Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65542 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Aka Marnid
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #150 dnia: Maja 03, 2012, 10:05:43 »
    Nasranie serwerów do pw moda, na których gra 15(buhhaha) graczy, tylko szkodzi modowi. Grajcie tylko na united, bo 150 ludzi na serwie to jest coś, no i przynajmniej większość zna zasady ooc i ic.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 04, 2012, 00:59:46 »
    Na serverze United są nowe zasady..

Outlawsi mogą randomować ale mogą też być randomowani.
    (click to show/hide)

Niektorym sie moze to podobac innym nie..

Teraz Outlaws służy typowo do wkur**nia innych nacji i commonerow, szczegolnie podczas wojen. I dobrze nie ma latwo !

Grupa outlawsów potrafi baardzo zmienic przebieg wojny :>

Zapraszam wszystkich do outlawów ^^
    Retarded are everywhere

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 04, 2012, 06:38:43 »
    Gdyby wszyscy polacy z United przeszli na polski server nie było by 15 tylko 50. A to już coś! U nas przynajmniej administracja reaguje na wezwania w przeciwieństwie do united, na którym spam na backspace przywołuje pana w czarnej zbroji, ale też nie zawsze.
    Outlawsi mogą randomować? To bez sens co to za RolePlay ? Widze, że united odchodzi od swojej świętej zasady i fundamentu modu...
    Bywa.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 04, 2012, 08:58:24 »
    Gdyby wszyscy polacy z United przeszli na polski server nie było by 15 tylko 50. A to już coś! U nas przynajmniej administracja reaguje na wezwania w przeciwieństwie do united, na którym spam na backspace przywołuje pana w czarnej zbroji, ale też nie zawsze.
    Outlawsi mogą randomować? To bez sens co to za RolePlay ? Widze, że united odchodzi od swojej świętej zasady i fundamentu modu...
    Bywa.

Coś ty pił? Vornee nigdy przenigdy nie napisał, że PW mod jest pod RP, tylko pod walkę. To community przystosowało mod pod RP, i to jest "tylko" dodatek, nie główna funkcja. Co do tej "administracji" na polskim, nie będę się wypowiadał, a powinienem. Co do administracji na united, chłopakom została przedstawiona ostra rewolucja Aldrica i na chwilę obecną mają 3-4 aktywnych adminów, którzy poświęcają swój WOLNY czas by właśnie wspomagać serwer... TO ludzie są na serwerze kretynami(no, przynajmniej 90%) i to oni tworzą problemy, także nie dziwię się gdy widzę spam różową czcionką" randomed me, come here fasaaaastsat!" i takie inne bzdety.

Offline Bandytaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 04, 2012, 10:35:14 »
    Człowieku,ty nigdy filmów o tematyce średniowiecza lub gier o tej tematyce nie oglądałeś?
    Przecież tam jest tak że bandyci najpierw atakują a potem zadają pytania.
    Np Gothic.
    Tam co cie bandyta zobaczy to zabija.
    I tak właśnie powinno być i na polskim serwerze.

Bo teraz bandyta nie może atakować bo randomuje,musi czekać aż ktoś go zaatakuje...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 04, 2012, 11:34:56 »
    Noo z początku sie tej informacji przestraszylem bo nie moge odgrywać mrocznego staruszka :> Aale z drugiej strony.. Da się dorobic i mowie.. jezeli bandytow bedzie 10 i chodzilo w ekipie to bedzie postrach servera.

Aaa i na united wyglada tak ze Outlawa bierze sie pod wiatrakiem normalnie.
    Jak zginiemy mamy do wyboru krzaczek albo kamien - > idziemy do kamienia i wychodzimy na wyspe bandytow tam mozemy wziac kolejna klase
    Sailor -25k
    Mercenary - 7k
    Bridgnant - 2,5k

Itd.

