Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65478 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 08, 2011, 20:54:21 »
    nie przesadziłem, jeśli chcesz mieć dobrą postać, zdolną do walki z puszkami i ogólnie wszystkimi, to tyle trzeba zapłacić

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 09, 2011, 09:53:43 »
    Jak kupić ciuszki? Jestem Commonerem i mam odpowiednią ilość kasy. Przytrzymuje f i nic się nie dzieje.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 09, 2011, 09:57:06 »
    Naciskasz raz F, nie przytrzymujesz.

Offline nupas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 09, 2011, 19:10:06 »
    [...]Ze strony Vornne kod jest już zrobiony, ale w aktualnej wersji Warbanda wywołuje to liczne bugi. Wózki będą działać po patchu ze strony Taleworlds.[...]
    To zabrzmiało zupełnie tak, jakby nadejście patcha było pewnie, a nie zaś tylko płonna nadzieją. Jakieś szersze info? :)

Co do taczek. Da się ich używać... Zbierasz powiedzmy branch, wskakujesz na taczkę i wyrzucasz. Powtarzasz czynność kilkukrotnie i jedziesz z całą masa gałęzi do zamku/miasta ;)
    Chociaż mam wrażenie, że przy dużej ilości rzeczy na nią wrzuconych część z nich znika gdy taczkę "odkładasz".
    Wozów nigdy ni widziałem, ponieważ gram tylko na Polskim serwerze, a na Dodo Island nie ma żadnych wozów. :/

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 09, 2011, 20:47:33 »
    Chodzi o to, że "śmieci" na serwerze może być ok. 70 na raz. Jeżeli przekroczysz tę liczbę, to itemy po prostu znikają...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:33:43 »
    A czy jest w planach zmiana tej liczby?

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:38:59 »
    To zabrzmiało zupełnie tak, jakby nadejście patcha było pewnie, a nie zaś tylko płonna nadzieją. Jakieś szersze info? :)
    Informację że w następnym patchu ma być naprawione można znaleźć na bugtackerze. Ale nigdzie nie widziałem kiedy ten patch wyjdzie...
    A czy jest w planach zmiana tej liczby?
    Obawiam się że modderzy niewiele mogą w tej kwestii zrobić...
    "Items dropped on the ground by players will disappear after about 3 minutes; this seems to be hard coded."
    Z postu Vornne'a

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 17, 2011, 19:24:45 »
    mam taki problem albowiem wchodze na serwer a tu lagi jak na żadnym innym i zaraz kick, tylko ten ejdne od mi tak alguje, co robic?

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 17, 2011, 22:08:08 »
    Zmniejszyc ustawienia graficzne.. jaka masz aktualnie wydajnosc ? napewno daj na minimum gestosc trawy
    Retarded are everywhere

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    PW mod 3,5 B
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 23, 2011, 18:35:33 »
    Witam

Niektórzy może zauważyli ( bo topicu na forum nie ma), że pojawił się ostatnio PW Mod w wersji 3,5. Nie ma jednak nigdzie żadnych serwerów pod tego moda. Czy ktoś orientuje się, czy powstanie w najbliższym czasei Polski serwer pod nową wersje?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: PW mod 3,5 B
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 23, 2011, 18:41:28 »
    Słucham? Obecna wersja to PWMOD 4, 3.5 wyszedł dawno temu (albo mnie znowu dopada skleroza i zaraz tu wpadnie pewien upierdliwy separatysta by zwrócić mi na to uwagę :o)

EDIT: Uff... jednak ze mną wszystko w porządku, obecna wersja (która wyszła już kilka tygodni temu) to PW 4.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 23, 2011, 19:33:55 »
    Słucham? Obecna wersja to PWMOD 4, 3.5 wyszedł dawno temu (albo mnie znowu dopada skleroza i zaraz tu wpadnie pewien upierdliwy separatysta by zwrócić mi na to uwagę :o)

EDIT: Uff... jednak ze mną wszystko w porządku, obecna wersja (która wyszła już kilka tygodni temu) to PW 4.

PW 4 to wersja ALFA. PW 3 to wersja BETA. O ile to rozumię (poprawcie mnie jeżeli sie mylę) PW 3 BETA jest nowsze od PW 4,5 ALFA

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 23, 2011, 19:37:23 »
    PWMOD 3.5 wyszedł mniej więcej w lutym tego roku, chociaż moim zdaniem trochę wcześniej. Poza tym, od dawna nie widziałem zapełnionego serwera na PW 3.5, a na PW 4 jest zwykle odwrotnie.

EDIT: W ogóle nie ma serwera na PWMOD 3.5. Na PW 4 gra 80 ludzi. :) I chyba nie łapię twojego toku rozumowania. W szkole uczyli, że 4 jest po 3.5, i ja się tego trzymam.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2011, 19:41:03 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 23, 2011, 20:01:36 »
    Przeważeni czyta się od lewej do prawej. Czyli numer 3.5 dopiero potem Beta. Czyli coś w tym stylu 3.5Alfa < 3.5 Beta < 3.5 Gold < 4.5Alfa < 4.5 Beta itd.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 23, 2011, 20:05:27 »
    Przeważeni czyta się od lewej do prawej. Czyli numer 3.5 dopiero potem Beta. Czyli coś w tym stylu 3.5Alfa < 3.5 Beta < 3.5 Gold < 4.5Alfa < 4.5 Beta itd.

No ja rozumię, że 4,5 jest po 3 ale szkopuł chyba trwi w literkach alfa i beta. Alfa oznacza pierwszą wersję, która mocno buraczy a beta to wersja dalej zburaczone ale z poprawionymi bugami z alfy.

Mat trafił w sedno, dziękuję za wyjaśnienie.