Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65524 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 03, 2011, 10:47:17 »
    Taczki działają. Wystarczy wskoczyć na nią i wyrzucać itemy tak, by były na niej - sprawdzałem to wczoraj z Zusem. Prawdopodobnie tak samo będzię działać wózek, ale ręki nie dam sobie odciąć. W każdym bądź razie Laszlo na chwilę obecną ma zgłoszone setki propozycji jak grę "unowocześnić" i "ułatwić", ale sam nie wie kiedy i czy da się to zrobić :D

Edit down: Kalpek, oni od dawna trują [cenzura], że wracają do Fantasy.... Wg. mnie jest to po prostu gadanina, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
    Edit down2: Dravic, Laszlo twierdził że ma ten kod, bo to on udostępniał im swój.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2011, 12:28:27 wysłana przez Corleone »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 03, 2011, 11:24:36 »
    Ponoć po łacie do PW mają się zabrać za Fantasy....

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 03, 2011, 12:14:57 »
    Z tego, co wiem, to Fantasy PWMod był tworzony przez zupełnie inną grupę osób, a nazwa została tylko zainspirowana przez moda Laszla i Vornne'a. Nie wiem, czy mają jakikolwiek dostęp do kodu źródłowego FPWM.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 03, 2011, 16:24:08 »
    A ja tego moda nie ogarniam :D Jestem commonerem, ścinam drzewa, sprzedaje i co dalej? :P Z 1000golda mam(dla mnie to dużo :D) Ale co dalej robić??

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 03, 2011, 17:11:27 »
    na łucznika trza ze 3500. Piechura dobre 6000. Idziesz do jakiegoś zamku i przy np. tarczy zostajesz takim ziomkiem

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 03, 2011, 17:14:04 »
    Aha :P To idę zarabiać. A i jeszcze jedno. Kiedy chcę kupić kilof piszę że nie mam jakiegoś skill'a (?). Nie wiem o co chodzi, a chciałbym do kopalni pójść kopać :D A wersja to Alpha 4 + patch

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 03, 2011, 17:55:07 »
    Aha :P To idę zarabiać. A i jeszcze jedno. Kiedy chcę kupić kilof piszę że nie mam jakiegoś skill'a (?). Nie wiem o co chodzi, a chciałbym do kopalni pójść kopać :D A wersja to Alpha 4 + patch
    Musisz mieć schowaną broń, którą aktualnie masz w ręce (np. toporek do drewna) i raz nacisnąć klawisz A (czy jaki tam masz ustawiony do interakcji).

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:53:14 »
    Musisz mieć schowaną broń, którą aktualnie masz w ręce (np. toporek do drewna) i raz nacisnąć klawisz A (czy jaki tam masz ustawiony do interakcji).

Dobra już kapuje :) To idę robić! :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 04, 2011, 19:59:57 »

Offline nupas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 06, 2011, 22:43:39 »
    Witam! Mam pewien problem z najnowszą wersję PW4 (Alpha5). Mianowicie, cały czas słyszę... konie. Bez przerwy słyszę odgłos koni biegających w pewnej odległości, co oczywiście się nie dzieje. Czy tylko Ja tak mam? Gram na Polskim serwerze PW (tym, na którym jest mapa bodajże dodo island (scene 2) )

jak myślicie, da się coś z tym zrobić we własnym zakresie, czy muszę czekać na jakiś patch?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 06, 2011, 22:54:07 »
    Yyy...wyłącz lub usuń dźwięki.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline nupas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 07, 2011, 07:30:30 »
    Yyy...wyłącz lub usuń dźwięki.
    Przecież to nie jest rozwiązanie. :/
    Granie zupełnie bez dźwięku to żadna przyjemność.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:17:07 »
    Spróbuj przeinstalować moda, usuń folder moda z Modules, sciagnij jeszcze raz moda i ponownie go tam wrzuć.

Może podczas uaktualniania z alpha4 do alpha5 jakies pliki sie źle dograły.

(reinstalka to zwykle najprostsza metoda usuwania problemu :P)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 07, 2011, 21:19:03 »
    Niet, to nie błąd. Prawie zawsze słychać konie, gdyż ktoś zawsze bliżej lub dalej jeździ na koniu, bardziej niż powinno (słychać)

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 08, 2011, 00:45:21 »
    Zastanawiałem się jak polska społeczność M&B odbiera nową wersję PW... I stwierdzam, że podobnie jak międzynarodowa - narzekanie na nową wersje, jak równiez na bugi w niej (mimo wyraźnego oznaczenia ALPHA), nie rozumienie mechaniki gry, rzewne wspominanie dawnych czasów, kiedy można było jeździć jako rymcerz w lśniącej zbroi bez wysiłku czy koordynacji...
    Niet, to nie błąd. Prawie zawsze słychać konie, gdyż ktoś zawsze bliżej lub dalej jeździ na koniu, bardziej niż powinno (słychać)
    Miałem ten błąd wieki temu (PWMODv2 czy jakoś tak), a grałem wtedy na znacznie słabszym kompie. Osobiście nie podejrzewał bym moda o błąd - raczej komputer lub ewentualnie grę. Na TW pojawiło się ostatnio to samo pytanie - nie widziałem tam odpowiedzi bardziej pomocnych niż te tutaj...
    A ja tego moda nie ogarniam :D Jestem commonerem, ścinam drzewa, sprzedaje i co dalej? :P Z 1000golda mam(dla mnie to dużo :D) Ale co dalej robić??
    na łucznika trza ze 3500. Piechura dobre 6000. Idziesz do jakiegoś zamku i przy np. tarczy zostajesz takim ziomkiem
    Trochę przesadziłeś z cenami... :P
    https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AhQJbOpYrclpdC1LZHVfRjgwWWhlc0dxclN0N2ducGc&hl=en&authkey=CKudi4cC
    tutaj masz większość wypisanych, razem ze statystykami.
    Ponoć po łacie do PW mają się zabrać za Fantasy....
    Chyba ktoś źle zinterpretował informację... Vornne powiedział że po skończeniu PW moda planuje udostępnić kod innym, którzy chcieli by zrobić coś podobnego (np. Fantasy pwmoda).
    A nie wiecie może kiedy mają zamiar naprawić wózki i taczki? Trochę to wnerwiające gdy bierzesz taczkę w nadziei, że będziesz mieć 3 sloty więcej, a tu nie możesz nic na nią załadować.
    Ze strony Vornne kod jest już zrobiony, ale w aktualnej wersji Warbanda wywołuje to liczne bugi. Wózki będą działać po patchu ze strony Taleworlds.

Tak poza tym kilka linków które mogą się wam przydać:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,160535.0.html Mapy, statystyki, linki do przewodników... większość wymaga angielskiego na niskim poziomie.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161529.180.html Zasady (po polsku!) na najpopularniejszym aktualnie serwerze - dla tych którzy nie chcą wylecieć zaraz po zalogowaniu się...

Jak by były jakieś pytania (co do moda, zasad, ect.) to pisać - będę tu zaglądał od czasu do czasu...