Retarded are everywhere

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 04, 2012, 11:46:00 »
    Człowieku,ty nigdy filmów o tematyce średniowiecza lub gier o tej tematyce nie oglądałeś?
    Przecież tam jest tak że bandyci najpierw atakują a potem zadają pytania.
    Np Gothic.
    Tam co cie bandyta zobaczy to zabija.
    I tak właśnie powinno być i na polskim serwerze.

Bo teraz bandyta nie może atakować bo randomuje,musi czekać aż ktoś go zaatakuje...

To jest błędny tok myślenia. Bandyci zazwyczaj wyłaniali się z lasu tylko dla złota i łupów - a czasami dla porwania kogoś, i tak dalej. Zapewne mówisz o pierwszych częściach Gothica, gdzie bandyci są przedstawieni jako stworki do zabijania - nawet nie da się z nimi porozmawiać, tylko atakują cię od razu - bez względu na to czy jesteś paladynem który z łatwością pokona owych bandytów, czy też czeladnikiem w jakimś tam cechu.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Maja 04, 2012, 18:06:14 »
    Powiem ze sytuacja na serverze wyglada tak ze wszyscy polują na bandytow -.- aale, bandyci zaczeli laczyc sie w grupy to dobrze.

Jutro administracja servera stwierdzi czy nowe zasady będa na zawsze czy powrocą do wczesniejszych.

Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiazanie.

serfy teraz muszą wynajmowac najemnikow jesli chca zachowac swoje pieniadze, krolestwa musza wziac pod uwage ze na czas wojny zostawienie wolnego zamku to nie najlepszy pomysl a straznicy miejscy pilnowac miasta jak oka w glowie by przypadkiem nie przedarl sie jakis bandyta do miasta.

Brak mi jedynie wiekszej ilosci respawnow dla bandytow poniewaz Łowcy bandytow jada sobie do lasku i tam spawnkillują biednych randomerow :(

Retarded are everywhere

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #158 dnia: Maja 06, 2012, 13:53:54 »
    Powiem ze sytuacja na serverze wyglada tak ze wszyscy polują na bandytow -.- aale, bandyci zaczeli laczyc sie w grupy to dobrze.

Jutro administracja servera stwierdzi czy nowe zasady będa na zawsze czy powrocą do wczesniejszych.

Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiazanie.

serfy teraz muszą wynajmowac najemnikow jesli chca zachowac swoje pieniadze, krolestwa musza wziac pod uwage ze na czas wojny zostawienie wolnego zamku to nie najlepszy pomysl a straznicy miejscy pilnowac miasta jak oka w glowie by przypadkiem nie przedarl sie jakis bandyta do miasta.

Brak mi jedynie wiekszej ilosci respawnow dla bandytow poniewaz Łowcy bandytow jada sobie do lasku i tam spawnkillują biednych randomerow :(
    Prawda, ostatnio jak komuś z naszej "grupy" brakuje kasy to idziemy szczęśliwi na bandytów :D
    Chociaż oni też za bogaci nie są :(

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Maja 06, 2012, 15:40:54 »
    Świetny mod,lecz przydałby się jakiś poradnik po Polsku łatwo dostępny.Ja do tej pory nie wiem jak łowić ryby fish net;em i harpunem,ale to nie problem.Wielkim, problemem jest tracenie itemów itd,mogliby dodać możliwość zakupu pokoju/domu i w nim skrzyń To byłoby najlepsze rozwiązanie
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #160 dnia: Maja 07, 2012, 18:27:10 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:48:48 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Maja 07, 2012, 20:34:30 »
    Wild wind :) lecz zauważ,że już teraz są griferzy tak zwani chyba randomerzy :P
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline matex1200

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Maja 10, 2012, 12:53:09 »
    Witam otoż mam pytanie jak zdobyc sporo kasy jak narazie znam tylko wydobywanie zelaza i drewna mógłby ktoś pomóc?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #163 dnia: Maja 10, 2012, 14:21:32 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:50:59 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline matex1200

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Maja 10, 2012, 14:33:59 »
    A co jeśli chodzi i srebro i złoto bo slyszałem że jest tylko trudno znaleść.