale dobra nie bede sie rozleniwial jakos sobie poradze jeszcze raz Wielkie Dzieki :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2011, 22:41:12 wysłana przez The_Dragon »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 12, 2011, 19:01:57 »
    A jesteś pewny, że ściągłeś odpowiednie pliki, do postawienia serwera? Wszystko masz wyjaśnione czarno na białym tutaj :
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,167060.0.html

oraz tutaj:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,160403.0.html

Offline spider94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Marca 14, 2012, 22:22:04 »
    Wszystkich graczy PwModa zapraszamy na piątkowy event, zapisy w dziale rozmowy o Warband multiplayer.

A także na serwer 1_PwMod_Poland, serwer stoi dopiero 2 dni, a już dzisiaj wieczorem bawiło się na nim 14 osób :)
    Wg. życzeń mój podpis został zedytowany.
    Tylko teraz jakiś łysy jest ;/

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Marca 16, 2012, 01:15:09 »
    Bez dobrej reklamy na taleworld, odpowiedniej administracji i przede wszystkim stabilnego serwera daleko nie zajedziecie - wystarczy popatrzeć na prawdziwe serwery PW moda, a szczególnie na serwery United - z tego co widzę, to CalenLoki tam się udziela, także możecie jego popytać co gdzie i jak. A jeżeli chcecie mieć naprawdę wszystko cacy, musicie dokładnie przemyśleć co będziecie chcieli wymagać od graczy, bo prawdziwe RP jest tylko możliwe na zamkniętych serwerach ze sprawdzonymi ludźmi. Niestety, United NA otworzyło swój serwer, i to co powyżej szlag trafił. Nie życzę wam powodzenia, bo znając życie i tak się skończy jak wszystko inne - serwer postoi góra 2 tygodnie i znudzi wam się.

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Marca 16, 2012, 12:26:06 »
    Nie wchodziłem na TFW ładny kawał czasu, a tu ktoś mnie mentalnie przywołał :D

Ostatnio zbyt aktywny w PW nie jestem, ale cały czas zajmuje się listą serverów.
    Jeśli chcesz żeby ktokolwiek z forum TW zwrócił choć trochę uwagę na twój server, musisz mieć tam temat z wypisanymi zasadami (i najlepiej listą adminów) - bez tego ani rusz.
    Tylko nie wypisuj "najlepszy server PW", bo Cię zabiją śmiechem. To samo tyczy się bluzgania na inne servery (jakiekolwiek by faktycznie nie były) - nikt tego nie lubi (chociaż wszyscy starają się to robić, mniej lub bardziej subtelnie).
    PMknij mnie na TW cobym mógł Cię dodać do SL (servery z własnymi tematami są na liście przed tymi anonimowymi)

Z tym że tylko na zamkniętych serverach można znaleźć dobry RP się nie zgodzę, ale to już kwestia gustu.

Pozdrawiam

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Marca 16, 2012, 22:58:13 »
    Z tym że tylko na zamkniętych serverach można znaleźć dobry RP się nie zgodzę, ale to już kwestia gustu.

Pozdrawiam

Można było, ale do czasu jak stare NA było zahasłowane, teraz nawet nie wiem, co tam się dzieje ^^

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 26, 2012, 19:31:30 »
    ehhh. mie ma z kim grac w tego pw moda. same randomy i outlawy:D
    Native: Hektor

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 09, 2012, 23:58:32 »
    Hej, wiecie jak usunąć/zrestartować postać? Chodzi mi o reset złota, skilli itd. ponieważ gdy pierwszy raz wszedłem na serwer poszedłem na żywioł (kupowałem wszystko) a nie wiedziałem o tym, że to, co kupiłeś się nie zachowuje, a zachowuje się za to twoje złoto :| No i chciałbym zacząć od początku, bo zaczynanie od 0 golda mi się nie widzi :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 10, 2012, 13:39:16 »
    Restart postaci jest tylko i wyłącznie dostępny przy restarcie całego serwera. Co do skilli itp, możesz zawsze się przetrenować, z tym akurat nie ma problemu...

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 10, 2012, 18:22:18 »
    Dobra, popracowałem trochę, odrobiłem pinionżki i muszę powiedzieć, że jak ma się z kim pograć to mod jest świetny :)

Offline The_Dragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 15, 2012, 20:07:15 »
    Mam pytanie czy ktoś by mógł opisać co robi dana postac i jakie ma umiejetnosci (tzn klasa) np Doctor nie mam pojecia co on robi i jak.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 15, 2012, 20:23:00 »
    Footman - Jest żołnieżem, ma sporo altetyki i najwięcej WPF w polermach o ile pamiętam ma 2 ridingu
    Militia - mini Footman
    Crossbowman - Kusznik, sniper crossbow ma prawie pełny celownik
    Archer - Łucznik, skille rozdane tak jak u xbowmana
    Hunter - mini archer
    Sergeant - Najlepszy piechociaż, najwięcej WPFów ma w 2h
    Lancer - lansjer, polearmy
    Man at arms - Najlepszy kawalerzysta i wg. mnie najsilniejsza zwykła klasa w PW
    Lord - Najsilniejsza (nie licząc "godlike'a) klasa w grze
    Doctor - leczy
    Healer - mini Doctor
    Engineer - Może naprawiać, tworzyć broni i tarcze
    Craftsman - mini Engineer
    Serf - Może robić wino,piwo,chleb,łowić ryby,kopaćw kopalni etc.
    Brigant - Najbardziej bandycki outlaw - Najlepiej się włamuje, ma 3 PD i nieźle strzela
    Ruffian - Odmiana bandyty do walki wręcz

Offline Crusader18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 19, 2012, 15:07:24 »
    Giermek chyba hostuje Polski serwer do PW. Możemy tam zacząć grać

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 03, 2012, 07:25:22 »
    Czy ktoś zna się na robieniu map do pw moda ? Chodzi o małe poprawki estetyczne, a nie o tworzenie całej mapy. Jeśli ktoś taki się by znalazł i z dobroci serca wprowadził te poprawki (chodzi o dodanie paru miejsc treningowych i podmianie kilku elementów) to proszę niech pisze do mnie na steam (Rafard1 - Rafard de Vriess) albo do giermka.

Co do postu powyżej. Tak giermek hostuje polski server do PW. Średnio jest 20- 15 graczy na serverze więc niech wbijają wszyscy, którym nie odpowiada zbyt wysoka liczba graczy na United, a co za tym idzie - niemoc ogarnięcia ich przez 3-2 adminów. Zasady są podobne jak na united. Jedyne czego temu serverowi potrzeba to przerobiona odpowiednio mapa i gracze ;]